Lähimaksu

Porin joukkoliikenteessä on nyt käytössä myös lähimaksu!

Lähimaksulla maksaminen linja-autossa tarkoittaa matkalipun ostamista maksukortilla tai muulla lähimaksuun soveltuvalla maksuvälineellä, joka on liitetty maksukorttiin.

Lähimaksulla voit ostaa vain henkilökohtaisen lipun itsellesi, lähimaksulla ei voi siis maksaa ystävän tai lapsen matkaa. 

 • Isoissa linja-autoissa kuljettaja opastaa lähimaksun käytössä.

  Citylinjan linja-autoissa ja muutamassa isossa linja-autossa on lähimaksun etälukija, jossa matkustaja valitsee itse vyöhykkeet.

  Citylinjalla leimaus tapahtuu seuraavasti:

  • Mikäli tiedät matkustavasi vain yhdensuuntaisen matkan Citylinjalla Isomäen ja Puuvillan välillä, valitse linja-autossa etälukijasta ”City-City.” Sinulta veloitetaan yhdestä matkasta 1€.
  • Mikäli tiedät matkustavasi Citylinjan lisäksi muilla Porin ja Ulvilan alueen reiteillä, valitse linja-auton etälukijasta ”City-A.” Sinulta veloitetaan 3,50€ ja taustajärjestelmä alkaa laskea sinulle matka-aikaa. Voit vaihtaa reitiltä toiselle rajattomasti seuraavan 60 minuutin ajan. Leimausten välillä on lyhyt, muutaman minuutin mittainen viive. Ota tämä huomioon siirtyessäsi reitiltä toiselle.

  Maksukortti pitää näyttää aina etälukijalle, kun nouset bussiin. Lähimaksun taustajärjestelmä tarkistaa lipun voimassaolon ja mahdollisen kerrytetyn maksukaton määrän. Jos lipun vaihtoaika on voimassa, uutta veloitusta ei tarkistuksen yhteydessä tehdä.

  Kertalipulla on 60 minuutin vaihtoaika, pois lukien Citylinja, jossa ei ole vaihtoaikaa.

 • Lähimaksaminen onnistuu kaikilla lähimaksuominaisuudella varustetuilla maksukorteilla sekä mobiililaitteen maksusovelluksilla.

  Kaikki saman päivän aikana tehdyt matkat pitää maksaa samalla maksukortilla tai mobiililaitteella. Vaikka maksukortti olisi lisätty esimerkiksi Google Pay:hin, se ei toimi ristiin kyseisen fyysisen maksukortin kanssa, vaan aloittaa uuden maksukattolaskennan. Valitse maksutapa (kortti tai mobiililompakko) ja pitäydy siinä koko päivä.

  Lähimaksusta ei saa linja-autossa kuittia, mutta veloituksia voi tutkia jälkikäteen lähimaksun asiakasportaalista. Sieltä voi myös tulostaa kuitin omalla tulostimella. Porissa osoite on pori.littlepay.com.

  Taustajärjestelmä käyttää ensisijaisesti maksukortin debit-numeroa. Jos sinulla on credit/debit -yhdistelmäkortti, asiakasportaaliin pääsee kirjautumaan kortin taustapuolelta löytyvällä debit-korttinumerolla.

 • Lähimaksulla voi maksaa vain kertalippuja, jonka hinta on lähimaksulla maksettuna sama 3,50€ asiakasryhmästä riippumatta. Citylinjan yksi matka Isomäen ja Puuvillan välillä maksaa 1€.

  Maksukatto on enimmäisveloitus yhden päivän aikana lähimaksulla ostamistasi lipuista. Maksat siis enintään kolmesta City-A-vyöhykkeen matkasta vuorokauden aikana.

  Veloitukset näkyvät maksukortillasi katevarauksina noin vuorokauden ajan ensimmäisestä matkasta. Taustajärjestelmä tasaa veloitukset toteutuneiden matkojen mukaan.

  Porin maksukatot toimivat seuraavasti:

  • Leimaus Citylinjassa Puuvilla-Isomäki-välillä (vyöhyke City-City): veloitus 1€, ei vaihtoaikaa
  • Leimaus City-A-vyöhykkeellä (koko Porin ja Ulvilan alue): veloitus 3,50€, 60 min vaihtoaika
  • Leimaukset 5h sisällä toisistaan: veloitukset 5h aikana enintään 5€
  • Leimaukset 24h sisällä toisistaan: veloitukset 24h aikana enintään 8€

  Maksukattolaskennan vuoksi voit maksaa lähimaksulla ainoastaan henkilökohtaisia matkojasi.