News archive

Valtionhallinnon määräysten mukaisesti Porin liikuntapaikat suljettiin yleisökäytöltä toukokuun loppuun asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Aiemmin uutisoidun mukaisesti, Porin kaupunki hyvittää sekä kausikorttien että sarjarannekkeen haltijoille sulkujakson ajalta 14.3.-31.5.2020.
Kulttuurisauna-hanke tarjoaa Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla kaikille avoimia saunailtoja Reposaaressa, joiden aikana luvassa on muun muassa monipuolisia kulttuuriesityksiä. Ensimmäinen tapahtuma Kulttuurisaunalla järjestetään kesäkuussa.
Porin kaupungin palvelut ovat saatavilla myös kesäaikaan. Aukioloajoissa on kuitenkin pieniä muutoksia, jotka kannattaa ottaa talteen. Aukioloaikoja päivitetään uutiseen aina tarpeen mukaan.
Lukioissa ei tänä keväänä järjestetä ylioppilaille perinteisiä lakkiaisjuhlia. Porin kaupungin lukiot onnittelevat sen sijaan uusia ylioppilaitaan juhlavin videotervehdyksin, jotka julkaistaan Porin kaupungin YouTube-kanavalla kevätlukukauden päättymispäivänä 30. toukokuuta.
Kesäkuussa voimaan tulevalla uudella tieliikennelailla pyritään entisestään parantamaan liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Merkittäviä muutoksia ovat esimerkiksi polkupyörän takavalon lisääminen ja vähimmäisnopeusrajoituksien käyttöönotto. Lakimuutos tuo mukanaan myös haasteita.
Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo avautuvat yleisölle tiistaina 2.6.2020. Odotamme innolla museoiden avautumista, mutta sulkeutumisen aiheuttanutta koronaa ei todellakaan ole vielä lannistettu ja vaarana on edelleen sairastuminen. Tästä johtuen olemme tehneet erilaisia järjestelyjä ja noudatamme ohjeistusta, jonka avulla voimme tehdä museovierailusta turvallisen niin asiakkaillemme kuin henkilökunnallemmekin.
Kolmisensataa orkesterimuusikkoa yhdisti voimansa ja nauhoitti kotonaan Beethovenin 7. sinfonian finaalin. Kevätsoitto tervehtii lukuvuotensa päättäviä koululaisia ja opettajia ja toivottaa kaikille hyvää kesää. 
Ulvilantiellä sijaitsevalle Ilmpolan ylikulkusillalle tehdään erikoistarkastus 2.–5. kesäkuuta. Erikoistarkastuksessa tutkitaan sillan kunto ja rakenteet. Tarkastus vaikuttaa alueella liikkumiseen.
Perusturva selvittää vuodelle 2020 mahdollisia kustannussäästöjä. Perusturvajohtaja poisti talousarvion muutospyyntöä koskevan pykälän perusturvalautakunnan kokouksen listalta torstaina 28.5.
Porin kaupunki tiedotti eilen 1.6.2020 aukeavista uimarannoista. Kaupungin ylläpitämiä rantoja on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain, eli osa uimarannoista pidetään suljettuna, mutta uimista rannoilla ei estetä.

Pages