Asuminen ja ympäristö

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n sekä Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY ry:n työtaistelutoimenpiteet sulkevat Hangassuon jätekeskuksen sekä Porin kierrätyskeskuksen maanantaina.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry on eilen lauantaina kello 14.59 ja sittemmin Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY ry ilmoittanut järjestävänsä työtaistelutoimenpiteen Porin kaupungin teknisellä toimialueella maanantaina 18.11.2019 alkaen klo 8.00 ja päättyen klo 23.59.
Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään ensi viikolla. Tänä vuonna viikon teemana on näkymätön jäte. Näkymättömällä jätteellä tarkoitetaan tuotteen valmistuksessa syntyviä jätteitä, joita kuluttaja ei näe. Esimerkiksi puhelimen valmistuksessa syntyy näkymätöntä jätettä kymmeniä kiloja. Suurin osa jätteestä älypuhelimen kohdalla syntyy mineraalien louhinnassa ja rikastamisessa.
Kouvonraitin ja Iskonraitin välissä keskeisellä paikalla Sampolan keskustan alueella sijaitsevat puistot, Sammonpuisto ja Ilminpuisto, saavat tulevina vuosina uuden ilmeen. Porin kaupunki kunnostaa puistot alueen muiden muutostöiden myötä. Asukkailta halutaan mielipide, millaisia puistoista halutaan.
Porin kaupunki on toteuttanut ilmanlaadun mittauksen. Tilanne ei kuitenkaan vaikuta mitenkään Porissa.
Porin kaupungin tekninen toimialan hankintarekisteriin hakeutuminen on avoinna rakennustöiden sekä suunnittelu- ja konsulttitöiden osalta.
Väinölässä sijaitsevan Latokartanontien ja Lemminkäisentien risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat perjantaina 15. marraskuuta, kun Lemminkäisentien kärkikolmiot vaihdetaan Stop-merkeiksi. Lisäksi risteysalueen nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h -rajoituksesta 30 kilometriin tunnissa.
Porissa on marraskuun myötä päästy jo nauttimaan viilenevistä ilmoista sekä satunnaisista lumikuuroista. Säätiedotuksia tarkkaillaan nyt aktiivisesti ja kaupungin aurauskalusto on valmiudessa lähtemään liikkeelle, mikäli lunta tulee runsaasti. Auraus hoidetaan liikenneväylien hoitoluokituksen mukaan ja etusijalla ovat pääväylät, joukkoliikenteen reitit sekä pyörätiet.
Subscribe to feed