Satakunnan TYP

Satakunnan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on Porin kaupungin hallinnoima, lakisääteinen toimintamalli, joka toimii 15 kunnan alueella.

TYP tarjoaa työ- ja elinkeinotoimiston, kuntien työllisyyspalveluiden, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä Kelan palveluita työnhakija-asiakkaille, jotka hyötyvät monialaisesta palvelusta. Monialaisella ammattiosaamisella ja ns. yhden luukun palveluperiaatteella pyritään parantamaan asiakkaiden työllistymisedellytyksiä.

Kenelle palvelut on tarkoitettu?

Palvelumme on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt tai on vaarassa pitkittyä, ja jotka tarvitsevat henkilökohtaista ja moniammatillista tukea matkalla työelämään, koulutukseen tai muuhun pysyvään ratkaisuun.

Mitä palveluita asiakkaalle tarjotaan?

TYP:llä on laaja työllistymistä edistävä yhteistyöverkosto, joilta tarvittaessa hankitaan asiakkaille sopivia palveluja.

Tavoitteenamme on edistää asiakkaidemme työllistymistä, koulutuksen aloittamista, kuntoutumista sekä aktiivista elämänotetta. Asiakkaan kanssa laaditaan suunnitelma palveluista, joilla tavoitteeseen voidaan päästä. Työntekijöiden tehtävä on ohjata ja tukea palveluiden ja tavoitteiden toteutumisessa.

Asiakkaalta puolestaan odotetaan halua ja sitoutumista yhdessä laadittuihin suunnitelmiin.

Kysy lisää vastuuvirkailijaltasi!