Työ ja yrittäminen

Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi eilen Kuntaranking-tuloksensa, jossa vertailtiin Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan näkökulmasta. Porin alue oli rankingin yhdestoista parantaen viisi sijaa aikaisempaa sijoitustaan.
Porin kaupunki jakaa sadalle nuorelle kesätyösetelin työllistymistä tukemaan. Seteliä haki 500 innokasta nuorta, joiden keskuudesta arvottiin 100 setelin saavaa.
Banaaninsyönnin lomassa voi pohtia, miksi kaupasta kannattaa ostaa juuri Reilun kaupan banaaneja. Reiluja banaaneja kasvatetaan sekä pien- että suurtiloilla. Reilun kaupan suurtiloilla työntekijöillä on oikeus järjestäytyä, työturvallisuudesta huolehditaan ja äideillä on oikeus äitiyslomaan. Työntekijät käyttävät heille maksetut Reilun kaupan lisät mm. koulutukseen ja asumisolojen kohentamiseen.
Pori.fi-verkkosivut keräsivät kiinnostusta ja kehuja Euroopan komission rahoittaman Digital Cities Challenge -hankkeen seminaarissa. Erityisesti Porin verkkosivujen rakenne sai ylistystä.
Viime vuonna suuren suosion saanut Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha laitetaan jakoon tänäkin vuonna. Nyt tosin aiempaa isommin, sillä rahaa jaetaan 250 000 euroa Porin kehittämiseen ja porilaisten hyvinvoinnin parantamiseen.
Työeläkevakuuttaja Kevan tuoreen ennusteen mukaan seuraavien kymmenen vuoden aikana kunta-alalta jää eläkkeelle lähes kolmasosa kaikista kuntatyöntekijöistä koko Suomen alueella. Myös Porissa eläköityminen voimistuu.
Porin keskusta-alueen pysäköinnin kehittämisessä seuraava askel on maksutapojen lisääminen. Myös muita uudistuksia on suunnitteilla.
Perusturvan viime vuonna käyttöön ottama Seuturekry ei ole tuonut odotettuja säästöjä. Perusturva tuleekin muuttamaan sijaisten hankinnan toimintatapoja niin, että jatkossa Seuturekryn kautta otetaan ainoastaan pakottavista syistä ja enintään kolmen päivän sijaisuudet. Pidempien sijaisuuksien hankinnassa palataan vanhaan toimintatapaan.
Subscribe to feed