Uutisarkisto

Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään ensi viikolla. Tänä vuonna viikon teemana on näkymätön jäte. Näkymättömällä jätteellä tarkoitetaan tuotteen valmistuksessa syntyviä jätteitä, joita kuluttaja ei näe. Esimerkiksi puhelimen valmistuksessa syntyy näkymätöntä jätettä kymmeniä kiloja. Suurin osa jätteestä älypuhelimen kohdalla syntyy mineraalien louhinnassa ja rikastamisessa.
Kouvonraitin ja Iskonraitin välissä keskeisellä paikalla Sampolan keskustan alueella sijaitsevat puistot, Sammonpuisto ja Ilminpuisto, saavat tulevina vuosina uuden ilmeen. Porin kaupunki kunnostaa puistot alueen muiden muutostöiden myötä. Asukkailta halutaan mielipide, millaisia puistoista halutaan.
Porin kaupunki on toteuttanut ilmanlaadun mittauksen. Tilanne ei kuitenkaan vaikuta mitenkään Porissa.
Porin kaupungin tekninen toimialan hankintarekisteriin hakeutuminen on avoinna rakennustöiden sekä suunnittelu- ja konsulttitöiden osalta.
Väinölässä sijaitsevan Latokartanontien ja Lemminkäisentien risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat perjantaina 15. marraskuuta, kun Lemminkäisentien kärkikolmiot vaihdetaan Stop-merkeiksi. Lisäksi risteysalueen nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h -rajoituksesta 30 kilometriin tunnissa.
Porissa on marraskuun myötä päästy jo nauttimaan viilenevistä ilmoista sekä satunnaisista lumikuuroista. Säätiedotuksia tarkkaillaan nyt aktiivisesti ja kaupungin aurauskalusto on valmiudessa lähtemään liikkeelle, mikäli lunta tulee runsaasti. Auraus hoidetaan liikenneväylien hoitoluokituksen mukaan ja etusijalla ovat pääväylät, joukkoliikenteen reitit sekä pyörätiet.
Porin kaupunki ja Porin Kaupunkikeskusta ry järjestävät tarjouskilpailun Porin kaupungin jäätelönmyyntipaikoista vuosille 2020-2022.
Hanketta valmistelee BioEnergo Oy, ja laitoksen on määrä valmistua vuoden 2023 alussa. Laitoksella olisi merkittävä työllistävä vaikutus Porissa.
Joukkoliikennejaosto hyväksyi uudet lipputuotteet lähes esityksen mukaan, mutta aikuisten ja nuorison kertalippuun lisätään 60 minuutin vaihtoaika. Ensimmäisenä muutoksena seutulippu korvataan kausilipulla vuodenvaihteessa. Laajemmat uudistukset Porin paikallisliikenteessä tulevat voimaan heinäkuussa.
Presidentinpuistokadun liikennejärjestelyt muuttuvat tilapäisesti viemärin saneeraustöiden takia. Läpiajo Presidentinpuistokadulle estetään keskiviikkona 6. marraskuuta kello 18 alkaen torstaihin 7. marraskuuta kello 6 saakka.

Sivut