Asuminen ja ympäristö

Pakkasen ja tuulten heikkenemisen myötä ilmassa on nyt runsaasti katupölyä. Porin Paanakedonkadun ilmanlaadun mittausasemalla mitattiin eilen 25. helmikuuta kuluvan vuoden toinen raja-arvon lukuarvon ylitys.
Porin prikaati toimeenpanee Pori 20 -paikallispuolustusharjoituksen Porissa ja lähialueilla 2.–6. maaliskuuta. Paikallispuolustusharjoituksen erilaiset osa-alueet saattavat aiheuttaa liikenne- ja meluhaittoja kaupungissa.
Tämän kevään seminaarissa Eurassa katsellaan sekä taakse että kuullaan uutta. Esihistorian Eura – hanke oli synnyttämässä euralaista tapaa elävöittää esihistoriaa. Hankeen päättymisestä on tänä vuonna kulunut 20 vuotta. Nyt on aika muistella vanhoja ja pohtia, mitä kaikkea on saavutettu ja minne tästä jatketaan. Lisäksi kuullaan mm. tuoreita tutkimustuloksia Luistarista ja tutustutaan kosteikkojen arkeologiaan.
Kaupungin osallistava pop-up-tila Poris houkutteli porilaisia jälleen liikkeelle. Kahden viikon aikana ohjelmaan osallistui 545 asukasta.
Ulkoilu ja lämmittävät herkut kuuluvat suomalaiseen laskiaisperinteeseen. Kaupunki toivottaa laskiaistiistaina porilaisille hyvää laskiaista jakamalla Reilun kaupan kaakaota keskustan alueella.
Joen virtaaman on ennustettu nousevan yli 700 kuutioon sekunnissa. Merivesi nousee ennusteen mukaan lauantai-iltana 22. helmikuuta muutamiksi tunneiksi 120 cm meren keskiveden tasosta. Merivesi on Mäntyluodon mittausasteikolla noussut tänä talvena korkeimmillaan hieman yli 80 cm.
Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalveluiden piharakennuksen katolle asennettiin vuoden 2013 keväällä aurinkosähköjärjestelmä. Toimintansa aikana järjestelmä on tuottanut sähköä määrän, josta riittäisi sähköä lähes 60:lle kerrostalokaksiolle vuodeksi.
Honkaluodon 1. asemakaava ja asemakaavan muutos sekä Pietniemen asemakaavan muutos ovat nähtävillä 20.3. asti.
Subscribe to feed