Ryhmät ja kurssit

 • Hykke-ryhmä: Psykososiaalisten palveluiden järjestämää toimintaa. Toimii Kohtaamispaikka Positiimin tiloissa torstaisin klo. 13-15.30. Tila on varattu kokonaan Hykke–ryhmäläisille sinä aikana. Ryhmä on tarkoitettu lähetteellä erikoissairaanhoidosta ja psykososiaalisista palveluista tuleville asiakkaille. Katso esitteestä lisätietoa.
   
 • Päihde- ja kuntoutuskurssit. Kuntoutumiskurssilla sinulla on mahdollisuus pysähtyä pohtimaan elämäntilannettasi ja tulevaisuudentoiveitasi. Keskustelut, erilaiset tehtävät ja vertaistuki auttavat saamaan uutta suuntaa ja voimaa elämänmuutokseen. Kursseilla ohjelmassa on mm. ryhmäkeskusteluja, luentoja, tehtäviä, toiminnallisia tuokioita ja rentoutumisharjoituksia. Lue lisää lisätietojen esitteestä.
   
 • Uniryhmä, lääkkeetöntä unen hoitoa. Pyritään antamaan oikeata tietoa unesta ja uneen vaikuttavista tekijöistä. Harjoitellaan rentoutumista ja mielen rauhoittamisen taitoja. Pyritään tiedostamaan ja karsimaan arjesta unen kannalta haitallisia tottumuksia tai käytäntöjä. Ryhmä koostuu yhteensä kuudesta käynnistä. Yksi tapaamiskerta kestää 1,5 h. Ryhmien muodostamisessa huomioidaan vertaistuellisuuden toteutuminen. Ryhmään otetaan kerrallaan 5-10 henkilöä. Uniryhmään pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon. Ilmoittautuminen tapahtuu ryhmänohjaajiin yhteyttä ottamalla. Ei tarvita lähetettä eikä unihäiriödiagnoosia. Unta edistävän lääkityksen käyttö ei ole este ryhmään osallistumiselle. Ryhmän ohjaajat: Merita Reunanen ja Riitta Meriala
   
 • Avoin keskusteluryhmä naisille ja miehille kokoontuu psykososiaalisten laitospalveluiden ryhmätilassa maanantaisin klo 18-19.30. Ryhmän ohjaajina toimivat Jaana Kainulainen ja Pirkko Fagerdahl.
   
 • NADA-TUPA KOHTAAMISPAIKKA POSITIIMISSA

  Kaipaatko stressinlievitystä ja rentoutumista, apua keskittymiskykyyn tai parantaa unen laatua? Tervetuloa NADA-tupaan rentouttavaan akupunktiohoitoon.

  NADA- tupa on avoinna joka toinen maanantai (parittomilla viikoilla) klo 16-17.30 Positiimin tiloissa (Liisankatu 11) NADA-tuvassa voit aluksi nauttia rauhoittavaa yrttiteetä ja saada lisää tietoa NADA-korva-akupunktiomenetelmästä. Saavuthan klo 16.30 mennessä, jonka jälkeen rauhoitutaan neulojen laittoon.

  NADA (National Acupuncture Detoxification Association) on standardisoitu korva-akupuntiohoitomuoto. NADA-menetelmässä laitetaan korvalehden tiettyihin akupunktiopisteisiin pinnallisesti viisi pientä akupunktioneulaa noin 30-45 min ajaksi. Menetelmä on tehokas ja turvallinen. NADA-tupa on avoinna kaikille ja on maksuton. Haluamme, että NADA on mahdollisimman monen saatavilla, jotta sinulla on mahdollisuus käyttää NADAa itseavun apuna kehon rauhoittamiseksi, nukkumiseksi paremmin sekä stressin ja ahdistuksen vähentämiseksi. Olet lämpimästi tervetullut NADA-tupaan!