Vieraslajitorjunnan välineiden lainaus

Vieraslajit ovat lajeja, jotka ihminen on levittänyt uudelle alueelle joko tahattomasti tai tarkoituksella. Maailmanlaajuisesti vieraslajeja pidetään toiseksi suurimpana uhkana luonnon monimuotoisuudelle elinympäristöjen tuhoutumisen jälkeen.

Kuvassa vieraslajijätettä mustassa jätesäkissä ja jonka vieressä on talikko

Vieraskasveja voi torjua järjestämällä vieraslajitalkoot. Pidä talkoot esimerkiksi naapuruston, tyky-, harrastus- tai kaveriporukan kanssa ja lainaa tarvikkeet.

Vieraslajitorjunnan välineitä voi lainata Luontopajan välinevuokraamolta maksuttomasti. Lainattavina välineinä on lapioita, talikkoja, haravoita ja oksasaksia.

Lainattavat vieraslajitorjunnan välineet:

  • talikko 10 kpl
  • pistolapio, iso 5 kpl
  • pistolapio, pieni 3 kpl
  • rautaharava 5 kpl
  • oksasakset (teleskooppi) 4 kpl
  • ruoho- ja pensassakset 2 kpl

Muut maksutta lainattavat:

  • roskapihdit 7 kpl


Lainausohjeet ja ehdot

Vieraslajitalkoovälineet varataan ensisijaisesti sähköpostitse Luontopajalta (valinevuokraus@pori.fi). Ilmoita varatessasi tarvittavat välineet ja niiden määrät, haku- ja palautuspäivä sekä vuokraajan nimi ja puhelinnumero. Voit myös kertoa mitä vieraslajia torjut ja missä.

Lainausaika on maksimissaan viisi päivää. Välineet haetaan Luontopajan välinevuokraamosta ja palautetaan samaan paikkaan aukioloaikona (ma-pe 8-15). Viikonloppu pe klo 14 – ma klo 12 lasketaan yhdeksi vuokravuorokaudeksi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi noudon yhteydessä.

Vieraslajitalkoovälineiden lainaus on maksutonta. HUOM! Mikäli välineitä ei palauteta määräpäivään mennessä, jokaisesta myöhästymispäivästä veloitetaan 10€/per päivä/per väline. Myöhästymismaksut maksetaan käteisellä tai kortilla välineitä palautettaessa. Yritykset ja yhdistykset (Y-tunnus) voivat hoitaa mahdollisia myöhästymismaksuja myös laskulla.

Lainaaja vastaa kuljetuksesta sekä välineille kuljetuksen tai käytön aikana tapahtuneista vahingoista. Lainattavat tuotteet eivät ole vakuutettuja.

Tutustu vieraslajeihin ja niiden torjuntaohjeisiin osoitteessa www.pori.fi/vieraslajit .

Kysy lisää

Välinevuokraamo
044 701 1237
valinevuokraus@pori.fi

Käyntiosoite: Luontopaja, Veturitallinkatu 7, 28120 Pori
Aukioloajat: ma-pe klo 8-15