Porin museoissa on niin porilaisille, satakuntalaisille kuin muualta Suomesta tuleville syyslomalaisillekin mukavaa omatoimista tekemistä syyslomien aikaan 19.-31.10.
Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään korjausneuvontailtoja alustuksineen keskiviikkoisin kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun. Ensimmäinen alustus on keskiviikkona 13.10., jolloin rakennuskonservaattori Kalle Virtanen kertoo avustuksista, joita voi hakea kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten välttämättömiin korjauksiin.
Euran (ent. Kiukaisten) Paneliasta löytyi heinäkuun lopulla katkelmallinen pronssimiekka. Löydön teki vanhempiensa pihamaalta metallinetsimellä Matti Rintamaa.
Rosenlew-museossa järjestetään syksyllä Merellä ja meren alla -luentosarja ja Satakunnan Museossa Karttojen maailma -luentosarja.
Porin Päivää vietetään jälleen ensi viikolla ja tarjolla on runsaasti ohjelmaa Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa.
Satakunnan Museossa järjestetään jälleen tietovisa, jossa aiheena on Porin historia laidasta laitaan. Nyt kannattaa ilmoittautua mukaan!
Ilvola on suomalaisten eläinsatujen tapahtumapaikka. Se kuvataan yleensä metsämaisemaksi, joka oli olemassa maailman alussa. Eläimiin on näissä tarinoissa personifioitu inhimillisesti katsoen hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Ehkä tunnetuin näistä eläinsatuhahmoista on Viekas Kettu Repolainen.
Satakunnan Museo juhlistaa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä lauantaina 11.9. järjestämällä tapahtumapäivän Nakkilassa.
Subscribe to feed