Uutisarkisto

Noormarkun yhtenäiskoulussa on ollut altistumisia koronavirukselle 6A ja 9A-luokilla viime viikolla.
Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään vuosittain lokakuun ensimmäisenä päivänä. Liisantorilta löytyvät heijastinseinät kannustavatkin 1. lokakuuta alkaen kaikenikäisiä tienkäyttäjiä heijastimien käyttöön. Porin kaupungin kampanjan on tarkoitus edistää liikenneturvallisuutta, liikkumista ja kierrättämistä.
Rosenlew-museossa järjestetään syksyllä Merellä ja meren alla -luentosarja ja Satakunnan Museossa Karttojen maailma -luentosarja.
Porilaisia kesän Eetunaukiolla ilahduttanut Kerttu Horilan Maire-veistos siirretään 27.9.2021 kunnostettavaksi. Syksyn aikana veistos puhdistetaan ja sitä korjausmaalataan Porin taidemuseon tiloissa.
Harrastamisen Suomen mallin eli Porissa Harrastushybridin ryhmät ovat startanneet Porin alueen kouluissa. Käynnissä on tällä hetkellä 50 harrastusryhmää 27:ssä eri koulussa. Mukana on noin 500 lasta ja nuorta. Syksyllä on käynnistymässä vielä muutamia ryhmiä lisää.
Vuoden 2021 Pori-palkinnon saajat ovat Tokion olympialaisten pronssimitalisti Matti Mattsson sekä hänen valmentajansa Eetu Karvonen. Nuori porilainen -palkinto myönnetään monilahjakkaalle näyttelijälle Rasmus Koskiselle. Päätökset Pori-palkittavista teki Porin kaupunginhallitus.
BASF:n työmaalla on todettu epidemian alusta yhteensä 108 tartuntaa ja 160 altistunutta. Kaksi sairastuneista on hoidossa teho-osastolla.
Väinölän koulussa on ollut altistumisia koronalle 21.-22.9. 6A ja 6B-luokilla.
Tulevana viikonloppuna normaali raideliikenne katkaistaan 57 tunnin ajaksi, jolloin rata on varattu vain työmaakäyttöön. Liikenteenkäyttäjiltä toivotaan erityistä huolellisuutta opasteiden huomioimisessa etenkin tasoristeysten läheisyydessä, sillä raiteilla liikkuu rakentamiseen liittyvää kalustoa.
Astor Piazzollan 100-vuotisjuhlavuoden vietto jatkuu Promenadisalissa torstaina 30. syyskuuta: María de Buenos Aires -pienoisoopperan konserttiversio on tango nuevon ystäville harvinaista herkkua.

Sivut