Porin seutu puhtaaksi 2021 – Roskatonta vappua!

Haaste siivoustalkoisiin

Siivoustalkoot järjestetään koronatilanteen salliessa 24.4-7.5.2021. Porin seudun jäteneuvonta sekä CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta -osahanke Luuppi haastavat kaikki mukaan.

  • Yleinen ilmoittautumisaika on 15.-23.4.2021 -> Ilmoittautumisaika on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!
  • Koulujen ja päiväkotien ilmoittautumisaika on päättynyt.

Talkoissa siivotaan vain yleisiä alueita, ei esimerkiksi kenenkään pihoja. Tänä vuonna ei kaikille talkoolaisille ole tarjolla hanskoja ja roskapusseja. Ne jaetaan ainoastaan mukaan ilmoittautuneille kouluille ja päiväkodeille. Muiden talkoisiin osallistuneiden kesken järjestetään arvonta. Ilmoittautumisen yhteydessä voi halutessaan merkitä siivottavan paikan karttaan, jolloin paikkamerkki ja siivoavan tahon nimi näkyy kartassa, joka löytyy tämän sivun lopusta. Katso alempaa myös siivoustalkoiden järjestäjän muistilista.

Siivoustalkoita voi järjestää kuka tahansa, mutta tämä kampanja on suunnattu Porin seudun jäteneuvonnan toiminta-alueelle, eli seurvaaviin kuntiin: Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen ja Ulvila.

Siivoustalkoiden järjestäjän muistilista 

Katso siivoustalkoiden järjestäjän muistilista tästä.

siivoustalkoot

Koulut ja päiväkodit*

Trashvaakku

Siivoustalkoisiin ilmoittautuneille kouluille ja päiväkodeille jaetaan talkootarvikkeet, eli hanskat ja roskapussit. Koulujen ja päiväkotien ilmoittautumisaika on 29.3.-15.4.2021. Ilmoittautuminen tapahtuu tämän sivun kautta. Tarvikkeet toimitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä, huhtikuun puolessa välissä (vk 15 ja siitä eteenpäin).

Koulujen ja päiväkotien ilmoittautumisaika on päättynyt.

*HUOM! Muutoksia Siivoustalkoisiin Porin kouluissa ja päiväkodeissa koronatilanteen vuoksi:

Porin kaupungin sivistystoimiala on konsultoinut tartuntatautilääkäriä ja tehnyt linjauksen Siivoustalkoiden koronaturvallisuuteen liittyen: Alkuopetuksen oppilaat eivät voi osallistua siivoamiseen. Vanhemmat oppilaat voivat siivota vain, mikäli käytössä on tarttumapihtejä, haravoita ja kertakäyttöiset hanskat sekä hyvä ohjeistus ja valvonta.

Jäteneuvonnalla tai Circwaste -hankkeella ei valitettavasti ole tarjota roskapihtejä tai haravoita. Mikäli talkoot päädytään pitämään tai niiden ajankohta siirretään, niin hanskat ja jätesäkit toimitetaan kouluille ja päiväkodeille. Tämä edellyttää kuitenkin ilmoittautumisen viimeistään 15.4. (ilmoittautumisaikaa on jatkettu muutamalla päivällä).
 
Muiden kuntien osalta Siivoustalkoot voi järjestää, mikäli koronatilanne sallii. Päätös on koulu- ja päiväkotikohtainen. Jäteneuvonta ja Circwaste -hanke eivät ole vastuussa talkoiden järjestämisestä, vaan järjestävä taho ja (aikuiset) osallistujat itse. Kannustamme jälleen roskaamattomuuteen, Muovin matka -videon katsomiseen ja roskaantumisaiheisten tehtävien tekoon sivustolla www.pori.fi/muovinmatka. Ulkoillessa voi roskien keräämisen sijaan seurata kevään etenemistä.
 
Ilmoittautumisen sekä hanskojen ja jätesäkkien toimittamisen peruminen sähköpostitse osoitteeseen jateneuvonta@pori.fi. Ilmoita viestissä koulu/päiväkoti ja yhteyshenkilö.
 
 

Kurkkaa ketkä muut siivoustalkoilevat Porin seudulla

Ilmoittautumisen yhteydessä voi merkitä talkoopaikan karttaan. Voit kirjoittaa alla olevan kartan hakukenttään paikkakunnan tai osoitteen ja zoomata. Talkoomerkintää klikatessa näkee siivoavan tahon vasemmalla.

 

 

Circwaste-logo-koodi-disclaimer

Ota yhteyttä:

Jäteneuvonta
Asiakaspalvelu
Elinvoima- ja ympäristötoimiala
Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö / Jätehuollon suunnittelu ja neuvonta