Diabeteshoitaja

Tyypin 1 ja vaativahoitoisen tyypin 2 diabeteksen seuranta ja hoito vaativat erityisosaamista. Diabetes on kansansairaus, jonka monimuotoisen hoidon lisäksi tulee panostaa väestön hyvinvoinnin ja terveyden seurantaan ja edistämiseen.

Porin perusturvan poliklinikalla toimii diabeteshoitajia, diabeteslääkäri sekä jokaisella lähipalvelualueella on diabetesyhdyshenkilöitä. Lisäksi hoitotarvikejakelussa toimii diabeteshoitaja, joka antaa diabetestarvikkeisiin ja omahoitoon liittyvää neuvontaa. Hoidossaan tarvitsemansa hoitotarvikkeet potilaat saavat Porin hoitotarvikejakelun kautta.

Poliklinikan diabeteshoitajat pitävät itsenäistä vastaanottoa diabetesta sairastaville potilaille ja toimivat yhteistyössä diabeteslääkärin kanssa. Vastaanotolla potilas saa yksilöllistä lääke- ja omahoidon ohjausta, esim. verensokerin kotiseurannasta, pistämiseen liittyvistä asioista sekä elämäntapaohjausta.

Ajanvaraus

Soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen 02 621 5000, potilaan hoito ohjataan oman alueen diabetesyhdyshenkilölle. Poliklinikan diabeteshoitajan vastaanotolle tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä tai puhelinsoitolla.

Puhelinaika

Diabeteshoitajien puhelinaika on arkisin klo 12-13.