Asuminen ja ympäristö

Porin kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi tai ostettavaksi uusia omakotitontteja Klasipruukin ja Kyläsaaren kaupunginosista. Sähköisessä karttapalvelussa havaitun teknisen häiriön vuoksi tonttien hakuaikaa on jatkettu. Hakuaika päättyy perjantaina 7. elokuuta 2020 kello 15.
Puidenleikkaajat aloittavat Presidentinpuistokadun puiden leikkaukset tiistaina 28. heinäkuuta. Leikkaustyö aloitetaan kampuksen suunnasta, ja se kestää tiistaista perjantaihin.
Osalle Porin kaupungin pysäköinninvalvonnan asiakkaista on lähetetty teknisestä häiriöstä johtuen aiheettomia maksuvaatimuksia jo maksetuista pysäköintivirhemaksuista. Aiheettomat vaatimukset koskevat asiakkaiden 25.6.–8.7. välisenä aikana maksamia pysäköintivirhemaksuja.
Kesäaikana siivous sekä kotona että töissä on usein tarpeen. Kaappien perukoilta löytyvistä tavaroista tulisi päästä eroon, mutta sopivaa paikkaa voi olla haasteellista löytää. Alla olevista vinkeistä saat kattavat ohjeet oikeaoppiseen kierrätykseen ja tavaroiden lajitteluun.
Porin kaupunki käynnistää avoimen kilpailun, jossa etsitään taiteilijaa, taiteilijaryhmää tai kaupunkimuotoilijaa ideoimaan ja toteuttamaan kaupunkitilaa elävöittäviä ja aktivoivia toimenpiteitä Yrjönkadulle Bepopia vastapäätä.
Porin kaupungille myönnettiin toukokuussa rahoitus Kesätöitä kiertotaloudesta -kilpailussa. Sitran luovuttaman tuen avulla toteutettiin uusi hanke, jonka tarkoituksena on edistää Porin kierrätyskeskukseen saapuvien käyttökelpoisten tavaroiden uudelleenkäyttömahdollisuuksia.
Henkilöauto on yhä useammalle liikkumisesteiselle ainoa keinoa arkisten asioiden hoitoon. Valitettavan usein julkisilla paikoilla sijaitsevat pysäköintipaikat eivät kuitenkaan sovellu esimerkiksi pyörätuolin käyttäjälle. Autoliiton käynnistämä, kuntien kanssa yhteistyössä toteutettava projekti kokoaa liikkumisesteisten pysäköintipaikat yhteen sovellukseen.
Kirjurinluodon alueella päivystävät puistovahdit ovat monelle tuttu näky jo useamman vuoden ajalta. Puistorauhaa valvovat vahdit kiertävät Kirjurin ja Hanhiluodon alueita pääasiassa kävellen, mutta tänä kesänä he saavat käyttöönsä myös uuden sähköpyörän.
Subscribe to feed