Syksyn luentosarjat alkavat Satakunnan Museossa ja Rosenlew-museossa. Molemmat liittyvät esillä oleviin näyttelyihin, Satakunnan Museon Porilaine- ja Rosenlew-museon Futuromania-näyttelyyn. Satakunnan Museon luentosarjan Porilaisii kaikil mausteil ensimmäinen luento pidetään keskiviikkona 2.10. Rosenlew-museon Asumisen utopiat -luentosarja käynnistyy maanantaina 7.10.
Kapakoitsija, läkkiseppä, tullivirkailija, kauppias, kaupungin pahin juoppo...Porilaisten elämäntarinat ovat erilaisia ja värikkäitä. Porin Päivänä perjantaina 27.9. Satakunnan Museossa avautuva Porilaine-näyttely pureutuu niistä useaan. Kaupunkilaisten elämäntarinoiden lisäksi tutustutaan muun muassa, lempipaikkoihin, Porin toriin, porilaiseen mielenlaatuun ja Porin murteeseen. Näyttelyssä esitellään myös yleisöltä kerättyjä, porilaisuutta ilmentäviä esineitä.
Satakunnan Museossa järjestetään kulttuurintäyteistä ohjelmaa iltapäivisin kerran kuukaudessa. Kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan monipuolisesti museon näyttelyihin ja yhteiseen kulttuuriperintöömme. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki päiväsaikaan mukaan ehtivät. Tilaisuudet ovat maksuttomia, kahvimaksu 2 €.
"Rosenlew-museossa on kuultu outoja ääniä, jotka tuntuvat tulevan kellarista ja pommisuojasta." Uusi pakohuonepeli teettää pelaajille runsaasti haasteita. Escape room "Museon vartija kadoksissa" on nyt varattavissa Rosenlew-museosta.
Porin Aarre -arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Voittajatyö Puikkarissa Satakunnan Museon ympäristöön nousee elegantti ja moderni uudisrakennus. Voittajatyön on suunnitellut arkkitehti Petri Piirta.
Satakunnan Museo ja Turun yliopiston Humanistisen tiedekunnan Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma solmivat yhteistyösopimuksen.
Rosenlew-museossa lauantaina 8.6.2019 avautuva näyttely Futuromania – Designing Future Living tuo 1950 – 1960-lukujen suomalaisten suunnittelijoiden asumis- ja kaupunkiutopioita tähän päivään.
Satakunnan Museo on voittanut Vuoden museo 2019 -tittelin. Palkinto jaettiin Tampereella vuotuisessa Museopalkintogaalassa 16. toukokuuta.
Subscribe to feed