Asuminen ja ympäristö

MTV ja Porin kaupunki peruuttavat ensi kesän SuomiAreena-tapahtuman koronavirusepidemian takia. Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena olisi järjestetty Porissa 13.–17.7.2020.
Kun päivät pitää viettää seinien sisällä, on hyvä ottaa kotoilusta ilo irti ja tutustua Porin ja Satakunnan historiaan Satakunnan Museon Finna-sivustolla. Nähtävänä on lähemmäs 15 000 valokuvaa ja 2 500 esinettä museon kokoelmista.
Poriin kehitetään uutta yhteisasiakaspalvelua, joka tuo keskitetysti valtion ja Porin kaupungin palvelut helposti saataville saman katon alle. Asukkailta kerätään kommentteja tämän viikon loppuun asti.
Asemakaavan muutosehdotus on nähtävillä 24. huhtikuuta asti ensisijaisesti verkossa.
Koronavirus on laskenut paikallisliikenteen matkustuksen noin 20 prosenttiin normaalimäärästä. Porin Linjojen aikataulumuutokset ovat voimassa 30. maaliskuuta alkaen. Myös kaukoliikenteessä harvennetaan linja-autoliikennettä.
Porin kaupunki vuokraa omistamiaan peltoja maatalouskäyttöön 1-5 vuoden vuokrasopimuksilla. Tänä vuonna vuokratarjouksia pyydetään yhteensä noin 50 hehtaarin alalta.
Omakoti- ja rivitalojen sekä taloyhtiöiden energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin voi hakea energia-avustusta. Tyypillinen kodin energiatehokkuutta parantava teko on lämmitysmuodon muuttaminen.
Liikunnan, nuorisotyön ja kulttuurin avustusten sekä yksityistieavustusten haku on parhaillaan auki Porissa. Koronatilanne ei muuta hakujen aikataulua, vaan avustushakemusten tulee olla perillä viimeistään tiistaina 31.3.
Subscribe to feed