Satanuoret

Satakunnassa toimii vertaisryhmä Satanuoret. Satanuoria yhdistää halu kehittää lastensuojelua, ja kokemus lastensuojelun asiakkuudesta. Toiminta perustuu vertaisuuteen, jokaisen kokemus on tärkeä. Nuorten lisäksi ryhmään kuuluu kaksi Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikön työntekijää. Satanuoret-ryhmä sai alkunsa Porissa 2013 järjestetystä Nuorten foorumista.

Toiminta

Satanuoret kokoontuvat kesätaukoa lukuunottamatta n. kolmen viikon välein. Tapaamisissa pohdimme erilaisia kysymyksiä, valmistelemme tulevia tapahtumia ja jaamme omia kokemuksiamme jotain pientä hyvää napostellen. Vuosittain järjestämme Satakunnassa lastensuojelun asiakasnuorille yhteisen tapaamisen Nuorten Sydämellä. Satanuoria voi pyytää puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin ja meiltä voi pyytää kannanottoja lastensuojelun kysymyksistä. Olemme olleet puhumassa lastensuojelutyöntekijöille, sijaisvanhemmille, lastensuojelulaitosten työntekijöille sekä erilaisissa seminaareissa ja SuomiAreenalla. Osallistumme myös valtakunnalliseen kehittämiseen ja kuulumme Voima vaikuttaa!-verkostoon. Satanuoret kertovat kokemuksistaan ryhmänä.

Nuori, olisitko kiinnostunut tulemaan ryhmään?

Satanuoriin on mahdollista tulla, jos sinulla on tai on ollut lastensuojelun asiakkuus ja koet kehittämisen tärkeänä. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti. Odotamme ryhmään tulevalta halua sitoutua tapaamisiin. Ryhmä on luottamuksellinen, tästä syystä ryhmän jäsenet eivät voi vaihtua usein. Jos kiinnostuit, ota yhteys Petraan puh. 044 701 9551.