AVI:n ja Porin kaupungin linjausten mukaisesti Satakunnan Museon sekä Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon joulutapahtumissa on käytössä koronapassi. Passi tarkistetaan yleisötilaisuuteen saavuttaessa ja samassa yhteydessä tarkistetaan myös henkilöllisyys. Näitä tapahtumia ovat ensi lauantaina järjestettävä Toivon ja Korsmanin talon Vanhan ajan joulutori, Korsmanin Joulutunnelmat ja Joulupaja sunnuntaina 12.12. sekä Satakunnan Museon Tonttunäyttelyn oheistapahtuma Tonttuviikonloppu 4.-5.12.
Ovatko tontut satua vai totta? Perjantaina 19.11. avautuu, muutaman vuoden tauon jälkeen, Satakunnan Museon Tonttunäyttely ja sen taianhohtoinen maailma.
Toivon ja Korsmanin talon pihapiirissä järjestetään perinteinen joulutori ensimmäisen adventin lauantaina 27.11. klo 10-15. Joulutorilla on käytössä koronapassi sekä pihalla että sisätiloissa.
Keväällä 2020 noormarkkulainen Pekka Jokisalo liikkui metallinetsimen kanssa Noormarkunjoen varressa. Vattenkikosken kohdalla louhikkoisella mäellä etsin antoi yllättäen signaalin ja esille tuli hämmästyttävän hyvin säilynyt esine, joka jo ensitarkastelussa näytti hevosta kuvaavalta korulta.
Satakunnan Museon ystävät -yhdistys järjesti kesällä 2021 valokuvauskilpailun.
Porin museoissa on niin porilaisille, satakuntalaisille kuin muualta Suomesta tuleville syyslomalaisillekin mukavaa omatoimista tekemistä syyslomien aikaan 19.-31.10.
Korjausneuvontaillassa keskitytään tällä kertaa vanhojen talojen lämpimyyden parantamiseen.
Euran (ent. Kiukaisten) Paneliasta löytyi heinäkuun lopulla katkelmallinen pronssimiekka. Löydön teki vanhempiensa pihamaalta metallinetsimellä Matti Rintamaa.
Subscribe to feed