Omaolo

Omaolo.fi tuo terveys- ja sosiaalipalvelut kotisohvalle

Omaolo.fi on verkkopalvelu, joka ottaa sinut mukaan edistämään hyvinvointiasi yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Sen käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä.

Porin perusturva tarjoaa Omaolon palveluista käyttöösi oire- ja palveluarviot sekä hyvinvointivalmennukset.

Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin. Jos käynti esimerkiksi terveysasemalla on tarpeen, saat varattua palvelussa ajan ammattilaiselle tai tiedon siitä, minne ottaa yhteyttä. Omaolosta saat tarvittaessa muun muassa reseptin tai voit pyytää sairaslomaa. Omaolon kautta ammattilaiset myös saavat paremmat ennakkotiedot sinusta, jolloin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan. Vaikka et kirjautuisi Omaoloon, saat perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueesi palveluihin.

Omaolon kautta saat lisätietoja oireistasi, ja tarvittaessa sinut ohjataan tunnistautumisen kautta asioimaan Porin perusturvan ammattilaisten kanssa. Lähettämällä Omaolossa tehdyn oirearvion ammattilaiselle, saat viestiyhteyden perusturvan sairaanhoitajaan. Sairaanhoitaja vastaa viestiisi Omaolossa arkisin klo 8-15.30 välisenä aikana, 2 tunnin kuluessa oirearvion lähettämisestä. Voit tehdä oirearvion myös virka-ajan ulkopuolella, vaikka yöllä tai viikonloppuna. Tarvittaessa myös ajanvaraus terveysasemalle hoituu Omaolossa. Palvelu on käytössä kaikille Porin perusturvan alueella asuville.

Omaolo on Omakannan kumppani ja palvelut voivat jakaa tietoja sinun suostumuksellasi.