Palvelut

Kuntakokeilussa palveluihin kuuluvat tutut työllistämistä edistävät palvelut, kuten palkkatuki, työnhaku- ja uravalmennukset, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, sekä lisäksi kotoutumislain mukaisia kotoutumispalveluita. Sinulle on tarjolla myös kuntakohtaisia työllistymistä edistäviä ja tukevia palveluja.

  • Oma asiantuntija: Kuntakokeilun asiakkaana saat henkilökohtaisen vastuutyöntekijän, joka kartoittaa kokonaistilanteesi, ohjaa tarvittaessa muiden palveluiden pariin, ja tukee sinua työnhaussa.
  • Terveyspalvelut: Kunnan tehtävänä on myös järjestää työttömien terveyspalvelut.
  • Sähköiset palvelut: Käytössäsi on erilaisia sähköisiä palveluita kuntakokeilun asiakkuutesi ajan.

Sähköiset palvelut

Hakosalo-asiakastietojärjestelmä on käytössäsi Porin kuntakokeilussa. Se kattaa erilaisia työkaluja, joiden avulla voit tarkastella omaa hyvinvointiasi, tunnistaa ja esitellä taitojasi sekä pohtia osaamisesi kehittämiseen liittyvää palvelutarvetta. Hakosalo-järjestelmän käyttö on vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. Sisäänkirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen (verkkopankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen), mutta jos sinulla ei ole näitä, saat linkin järjestelmään omalta virkailijaltasi.

! Huomaathan, että Hakosalo ei ole yhteydessä TE-toimiston asiakastietojärjestelmään ja Oma asiointi -itsepalveluun, joita sinun tulee myös työnhakijana käyttää.

Hakosalo-järjestelmän palveluihin kuuluvat Kykyviisari ja Taitotaulu. Molemmat palvelut ovat käytettävissäsi yhdellä sisäänkirjautumisella.

Kykyviisari on työ- ja toimintakykysi itsearviointiin tarkoitettu kysely. Kysely käsittää eri osa-alueita työ- ja toimintakyvystä, kuten mielen terveyttä, arjen sujuvuutta ja hyvinvointia. Voit tarkistella vastauksiasi itsenäisesti tai oman palveluohjaajasi kanssa. Kykyviisarin on kehittänyt Työterveyslaitos, joka myös raportoi palveluun jätetyistä vastauksista tieteellisissä ja yleistajuisissa julkaisuissa sekä julkaisee tuloksista työelämää ja suomalaista yhteiskuntaa koskevaa tilastotietoa avoimesti saataville. Ennen julkaisua tai jakamista tiedot on muutettu sellaiseen muotoon, ettei sinua voida niistä tunnistaa.

Taitotaulu-työkalulla muutat osaamisesi sanalistaksi taidoista ja osaamisesta, jota olet hankkinut ja josta sinulla on kokemusta. Järjestelmä tuottaa sanalistan perusteella sinulle listan osaamiseesi sopivista työpaikoista sekä koulutussuosituksia osaamisesi kartuttamiseen. Järjestelmä toimii tekoälyn avulla, joten mitä tarkemmin pystyt itsestäsi kertomaan, sen paremmin tekoäly pystyy sinua auttamaan. Palveluun voit täyttää tietoja esimerkiksi omasta CV:stä listaamalla työkokemus- ja koulutustietoja.

Tällä videolla kuulet kattavasti työllisyyden kuntakokeilun eri mahdollisuuksista ja palveluista.

Ohita upote