Uutisarkisto

Kesäkuun alussa ilmoitettiin Porin kaupungin ylläpitämien rantojen vaiheittaisesta aukeamisesta. Loputkin uimarannat saadaan auki tänään 5. kesäkuuta.
Tänään vietetään Maailman ympäristöpäivää ja sen teemana on luonnon monimuotoisuus. Porin seudun monipuoliseen luontoon voi tutustua esimerkiksi ohjatuilla yleisöretkillä.
Palmgren-konservatorion lukuvuoden 2019-2020 päätöskonsertti esitetään kokonaisuudessaan Porin kaupungin Youtube-kanavalla etäopetuskauden päätteeksi. Konsertin ensiesitys on perjantaina 5. kesäkuuta kello 18.00 ja tallenne on katsottavissa 5. - 7.6., eli koko viikonlopun ajan.
Viime vuodelta tuttu maksuton FC Jazzin liikuntaseikkailumaa kutsuu koko perheen liikkumaan yhdessä. Hyvinvointirahalla järjestettävä riemukas tapahtuma löytyy tänä vuonna Herralahdesta, raviradalta ja Reposaaresta.
Porin kaupunginkirjasto on päättänyt siirtää Kirjojen yön ensi vuoteen.
Pyöräilykausi on hyvässä vauhdissa, vaikka moni tekeekin tänä kesänä töitä poikkeuksellisesti kotoa käsin. Koululaiset ovat kirmanneet kesälomille ja kauniina kesäpäivinä pyörämatkat suuntaavat usein uimarannoille ja jäätelökioskeille. Pyöräily on hyväksi paitsi mielelle ja terveydelle, se auttaa myös vähentämään liikenteen päästöjä. Porin viisaan liikkumisen työryhmä haluaa kuitenkin muistuttaa, että turvallisuus tulee pitää mielessä myös pyöräillessä.
Pori Sinfoniettan etäkamarikonserttisarja Promenadisalista julkaistaan kesäkuun aikana orkesterin YouTube-kanavalla. 
Koronapandemia muutti Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon kevään ja kesän ohjelman. Kesänäyttelyksi suunniteltu Katseet katolle siirtyy vuodella eteenpäin, kesäkuun tapahtumat peruuntuivat. Myös aukioloiaikoihin on tullut muutoksia.
Alvar Aalto -viikko on kaikille avoin ja elävä kaupunkitapahtuma, joka kutsuu tutustumaan arjen ympäristöihin arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen keinoin. Järjestyksessään neljäs Alvar Aalto -viikko järjestetään tänä vuonna kahdessa Alvar Aalto -kaupungissa, Porissa ja Eurassa 22.–30.8.2020. Tapahtuman teemaksi on valittu ”Aalto arjessa”.
Liikennepuisto Vinkkari on avattu taas kesän ajaksi. Kirjurinluodossa sijaitsevassa Vinkkarissa lapset oppivat liikennesääntöjä hauskalla tavalla polkuautoilla ja -pyörillä ajellen.

Sivut