Yhteiskäyttö ja lainaaminen

Tutustu Porin kaupungin yhteiskäytön ja lainaamisen mahdollisuuksiin. Suurimman osan tuotteista löydät Luontopajan välinevuokraamosta sekä Porin pääkirjastosta ja siellä sijaitsevasta Liikuttamosta.

Tälle sivustolle on koottu tietoa Porin kaupungilta lainattavista tai vuokrattavista tavaroista, kuten urheilu- ja retkeilyvälineistä, kulttuurin ja liikunnan kausikorteista, soittimista, penkeistä ja niin edelleen.

Sivuston tarkoituksena on edistää yhteiskäyttöä ja lainaamista Porissa ja sitä kautta säästää luonnonvaroja ja vähentää jätteen syntymistä. Kaikkea ei tarvitse hankkia itselle, vaan tavaroita voi käyttää yhteisesti. Lainaus- ja vuokrauspalveluita sekä tavaran tai vaatteen korjaus- ja huoltopalveluita voi etsiä myös Korjaa.se -sivustolta. Alla löytyy listaus lainattavista tavaroista toimipisteittäin:

Välinevuokraamo (Luontopaja, Veturitallinkatu 7):

 • Palloiluvälineet (esim. pesäpallo, salibandy)
 • Frisbeet
 • Lumikengät
 • Rinkat, laukut ja pelastusliivit
 • Teltat ja makuupussit, puolijoukkueteltta, makuualustat
 • Liedet ja grillit, soppatykit, kattilat, kahvinkeittimet, pannut, trangia
 • Telttakatos, juhlateltta
 • Voit myös käyttää laminointikonetta

Tarkemmat tiedot ja hinnat löytyvät tästä.

Porin pääkirjasto ja Liikuttamo:

Porin kaupunginkirjastosta voi kirjojen lisäksi lainata mm. lautapelejä, konsolipelejä, elokuvia ja musiikkia. Porin pääkirjaston Liikuttamosta saa lainata liikuntavälineitä kirjastokortilla.

Porin pääkirjaston Liikuttamosta saa lainata liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on vuodenajan mukaan vaihtuva valikoima liikuntavälineitä. Liikuntavälineitä löytyy myös osasta lähikirjastoja.

Satakirjastojen verkkokirjaston hausta voit katsoa hakusanalla ”liikuntavälineet”, onko haluamasi tavara lainattavissa. Ohjeet lainaamiseen löytyvät tästä.

Kirjastolta lainattavissa myös kausikortteja

Porissa kirjastokortilla voi lainata kausikortteja pääkirjastosta. Tarjolla on vaihtelevasti kulttuurin ja urheilun kausikortteja. Yhdellä kirjastokortilla saa lainata yhden kausikortin. Laina-aika on viikon eikä uusintaa tai varausta voi tehdä. Kausikortit lainataan pääkirjaston lainauspalvelusta. Korttien saatavuuden voi tarkistaa hakusanalla ”kausikortti” Satakirjastojen verkkokirjastosta.

Porin kaupunginkirjaston lainattavat soittimet

Soitinten lainaus tapahtuu pääkirjaston lehti- ja musiikkiosaston tiskiltä (2. kerros). Soittimiin saa mukaan kantolaukun, viritysmittarin (paitsi kantele) sekä viritysohjeet. Laina-aika on kaksi viikkoa.

Netin kautta soittimia ei voi varata eikä niiden laina-aikaa pidentää, mutta varauksia ja lainojen uusimisia voi tehdä normaalisti puhelimitse tai kirjastossa asioimalla.

Ajantasainen soitinvalikoima löytyy kirjaston verkkosivuilta: https://kirjasto.pori.fi/kokoelmat/soittimet/

Tekninen toimiala:

 • Liput ja lipputangot
 • Penkkejä ja pöytiä

Lisätietoja tästä.

Luontopaja:

 • 4 soutuvenettä Joutsijärvellä
 • Mustalahden riihi

Tarkemmat tiedot ja hinnat löytyvät tästä.  

Circwaste-LIFE15 IPE FI 004 -hankkeen logo, hanke saa EU:lta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaaleissa esitetty sisältö edustaa kuitenkin ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista EU:n komissio ei ole vastuussa.

Yhteiskäyttöä ja lainaamista edistävän sivuston on koonnut valtakunnallinen CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta -hanke, joka saa rahoitusta EU:n LIFE-ohjelmasta. Porin kaupunki toteuttaa vuosina 2016–2021 CIRCWASTE-hankekokonaisuudessa viittä osahanketta, joista osahanke Luuppi keskittyy yhteiskäytön ja lainaamisen edistämiseen Porin kaupungissa.