Asuminen ja ympäristö

Reilun kaupan kaupunkina Pori on mukana valtakunnallisella Reilun kaupan viikolla 25.–31.10.2021. Porissa päiväkotilapset nauttivat välipalaksi Reilun kaupan banaaneja ja kaikki porilaiset työyhteisöt haastetaan viettämään Reilua kahvitaukoa.
Maanantaina 1.11.2021 alkaen Porin Linjojen paikallisliikenteen reiteissä ja aikatauluissa tapahtuu pieniä muutoksia. Pääosin muutokset ovat uusia linjoja sekä aikaistuvia lähtöaikoja. Muutokset tehdään asiakaspalautteen perusteella, ja niiden tarkoitus on parantaa reittejä ja aikatauluja.
Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla toteutettu taidekätköilyreitti Sigrid-Secrets Merellinen Pori on julkaistu. Reitti tarjoaa elämyksellistä tekemistä luonnossa, joten lähden seikkailemaan Sigridin kanssa!
Porin pääkirjastossa on auennut Reilu tulevaisuus -näyttely, joka nostaa esille Reilun kaupan teemoja. Näyttelyn työt ovat lukion maalausryhmän ja 8.-luokkien valinnaiskuvataiteen oppilaiden toteuttamia. Opiskelijoiden inspiraatioiden tuloksena syntyi joukko kantaa ottavia maalauksia.
Väyläviraston perusparannushankkeessa uusitaan päällysrakenne 16 kilometrin matkalta Porin ja Mäntyluodon välillä. Rakennustyöt ovat alkaneet elokuussa. Päällysrakenneurakka jatkuu Mäntyluodon suunnalta Poria kohti vielä lokakuun ajan. Tasoristeyksiä suljetaan tilapäisesti yöaikaan.
Porin kauppatori on historiallisesti merkittävä ja keskeinen kaupunkitila, joka perinteisten toritoimintojen lisäksi toimii tapahtumapaikkana, joukkoliikenteen asemana ja osana kävelykatua. Kauppatorin ja koko keskustan elinvoimaisuuden kehittämiseksi laaditaan parhaillaan keskustan kehittämisohjelmaa kattavasti eri teemojen puitteissa ja laajojen osallistamistoimien avulla.
Porin keskustan vesialueilla valmistaudutaan kovaa vauhtia talven tuloon. Raumanjuovan ylittävä Niittäjänsilta asuntomessualueella nostetaan talviteloille tänään tiistaina 12.10. Myös veneilykausi alkaa olla tältä vuodelta ohi, ja venelaitureiden purkutyöt aloitetaan tämän viikon perjantaina.
Porin kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 11. lokakuuta uudeksi teknisen toimialan johtajaksi Markku Koppelomäen.
Subscribe to feed