Etusivu > Kaupunginkirjasto > Suomi100

Kirjaston Suomi 100 -tapahtumat


kuva


Satakuntaa sadan vuoden sanoin - teatterillinen runo- ja tekstiesitys

Satakuntalaisten tekstien, runojen, pakinoiden ja sananlaskujen avulla kerrotaan Satakunnasta ja satakuntalaisuudesta 100 vuoden ajalta. Esitys tarjoaa mahdollisuuden peilata sanojen kautta omaakin elämäänsä: millainen oli menneisyyteni, miten elän tätä päivää ja miltä näyttää tulevaisuuteni.

Satakuntaa sadan vuoden sanoin -esityksen tuottaa Porin Teatterikerho yhdessä Satakuntaliitto / Suomi 100 Satakunta ja Taike / Porin sivutoimipisteen kanssa. Sen ohjaa Porin Teatterin näyttelijä Katariina Lohiniva, ja esiintyjät ovat satakuntalaiset Marju Kauppinen, Taina Silkkola ja Vesa Kivinen.

Esitys nähdään kaikissa Porin kirjaston toimipaikoissa. Sen kesto on noin 55 minuuttia.

  • Nakkilan kirjastossa 22.4. klo 11


Esitys on osa juhlavuoden valtakunnallista Suomi 100-ohjelmaa ja Porin Teatterikerho on saanut Suomi 100 maakunnallista valtionavustusta sen tuottamiseen.

Tavallisen ihmisen historia -luentosarja


12.9. FT, historiantutkija Pirita Frigren: Miehet rautaa, naiset puuta? 1800-luvun purjemerenkulku Porin kotisatamassa koettuna

24.10. Dosentti Heidi Grönstrand: "From Finland with love". Suomalaisen kirjallisuuden uudet kielet ja valtasuhteet

21.11. FT, kirjallisuudentutkija Marita Hietasaari: Uusi historiallinen romaani ja kertomuksia sodasta.


Luennot pidetään pääkirjaston kokoustilassa klo 18 alkaen.

Kevään iltasatutunnit Suomi100-teemalla

tiistaina 18.4. klo 18 laululeikkejä ja perinneleikkejä
tiistaina 16.5. klo 18 retroaskartelua ja satuja

Satutunnit pidetään pääkirjaston lastenosastolla. Kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan satutunneille.

Lukuhaaste 2017

Lukuhaasteen avulla voit löytää itsellesi uutta luettavaa ja saatat päästä tarttumaan myös sellaisiin kirjoihin, joita et ole aiemmin kuvitellutkaan lukevasi. Kirjat voi lukea missä järjestyksessä haluat. Voit käydä haasteen kaikki kohdat läpi tai vain osan. Mikäli haasteen kohtaan ei tunnu löytyvän sopivaa kirjaa, kysy neuvoa kirjastosta! Katso koko haaste tästä.

Lukuhaaste on toteutettu yhdessä Porin kaupunginkirjaston nuorten osaston ja PSYL:n yläkoulun kanssa. Innoittaja lukuhaasteeseen on ollut HelMetin lukuhaaste. Seuraa lukuhaastetta myös somessa #porinlukuhaaste ja jaa oma lukukokemuksesi.

kuva