Ympäristö on osa arkea. Peruskoululaisille ja lukiolaisille suunnattuja oppimistuokioita eri ympäristöaiheista järjestetään tutuissa porilaisissa kohteissa. Viikko tarjoaa monipuolisia näkökulmia ympäristöteemaan yli 80 koululaisryhmälle.
Entisen postitalon työmaa laajenee maanantaista 15. elokuuta alkaen. Laajentuminen vaikuttaa Valtakadun liikennejärjestelyihin kesäkuuhun 2023 saakka.
Yyterin uimarannalta 9. elokuuta haetussa sinilevänäytteessä on havaittu runsaasti sinilevää. Näytteestä tehdään vielä lajimääritys, joka valmistuu tällä viikolla. Tilannetta seurataan eikä rannalla uimista rajoiteta.
Pori−Mäntyluoto−Tahkoluoto-radan perusparannushankkeessa on aikaisemmin perusparannettu Porin ja Mäntyluodon välinen rataosa vuonna 2021. Nyt työt etenevät Mäntyluodon ja Tahkoluodon väliselle rataosuudelle, jossa päällysrakenteen vaihtourakka alkaa elokuun aikana. Töiden edetessä ratavälillä olevia tasoristeyksiä joudutaan väliaikaisesti sulkemaan.
Pääkirjaston tilojen kehittämisestä on tekeillä tarveselvitys, jonka tavoitteena on luoda entistä parempi ja monipuolisempi kirjasto. Kaupunkilaisten toiveita kirjastosta kartoitetaan sähköisellä kyselyllä sekä avoimilla tapahtumilla, joista ensimmäinen on maanantaina 8.8. klo 17-19 pääkirjaston aulassa.
Kirjurinluodossa järjestettävät Kirvatsin Jytä ja Porispere aiheuttavat poikkeuksia Kirjurinluodossa kulkemiseen. Lokkilavan alue on suljettu 31.7.–8.8. välisenä aikana, Kaarisillan kautta kulku on suljettu 4.–7.8. sekä Liikennepuisto Vinkkari on pois käytöstä 5.8. kello 15 alkaen ja lauantaina 6.8. kokonaan kiinni.
Entisen postitalon työmaalla suoritettavien nostotöiden vuoksi Yrjönkatu on suljettuna perjantaina 29. heinäkuuta kello 6–15 välisenä aikana.
Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 31. elokuuta asti.
Keskustan eteläisellä laidalla sijaitsevan Keskusaukion perusparannustyöt käynnistyvät maanantaina 1. elokuuta. Loppukesän ja syksyn aikana aukion kuljettavuutta ja oleskelumukavuutta parannetaan muun muassa kulkuväyliä, valaistusta ja kalusteita uudistamalla. Työt vaikuttavat myös alueen pysäköintiin.
Itätullin kaupunginosassa Maanmittarinkadun ja Itätullinkadun risteyksessä tehdään tällä viikolla kaivuutöitä, jotka vaikuttavat alueen liikenteeseen. Risteys suljetaan liikenteeltä keskiviikkoaamuna 27. heinäkuuta. Töiden arvioidaan valmistuvan keskiviikkoiltaan mennessä.

Sivut