Lokakuussa 2018 Satakunnan Museoon toimitettiin metallinetsijä Juho Tammisen Köyliöstä löytämä rautakautiseen kilpeen kuulunut kupura. Kupura oli lähes ehjä, kuitenkin reunaosiltaan rikkoutunut ja ruosteen vaurioittama. Kokonaisena säilyneitä kilvenkupuroita löydetään yleensä vain arkeologisten kaivausten yhteydessä. Satakunnasta niitä tunnetaan juuri Köyliöstä ja Eurasta, jossa on tutkittu rautakautisia ruumishautauksia. Satakunnan Museon kokoelmissa ei ehjää kilvenkupuraa ole, joten uusi löytö on laitettu nyt esille Elon merkkejä -perusnäyttelyn maakunnan rautakautta esittelevään osioon.
Satakunnan Museo on julkaissut mennyttä ja nykyistä Poria kuvaparein esittelevän valokuvateoksen. Kahden kuvan aika – Pori -kirjan lähtökohtana toimivat vanhat arkistokuvat, joille otettiin nykyaikaiset vastineet täsmälleen samoista kohdista. Uudet kuvat noudattivat vanhojen kuvien rajausta, valoisuutta ja tunnelmaa niin tarkasti kuin mahdollista.
Satakunnan Museon korjausrakentamiskeskus Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestää kaksipäiväisen sianrakkolyhtykurssin lauantaista sunnuntaihin 25.-26.1.2020 klo 10 - 16.
SOKOS, Anttila, Centrum, kirjasto, Satakunnan Säästöpankki, poliisilaitos, BePop – modernia ja silti osin jo kadonnutta Poria. Keskusta muuttuu nopeasti ja tuoreiltakin tuntuvat kerrostumat ovat nopeasti jo eilisiä. Tietoa nykyisen, puukaupungin tilalle rakentuneen keskustan vaiheista, ominaispiirteistä ja arvoista tarvitaan taustatiedoksi kaupungin muutosten ohjaamiseen.
Kapakoitsija, läkkiseppä, tullivirkailija, kauppias, kaupungin pahin juoppo...Porilaisten elämäntarinat ovat erilaisia ja värikkäitä. Porin Päivänä perjantaina 27.9. Satakunnan Museossa avautuva Porilaine-näyttely pureutuu niistä useaan. Kaupunkilaisten elämäntarinoiden lisäksi tutustutaan muun muassa, lempipaikkoihin, Porin toriin, porilaiseen mielenlaatuun ja Porin murteeseen. Näyttelyssä esitellään myös yleisöltä kerättyjä, porilaisuutta ilmentäviä esineitä.
"Rosenlew-museossa on kuultu outoja ääniä, jotka tuntuvat tulevan kellarista ja pommisuojasta." Uusi pakohuonepeli teettää pelaajille runsaasti haasteita. Escape room "Museon vartija kadoksissa" on nyt varattavissa Rosenlew-museosta.
Porin Aarre -arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Voittajatyö Puikkarissa Satakunnan Museon ympäristöön nousee elegantti ja moderni uudisrakennus. Voittajatyön on suunnitellut arkkitehti Petri Piirta.
Satakunnan Museo ja Turun yliopiston Humanistisen tiedekunnan Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma solmivat yhteistyösopimuksen.
Subscribe to feed