Liisan toiminta

Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisa tarjoaa niin avunvälitystä, ystävänvälitystä, mahdollisuutta osallistua soittorinkiin sekä mahdollisuutta osallistua ja kouluttautua vapaaehtoistoimintaan.

Avunvälitys

Vapaaehtoistoiminnankeskus Liisa tarjoaa vapaaehtoistyöntekijän avuksesi esimerkiksi lääkäriin, asioille, ulkoilemaan tai muuten kanssasi seurustelemaan.

Avun välitys aukioloaikoina ma-pe klo 9.00–15.00
puh. 044 701 6636

Ikäihmisten avoin kerhotoiminta

puh. 044 701 6695 

Soittorinki

Liisan vapaaehtoistyöntekijä soittaa aamuisin klo 9-11.30 välisenä aikana yksin kotona asuville ihmisille lyhyen puhelun. Puhelu on asiakkaalle maksuton. Soittopäivät ja -ajat sovitaan asiakkaan kanssa. Tarkoitus on antaa turvallisuudentunnetta päivinä, jolloin kukaan (esim. kotipalvelu) ei käy henkilön luona.

Tavoitteena on, että asiakas

  • kokee tulevansa kuulluksi
  • kokee, että joku välittää
  • saa aamulla puhua pois yön aikana tulleet ajatukset
  • uskaltaa sanoa, jos juuri nyt ei huvita puhua
  • uskaltaa sanoa soitot irti, kun haluaa ja palata rinkiin kun haluaa

Yhteydenotot puh. 044 701 6636

Ystävä- ja vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistyö on yksityisten ihmisten omaehtoista, lähimmäiseen kohdistuvaa auttamistoimintaa tai jonkin yhteisön tai järjestön toimesta tapahtuvaa auttamistyötä. Vapaaehtoistoiminnan tulee olla julkista ja yksityistä palvelua tukevaa ja täydentävää toimintaa.

Vapaaehtoistoiminnan kurssit

Peruskursseja järjestetään vuosittain keväisin ja syksyisin Viikkarin Valkamassa (Juhana Herttuankatu 17, Pori). Kurssit ovat avoimia kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Peruskurssit toteutetaan 4 x 3 tunnin jaksoissa ja suorittaneet saavat siitä todistuksen.

Ystävänvälitys

Ystävänvälityksen kautta saat vapaaehtoistyöntekijä sinulle ystäväksi ja tukihenkilöksi. Ystävänvälitys toteutetaan yhteistyössä SPR Porin osaston kanssa

Aukioloaika ma-pe klo 12.00–15.00
puh. 044 295 2260, Porin yhteisökeskus, Otavankatu 5, 28100 Pori