Kuntouttavat asumispalvelut ja Liikkuva Tuki

Asumispalveluissa työskennellään toipumisorientaation viitekehyksestä lähtien. Tämä tarkoittaa, että kuntouttavissa asumispalveluissa tuetaan asiakkaita löytämään omanäköinen kuntoutumisen polku, jossa asiakkaan sisäisen toivon heräämisellä on suuri merkitys toipumisprosessissa. Työntekijöiden merkittävä rooli on rohkaista ja vahvistaa asiakkaan voimavaroja ja uskoa toipumiseen

Kuntouttavat asumispalvelut tarjoavat tukea täysi-ikäisille mielenterveys- ja päihdeasiakkaille tavoitteena mahdollisimman itsenäinen pärjääminen ja osallisuus omassa arjessaan.  Mielenterveyskuntoutusyksikkö Veturi tarjoaa tehostettua kuntouttavaa palveluasumista. Taiteilijankoti on kuntouttava tuetun asumisen yksikkö. Liikkuva tuki LiiTu on jalkautuvaa mielenterveys- ja päihdetyötä itsenäisesti asuvien asiakkaiden tueksi.

Musta karhupatsas jolla punainen sydän käsissä olohuoneympäristössä
Olohuoneet ovat tarkoitettu asukkaiden yhteisiksi kokoontumispaikoiksi ja niissä järjestetään myös erilaisia ryhmiä talon asukkaille. Asukkaille järjestetään musiikki- ja elokuvailtoja, terveysneuvontaa,  tai suunnitellaan yhteisiä retkiä.

Kuntouttavissa asumispalveluissa tuetaan asiakkaita löytämään omanäköinen kuntoutumisen polku, jossa asiakkaan sisäisen toivon heräämisellä on suuri merkitys toipumisprosessissa. Työntekijöiden merkittävä rooli on rohkaista ja vahvistaa asiakkaan voimavaroja ja uskoa toipumiseen.

Yksikköjen toiminnassa korostuu yhteisöllisyys ja kuntouttava työote, jonka tavoitteena on kokonaisvaltainen arjessa pärjäämisen tukeminen ja mielekkääseen ja itsen näköiseen elämään ohjaaminen. Asiakkaiden kanssa tehdään yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma.  Asiakkaan verkosto voi olla mukana tukemassa asiakkaan kuntoutumista.

Keittiönpöydällä uunipeltejä joissa itsetehtyä pitsaa.
Veturin asukkaat viettävät yhdessä kodinomaista aikaa esimerkiksi pizza- tai lettuiltojen merkeissä. 

 

lautasella pino lettuja

 

Hakeminen asumispalveluihin

Yhteydenotot asumispalveluihin asumispalveluiden esimiehen kautta.
Hakemus ja ARA-hakemus tarvittavin liittein toimitetaan osoitteeseen Taiteilijankatu 4 A-B, 28100 Pori. Lomakkeet löydät sosiaali- ja terveyspalveluiden lomakkeista.

 

Kolme ihmistä ihmettelee mustaa sydänkarhupatsasta
Taiteilijakodin olohuoneeseen tuli suuri vieras. Sitä ihmettelevät paikan esimies Anita (vasemmalla) yhdessä Taiteilijakodin asukkaiden kanssa.

Toimipisteet

Veturi

Veturi on ympärivuorokautinen tehostetun palveluasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Veturin vastaava sairaanhoitaja Johanna Salminen 044 701 6167.

Puhelinnumerot:
Resiinan hoitajat 044 701 6165
Raiteen hoitajat 044 701 6162

Käyntiosoite:
Veturitallinkatu 2C ja 2D
28120 Pori

Käyntiosoite: 
Veturitallinkatu 2C ja 2D
28120 Pori

Taiteilijankoti

Taiteilijankoti on tuettu asumispalveluyksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asuntoja on Taiteilijankodissa kolmessa eri rapussa: Kivi 2A, Leino 4A ja Linna 4B. Henkilökunta on paikalla maanantaista torstaihin klo 8-20, perjantaisin klo 8-14.45. Viikonloppuisin ja arkipyhinä on asiakkailla mahdollisuus soittaa heille tarkoitettuun Satakunnan mielenterveysseuran turvapuhelinpäivystykseen.

Vastaava sairaanhoitaja Mari Salminen 044 701 9597
Asumispalveluiden esimies Anita Muhonen 044 701 9596
Toimiston puhelin: 044 701 7047

Käyntiosoite:
Taiteilijankatu 4 A, 4 B ja 2 A
28100 Pori

Käyntiosoite: 
Taiteilijankatu 4 A, 4 B ja 2 A
28100 Pori