Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontaillassa 9.2. klo 17-18.30 (teams) puhutaan rakennussuojelusta: mitä suojellussa talossa voi tehdä? Keneltä korjaustilanteissa pitää kysyä ja mitä voi tehdä ihan omin luvin? Voiko suojelusta olla jotain hyötyä?
Tonttunäyttelyyn ja muihinkin näyttelyihin pääsee tutustumaan myös joulunpyhinä. Joulu ja vuodenvaihde aiheuttaa kuitenkin muutoksia Satakunnan Museon, Luontotalo Arkin, Rosenlew-museon ja Rakennuskulttuuritalo Toivon aukioloihin.
Kevätkauden ensimmäinen korjausneuvontailta järjestetään verkossa teamsin kautta 12.1.2022 klo 17-18.30. Aiheena ovat sisätilat: mitä kannattaa ottaa huomioon vanhan rakennuksen sisätiloja korjatessa. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteessa tuulikki.kiilo@pori.fi. Lähetämme osallistumislinkin 11.1.
AVI:n ja Porin kaupungin linjausten mukaisesti Satakunnan Museon sekä Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon joulutapahtumissa on käytössä koronapassi. Passi tarkistetaan yleisötilaisuuteen saavuttaessa ja samassa yhteydessä tarkistetaan myös henkilöllisyys. Näitä tapahtumia ovat ensi lauantaina järjestettävä Toivon ja Korsmanin talon Vanhan ajan joulutori, Korsmanin Joulutunnelmat ja Joulupaja sunnuntaina 12.12. sekä Satakunnan Museon Tonttunäyttelyn oheistapahtuma Tonttuviikonloppu 4.-5.12.
Ovatko tontut satua vai totta? Perjantaina 19.11. avautuu, muutaman vuoden tauon jälkeen, Satakunnan Museon Tonttunäyttely ja sen taianhohtoinen maailma.
Keväällä 2020 noormarkkulainen Pekka Jokisalo liikkui metallinetsimen kanssa Noormarkunjoen varressa. Vattenkikosken kohdalla louhikkoisella mäellä etsin antoi yllättäen signaalin ja esille tuli hämmästyttävän hyvin säilynyt esine, joka jo ensitarkastelussa näytti hevosta kuvaavalta korulta.
Satakunnan Museon ystävät -yhdistys järjesti kesällä 2021 valokuvauskilpailun.
Porin museoissa on niin porilaisille, satakuntalaisille kuin muualta Suomesta tuleville syyslomalaisillekin mukavaa omatoimista tekemistä syyslomien aikaan 19.-31.10.
Subscribe to feed