Porin Päivää vietetään jälleen ensi viikolla ja tarjolla on runsaasti ohjelmaa Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa.
Satakunnan Museossa järjestetään jälleen tietovisa, jossa aiheena on Porin historia laidasta laitaan. Nyt kannattaa ilmoittautua mukaan!
Ilvola on suomalaisten eläinsatujen tapahtumapaikka. Se kuvataan yleensä metsämaisemaksi, joka oli olemassa maailman alussa. Eläimiin on näissä tarinoissa personifioitu inhimillisesti katsoen hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Ehkä tunnetuin näistä eläinsatuhahmoista on Viekas Kettu Repolainen.
Satakunnan Museo juhlistaa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä lauantaina 11.9. järjestämällä tapahtumapäivän Nakkilassa.
Pori Jazzin yhteydessä perustettu ja festivaalin ohessa varttunut Pori Big Band (PBB) täyttää 50 vuotta. Orkesteri perustettiin vuonna 1971, ja se avasi jo kesällä 1974 Porin jazzfestivaalit. Tämän jälkeen PBB on ollut Pori Jazzin vakiovieras lähes joka kesä.
Satakunnan Museo on mukana myös SuomiAreenassa: Pori-lavalla keskustellaan museoiden yhteiskunnallisista tehtävistä maanantaina 12.7.2021 kello 13–14. Seuraa SuomiAreenan museokeskustelua verkossa tai saavu paikan päälle!
Kvanttifysiikan professori Henrik Hirvenpää on keksinyt aikakoneen, jonka avulla hän aikoo matkustaa menneisyyteen ja muuttaa Porin historiaa itselleen suotuisammaksi.
14-18 -vuotiaille tarkoitettu päivätoimintaan keskittyvä maksuton kesäleiri järjestetään 2. - 6. elokuuta 2021. Mukaan pääsevät 12 nopeimmin ilmoittautunutta.
Subscribe to feed