Porin Aarre -arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Voittajatyö Puikkarissa Satakunnan Museon ympäristöön nousee elegantti ja moderni uudisrakennus. Voittajatyön on suunnitellut arkkitehti Petri Piirta.
Korsmanin talon kesäkausi on alkanut ja ovet avoinna heinäkuussa tiistaista perjantaihin klo 12 – 17. Korsmanin talossa asuu Korsmanin kuvitteellinen, nelihenkinen perhe: isä Olavi, äiti Kaarina sekä lapset Tuula ja Pentti.
Satakunnan Museossa on Jazzviikolla monenlaista ohjelmaa, muun muassa musiikkia, tulitaidetta ja elokuvaesityksiä. Museo on myös avoinna pidempään.
Satakunnan Museo ja Turun yliopiston Humanistisen tiedekunnan Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma solmivat yhteistyösopimuksen.
Rosenlew-museossa lauantaina 8.6.2019 avautuva näyttely Futuromania – Designing Future Living tuo 1950 – 1960-lukujen suomalaisten suunnittelijoiden asumis- ja kaupunkiutopioita tähän päivään.
Rakennuskulttuuritalo Toivon kesänäyttely Saaronin lilja ja hienohelma –näyttely kertoo huonekasvien historiasta Suomessa.
Satakunnan Museo on voittanut Vuoden museo 2019 -tittelin. Palkinto jaettiin Tampereella vuotuisessa Museopalkintogaalassa 16. toukokuuta.
Valtakunnallista museoviikkoa vietetään 13.5.-19.5.2019. Viikon aikana Satakunnan Museossa järjestetään jälleen runsaasti ohjelmaa, muun muassa luentoja, opastettuja kierroksia, työpajoja ja elokuvaesityksiä.
Subscribe to feed