Asuminen ja ympäristö

Vinkkarin kesäaukioloajat päättyvät 8. elokuuta, jonka jälkeen liikennepuistoa voi varata ryhmien käyttöön ja yksityistilaisuuksiin arkisin 10.8.–24.9. välisenä aikana. Lisäksi Vinkkarin yleisövuorot jatkuvat viikonloppuisin 21.8.–26.9. välisenä aikana kello 11–14.
Porin Veden Meri-Poriin vettä syöttävä runkovesijohto on rikkoutunut Vähärauman alueella tehtävien maastotutkimusten vuoksi.
Porin kauppatorilla sijaitsevan vanhan torirakennuksen purkutyöt käynnistyvät maanantaina 2. elokuuta. Työt tuovat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin ja alueella liikkuu myös paljon raskasta liikennettä. Kaikkia alueella liikkuvia kehotetaan noudattamaan työmaa-alueen läheisyydessä erityistä varovaisuutta.
Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen uimarannoilta 13.7.2021 otettujen ja laboratoriossa tutkittujen valvontanäytteiden perusteella uimaveden laadun on todettu olevan edelleen mikrobiologisesti hyvää kaikilla uimarannoilla.
Itsenäisyydenkadun ja Yrjönkadun vilkasliikenteisessä risteyksessä otetaan elo-syyskuun vaihteessa käyttöön liikennevalot, joiden avulla parannetaan erityisesti kevyen liikenteen turvallisuutta. Samassa yhteydessä uusitaan myös alueen katuvaloja.
Kokemäenjoen ylittävän Lukkarinsillan kannessa on alkavia eriste- ja päällystevaurioita, jotka korjataan ennen niiden leviämistä. Samassa yhteydessä korjaustöitä tehdään myös Varvourinsillalla. Työt alkavat torstaina 15. heinäkuuta.
Itä-Porissa sijaitsevan Outokummuntien ja Mastojentien risteyksen liikenneympyrän rakennustyöt ovat valmistumassa, ja ympyrä aukeaa liikenteelle perjantaina 16. heinäkuuta. Uuden liikenneympyrän keskellä nähdään Väinölän lyhytaaltoasemalle kunniaa tekevä Radioaallot-niminen elementti.
Lämmin kesä on lisännyt Itämerellä Vibrio-sukuun kuuluvien bakteerien aiheuttamia tartuntoja ihmisillä. Tavallisimmin tartunnat ovat haavaumien kautta saatuja ihoinfektioita. Bakteerit voivat aiheuttaa uimareille myös ulkokorvan tulehduksia sekä nieltynä lieväoireisen vatsataudin.
Subscribe to feed