Ehkäisyneuvola

Ehkäisyneuvola auttaa seksuaalisuuteen, sukupuoleen, ehkäisyyn (ehkäisyn aloitus/seuranta/vaihto), raskauden keskeytykseen, seksitauteihin, kuukautisvaivoihin, erilaisiin genitaalialueiden vaivoihin ja seurusteluun liittyvissä asioissa.

Ehkäisyneuvolan palvelut on tarkoitettu pääasiallisesti alle 25-vuotiaille. Raskaudenkeskeytyksiin liittyvissä käynneissä, seksuaalineuvonnassa ja puhelinneuvonassa ei ole ikärajaa. Käynnit lääkärin vastaanotolla ovat maksuttomia alle 25-vuotiaille, ehkäisyä koskeviltä käynneiltä. Terveydenhoitajan vastaanotto on maksuton, mutta käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään maksu yli 18-vuotiailta.

Raskauden ehkäisyyn aloitetut ehkäisyvalmisteet, ovat maksuttomia vuonna 2023 (maksuttoman ehkäisyn osahanke).

Uudelle asiakkaalle varataan aina ensin aika terveydenhoitajan vastaanotolle. Terveydenhoitaja varaa tarvittaessa ajan ehkäisyneuvolan lääkärin vastaanotolle.

Noormarkussa ja Merikarvialla ehkäisyneuvontaa hoidetaan myös äitiysneuvolan yhteydessä. Ulvilassa ehkäisyneuvontaa hoidetaan myös neuvolan yhteydessä.

Ajanvaraus ja ilmoittautuminen

Ajanvaraus tapahtuu puhelimitse varmimmin arkisin klo 10.00-12.00. Puhelinnumero: 044 701 3806.

Porin ehkäisyneuvolan käyntiosoite on sote-keskus Länsi, Maantiekatu 31, siipi B4. Ilmoittautuminen tapahtuu huoneessa 13

Kts. Noormarkun, Merikarvian ja Ulvilan yhteystiedot neuvolapalveluista.