Osallistu ja vaikuta

Valokuva Urban Lab -työpajan post it -lapuista.

Osallisuus

Osallisuus on halua ja mahdollisuutta vaikuttaa yhteisiin asioihin. Se on nähdyksi, kuulluksi, arvostetuksi ja ymmärretyksi tulemista. Osallisuus ehkäisee syrjäytymistä ja antaa kokemuksen yhteisöön kuulumisesta. Kuntalakikaupunkistrategia ja Porin valtuustosopimus velvoittavat huolehtimaan asukkaiden ja palveluiden käyttäjien edellytyksistä osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan.

Vuoden 2023 aikana järjestetään jälleen suositut asukastilaisuudet Porin eri palvelualueilla.

Kevään 2023 tilaisuudet:

Ahlainen keskiviikkona 12. huhtikuuta kello 18–20, Ahlaisten koulu
Noormarkku keskiviikkona 26. huhtikuuta kello 18–20, Noormarkun yhtenäiskoulu 
Lavia keskiviikkona 10. toukokuuta kello 18–20, Lavian yhtenäiskoulu 
Länsi-Pori keskiviikkona 24. toukokuuta kello 18–20, Vähärauman koulu 

Tilaisuudet jatkuvat syksyllä Pohjois-Porissa, Itä-Porissa, Meri-Porissa ja keskustassa. Syksyn 2023 tilaisuuksien aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.  

  • 18 vuotta täyttäneet voivat äänestää kunnallisvaaleissa, jotka järjestetään neljän vuoden välein. Porilaiset voivat osallistua ja vaikuttaa myös tekemällä aloitteitaantamalla palautetta, ottamalla yhteyttä luottamushenkilöihin ja viranhaltijoihin sekä osallistumalla yleisötilaisuuksiin, kyselyihin ja keskusteluihin. Näistä kerrotaan tapahtumakalenterissa sekä kaupungin uutisissa ja some-kanavissa.

  • Kaupungin henkilöstön ja asukkaiden yhteistyön tueksi Porille on laadittu osallisuus- ja vuorovaikutusmalli, jonka kaupunginhallitus hyväksyi 19.3.2018.

  • Poris on Porin kaupungin  osallistava pop-up-tila tai -tapahtuma, joka voi ilmestyä minnepäin tahansa Porissa ja siellä voidaan käsitellä erilaisia ajankohtaisia aiheita.

  • Kaupunkifoorumi on konkreettinen toimenpide, jolla keskustakehityksen eteen työskentelevä toimintaryhmä haluaa aktivoida porilaisia. Toimintaryhmä koostuu Porin kaupungin eri alojen toimijoista, Porikortteleista, yrittäjistä, asukkaista sekä kulttuurivaikuttajista.

    Kaupunkifoorumi-tapahtumia saattaa ilmestyä eri ajankohtina, erilaisilla teemoilla ja vaihteleviin paikkoihin. Niitä voi järjestää mikä tahansa taho, jolle tämä kaupunki on merkityksellinen.