Pori Jazzin yhteydessä perustettu ja festivaalin ohessa varttunut Pori Big Band (PBB) täyttää 50 vuotta. Orkesteri perustettiin vuonna 1971, ja se avasi jo kesällä 1974 Porin jazzfestivaalit. Tämän jälkeen PBB on ollut Pori Jazzin vakiovieras lähes joka kesä.
Satakunnan Museo on mukana myös SuomiAreenassa: Pori-lavalla keskustellaan museoiden yhteiskunnallisista tehtävistä maanantaina 12.7.2021 kello 13–14. Seuraa SuomiAreenan museokeskustelua verkossa tai saavu paikan päälle!
Kvanttifysiikan professori Henrik Hirvenpää on keksinyt aikakoneen, jonka avulla hän aikoo matkustaa menneisyyteen ja muuttaa Porin historiaa itselleen suotuisammaksi.
14-18 -vuotiaille tarkoitettu päivätoimintaan keskittyvä maksuton kesäleiri järjestetään 2. - 6. elokuuta 2021. Mukaan pääsevät 12 nopeimmin ilmoittautunutta.
Rakennuskulttuuritalo Toivon kesänäyttely Katse katolle kertoo kattojen ja katteiden historiasta, mutta antaa myös vinkkejä kattojen korjaukseen.
Valtakunnallista museoviikkoa vietetään 17.-23.5. Myös Porin museoissa järjestetään ohjelmaa ja tarjolla on runsaasti näyttelyitä.
Luontotalo Arkkiin on saatu lahjoituksina myös joitakin hyvin eksoottisiakin lajeja. Kokoelmista -näyttelyyn on valittu eri reittejä Arkin kokoelmiin saapuneita näyttäviä nisäkkäitä ja erikoisia, värikkäitä ja eksoottisiakin lintuja. Näiden joukossa on edustettuina vanhan maailman eli Euroopan, Aasian ja Afrikan lajeja. Maantieteellisesti erikoisuuksien lähtöalueet levittyvät itä-länsi – suunnassa Georgiasta Islantiin ja pohjois-etelä – suunnassa Suomen Lapista Botswanaan.
Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo ja Rakennuskulttuuritalo Toivo ovat kaupungin koronarajoitusten mukaisesti olleet suljettuina yleisöltä viime vuoden joulukuusta lähtien. Tiistaina 27.4. klo 11 ovet avataan jälleen yleisölle. Museot toivottavat kaikki tervetulleiksi turvalliselle museokäynnille! Myös Satakunnan Museon museokahvila avaa jälleen ovensa ja palvelee tiistaista sunnuntaihin klo 11-16.
Subscribe to feed