16-18 -vuotiaille tarkoitettu päivätoimintaan keskittyvä maksuton kesäleiri järjestetään 2. - 6. elokuuta 2021. Mukaan pääsevät 12 nopeimmin ilmoittautunutta.
Rakennuskulttuuritalo Toivon kesänäyttely Katse katolle kertoo kattojen ja katteiden historiasta, mutta antaa myös vinkkejä kattojen korjaukseen.
Valtakunnallista museoviikkoa vietetään 17.-23.5. Myös Porin museoissa järjestetään ohjelmaa ja tarjolla on runsaasti näyttelyitä.
Luontotalo Arkkiin on saatu lahjoituksina myös joitakin hyvin eksoottisiakin lajeja. Kokoelmista -näyttelyyn on valittu eri reittejä Arkin kokoelmiin saapuneita näyttäviä nisäkkäitä ja erikoisia, värikkäitä ja eksoottisiakin lintuja. Näiden joukossa on edustettuina vanhan maailman eli Euroopan, Aasian ja Afrikan lajeja. Maantieteellisesti erikoisuuksien lähtöalueet levittyvät itä-länsi – suunnassa Georgiasta Islantiin ja pohjois-etelä – suunnassa Suomen Lapista Botswanaan.
Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo ja Rakennuskulttuuritalo Toivo ovat kaupungin koronarajoitusten mukaisesti olleet suljettuina yleisöltä viime vuoden joulukuusta lähtien. Tiistaina 27.4. klo 11 ovet avataan jälleen yleisölle. Museot toivottavat kaikki tervetulleiksi turvalliselle museokäynnille! Myös Satakunnan Museon museokahvila avaa jälleen ovensa ja palvelee tiistaista sunnuntaihin klo 11-16.
Satakunnan Museon Salissa 27.4. avautuvan Kartalla ollaan –näyttelyn teemana ovat vanhat kartat. Näyttelyssä tutustutaan karttoihin ja kartografian historiaan 1400-luvulta aina nykypäivään asti. Esillä on karttoja, atlaksia eli kartastoja, karttapalloja sekä tutkimusretkiin ja navigointiin liittyvää aineistoa.
Rosenlew-museon Pienet paatit -näyttelyn pääosissa ovat satakuntalaisten laivojen ja veneiden pienoismallit, mallien esikuvina olleiden laivojen tarinat sekä pienoismallin rakennus.
Monien toiveet täyttyvät vihdoin, kun Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo avautuvat yleisölle jälleen tiistaina 27.4.2021.
Subscribe to feed