Kuntouttavat asumispalvelut ja liikkuva tuki

Kuntouttavat asumispalvelut tarjoavat tukea täysi-ikäisille mielenterveys- ja päihdeasiakkaille tavoitteena mahdollisimman itsenäinen pärjääminen ja osallisuus omassa arjessaan.  Mielenterveyskuntoutusyksikkö Veturi tarjoaa tehostettua kuntouttavaa palveluasumista. Taiteilijankoti on kuntouttava tuetun asumisen yksikkö. Liikkuva tuki LiiTu on jalkautuvaa mielenterveys- ja päihdetyötä itsenäisesti asuvien asiakkaiden tueksi. Lisätietoja Veturista ja Taiteilijankodista löytää alempaa tältä sivulta. 

Asumispalveluissa työskennellään toipumisorientaation viitekehyksestä lähtien. Tämä tarkoittaa, että kuntouttavissa asumispalveluissa tuetaan asiakkaita löytämään omanäköinen kuntoutumisen polku, jossa asiakkaan sisäisen toivon heräämisellä on suuri merkitys toipumisprosessissa. Työntekijöiden merkittävä rooli on rohkaista ja vahvistaa asiakkaan voimavaroja ja uskoa toipumiseen. 

Yksikköjen toiminnassa korostuu yhteisöllisyys ja kuntouttava työote, jonka tavoitteena on kokonaisvaltainen arjessa pärjäämisen tukeminen ja mielekkääseen ja itsen näköiseen elämään ohjaaminen. Asiakkaiden kanssa tehdään yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma.  Asiakkaan verkosto voi olla mukana tukemassa asiakkaan kuntoutumista.

Hakeminen asumispalveluihin

Yhteydenotot (palvelutarpeen arvio ja asumispalveluihin tutustuminen):
Sosiaalityöntekijä Salla Nyholm 044 701 2463
Soittoaika arkisin klo 9:00-10:30

Hakemus ja ARA-hakemus tarvittavin liittein toimitetaan osoitteeseen Taiteilijankatu 4 A-B, 28100 Pori. Lomakkeet löydät sosiaali- ja terveyspalveluiden lomakkeista.

Toimipisteet

 • Veturi on ympärivuorokautinen tehostetun palveluasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

  Veturin vastaava sairaanhoitaja Kristiina Hölsömäki, puh. 044 701 6167.
  Asumispalveluiden esimies Anita Muhonen 044 701 9596

  Puhelinnumerot:
  Resiinan hoitajat 044 701 6165
  Raiteen hoitajat 044 701 6162

  Käyntiosoite: 
  Veturitallinkatu 2C ja 2D, 28120 Pori
 • Taiteilijankoti on tuettu asumispalveluyksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asuntoja on Taiteilijankodissa kolmessa eri rapussa: Kivi 2A, Leino 4A ja Linna 4B. Henkilökunta on paikalla maanantaista perjantaihin klo 8-20.
  Viikonloppuisin ja arkipyhinä on asiakkailla mahdollisuus soittaa heille tarkoitettuun Satakunnan mielenterveysseuran turvapuhelinpäivystykseen.

  Vastaava sairaanhoitaja Anna-Mari Salminen 044 701 9597
  Asumispalveluiden esimies Anita Muhonen 044 701 9596
  Toimiston puhelin: 044 701 7047

  Käyntiosoite: 
  Taiteilijankatu 4 A, 4 B ja 2 A (toimiston sisäänkäynti rapusta 4A), 28100 Pori

Olohuoneet ovat tarkoitettu asukkaiden yhteisiksi kokoontumispaikoiksi ja niissä järjestetään myös erilaisia ryhmiä talon asukkaille. Asukkaille järjestetään musiikki- ja elokuvailtoja, terveysneuvontaa tai suunnitellaan yhteisiä retkiä.

Veturin asukkaat viettävät yhdessä kodinomaista aikaa esimerkiksi pizza- tai lettuiltojen merkeissä.

Taiteilijakodin olohuoneeseen tuli suuri vieras. Sitä ihmettelevät paikan esimies Anita (vasemmalla) yhdessä Taiteilijakodin asukkaiden kanssa.