Porin seudun työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilut on valtakunnallinen kokeilu työnhakijoiden palveluiden siirtämisestä valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kuntien vastuulle. Pori, Ulvila ja Kokemäki ovat mukana kokeilussa Porin seudun yhteisalueena. Kokeilu alkoi 1.3.2021 ja kestää 31.12.2024 saakka.

Kokeilun aikana osalle alueen työnhakijoista työllisyyspalvelut tuottaa oma kotikunta. Kuntakokeilun asiakkaita ovat:

  • Työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat, joilla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.
  • Kaikki alle 30-vuotiaat riippumatta siitä, saavatko he työmarkkinatukea, työttömyyspäivärahan peruspäivärahaa vai ansiopäivärahaa.
  • Vieraskieliset maahanmuuttajat iästä ja työttömyyteensä liittyvästä etuudesta riippumatta.

Mitä sinun pitää tietää ja tehdä

Kuntakokeilun asiakkaana ilmoittaudut aluksi normaalisti työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Kuulut kunnan työllisyyspalveluiden piiriin koko kuntakokeilun ajan, myös silloin, jos palaat työllisyyspalveluiden asiakkaaksi kokeilun aikana. Asiakkuus kuntakokeilussa ei tuo sinulle lisävelvoitteita, vaan työttömän työnhakijan lakisääteiset velvoitteet ovat samat kuntakokeilun ja TE-toimiston asiakkaille.

Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä. Voit valmistautua yhteydenottoon pohtimalla esimerkiksi:

  • Tarvitsenko apua työnhakuun?
  • Tarvitsenko päivitystä osaamiseeni?
  • Olenko kiinnostunut yrittäjyydestä?
  • Mikä muut seikat vaikuttavat työnhakuuni ja työn vastaanottamiseen?

Muutokset tilanteessasi

Työllistymisen muutoksista tulee aina ilmoittaa Oma asioinnissa tai omalle virkailijalle.

Mikäli muutat ja kotikuntasi vaihtuu, myös asiakkuutesi siirtyy uuteen kotikuntaasi, mikäli uusi kotikuntasi kuuluu osaksi alueellista kuntakokeilua. Jos kotikunta ei kuulu kuntakokeiluun, asiakkuutesi siirtyy TE-toimistolle. Sinulle ilmoitetaan, minne asiakkuutesi siirtyy.

Uusi asiakaspalvelumalli astui voimaan toukokuussa 2022

Työnhakijan asiointi muuttui 2.5.2022 alkaen ja uusi palvelumalli otettiin käyttöön samanaikaisesti kaikissa TE-toimistoissa ja Työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvissa kunnissa.

Keskeisimmät muutokset:

  1. Jatkossa työnhakijana saat entistä tiiviimpää tukea työnhakuusi ja tapaat virkailijaasi useammin.
  2. Työnhakuvelvollisuus määritellään yksilöllisesti. Pääsääntöisesti kunkin hakijan tulee hakea neljää työmahdollisuutta sovitulla ajanjaksolla ja voit itse valita haettavat työpaikat.
  3. Seuraamukset työttömyysturvaan lievenevät. Ennen seuraamuksia työttömyysturvaan, saat muistutuksen työnhakijan velvollisuuksista.

Ajankohtaista

Työllisyyden kuntakokeilu palvelee 18. joulukuuta alkaen kahdessa eri osoitteessa

Avautuu uudessa välilehdessä

Porin kuntakokeilun työnhaku- ja koulutuspalvelut sekä Porin kaupungin työllisyyspalvelut löytyvät jatkossa Porin yhteisvirastotalosta. Teljänkadulle jää toistaiseksi kuntakokeilun monialaiset palvelut, TYP ja kotoutumispalvelut.

Avautuu uudessa välilehdessä

Kuntakokeilun poikkeukselliset aukiolot viikolla 49

Palvelemme: ti 5.12. klo 9–15, ke 6.12. (itsenäisyyspäivä) suljettu

Kuntakokeilun poikkeukselliset aukiolot viikolla 25

Palvelemme: ti 20.6. klo 9–13, to 22.6. klo 9–15, pe 23.6. suljettu (juhannusaatto)

Kuntakokeilun poikkeukselliset aukiolot viikoilla 14 ja 15!

Palvelemme: TI 4.4. klo 13–16, TO 6.4. klo 9–15, PE 7.4. suljettu (pitkäperjantai), MA 10.4. suljettu (2. pääsiäispäivä)

Työnhakuvalmennus

Kevään 2023 valmennukset käynnissä

Porin kuntakokeilun valmennukset ovat täyttä häkää käynnissä. Jos kaipaat sparrausta työnhakuun tai buustia urasuunnitelmiin, ilmoittaudu mukaan! Lue lisää Tapahtumat-sivulta.

Tapahtumat

Olemme myös Facebookissa

Avautuu uudessa välilehdessä

Julkaisemme ajankohtaisia asioita myös Facebookissa, seuraa meitä!

Avautuu uudessa välilehdessä