Länsi-Pori

Länsi-Pori Pori Sans -fontilla

Länsi-Porin alue ulottuu aivan keskustan tuntumasta merelle asti: Kuukkarin puutalokortteleista monien asuinalueiden kautta merenrantakyliin. Asukkaat kuvailevat Länsi-Poria rauhalliseksi alueeksi, jossa on hyvä asua vauvasta vaariin. Päiväkodit, koulut ja leikkipuistot ovat lähellä perheen nuorimmille, ja opiskelemaan tai töihin pääsee helposti keskustaan tai pidemmänkin matkan päähän, sillä Länsi-Pori sijaitsee suurien valtateiden kainalossa. Luontoon ja harrastuksiin on lyhyt matka, koska Porin Metsän ulkoilumaastot ja urheilukeskus maauimaloineen sijaitsevat alueella. Penkkiurheilijakaan ei tylsisty, kun kesäisin voi kannustaa Pesäkarhut ja talvisin Ässät voittoon, muita urheilulajeja unohtamatta.

Länsi-Poriin kuuluvat muun muassa Käppärä, Musa, Liinaharja, Tuorsniemi, Vähärauma, Klasipruuki, Tiiliruukki, Pinomäki, Lattomeri, Paratiisinmäki, Leppäkorpi, Viikinäinen, Pietniemi, Makholma, Viasvesi, Preiviiki ja Paarnoori.

Ajankohtaista

>> Lue Länsi-Poria koskevia uutisia

>> Länsi-Porin ja koko Porin tapahtumat löydät tapahtumakalenterista

Vähärauman koulun rakennuhanke

Vähärauman monitoimitalon rakentaminen käynnistyi keväällä 2021. Kiinteistö otettiin käyttöön elokuussa 2022. Vähärauman monitoimitalossa toimii koulu, kirjasto sekä hammashoitola. Monitoimitalossa on vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja sekä liikuntasali, joka palvelee koulujen lisäksi iltaisin kaupungin asukkaiden harrastustoimintaa.

>> Lisätietoa Vähärauman monitoimitalosta

Asukkaiden lempipaikat Länsi-Porissa

Kysyimme porilaisten suosikkikohteita. Tutustu kahdeksan alueen mukaan jaoteltuihin lempipaikkoihin täällä!

Länsi-Pori lukuina

Kuinka paljon asukkaita Länsi-Porissa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla Länsi-Poria? Tutustu Länsi-Poriin lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

Länsi-Porin palvelualue

Oheisessa karttakuvassa näkyy Länsi-Porin keskusta ja siellä toimivat kaupungin palvelut.

Kartta Länsi-Porin palvelualueesta.

Kartta Länsi-Porin palvelualueesta.

Kahdeksan palvelualuetta

Palveluverkkouudistuksen yhteydessä Pori jaettiin kahdeksaan palvelualueeseen. Samaa aluejakoa käytetään esimerkiksi osallisuustyössä. Alla kuva alueista.

Karttakuva Porin kahdeksasta palvelualueesta

Kartta Porin kahdeksasta palvelualueesta