Jokikeskus-hankkeen toisen vaiheen rakentaminen on täydessä vauhdissa, mutta alueen lopullista ulkoasua voi olla työmaan keskeneräisyyden vuoksi vielä vaikeaa hahmottaa. Uuden 3D-videon avulla kaupunkilaisilla on nyt mahdollisuus päästä tutustumaan Jokikeskuksen ensimmäisen ja toisen vaiheen uudistuksiin hyvissä ajoin etukäteen.
Porin kaupunki etsii haastateltavaksi Poriin tämän vuoden aikana muuttaneita henkilöitä. Muuton syy voi olla mikä tahansa ja henkilöitä haetaan eri lähtökohdista.
Porin keskustan liikenneverkkosuunnitelmassa määritetään kaikkien liikennemuotojen tavoiteverkot ja se tulee toimimaan pitkän aikajänteen ohjenuorana katujen tarkemmassa suunnittelussa.
Noormarkun Teerikallion odotetut omakotitontit ovat nyt haettavissa kaupungin sähköisessä karttapalvelussa. Tontit ovat reilun kokoisia ja ne sijaitsevat poikkeuksellisen upealla metsäisellä kallioalueella. Teerikallion tonttien lisäksi haettavana on myös kysytyltä Klasipruukin alueelta vapautunut omakotitontti.
KOy Porin Leijonan eli entisen postitalon työmaalla suoritetaan nostotöitä keskiviikkona 7. joulukuuta sekä perjantaina 9. joulukuuta.
Palvelupiste Porinan asiakaspalvelutiskit ja Porin Linjojen asiakaspalvelu suljetaan itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta poikkeuksellisesti jo kello 15. Kaupungin kassapalvelut ovat kiinni koko päivän.
Torstaina 8. joulukuuta järjestettävässä toisessa Kaupunkifoorumissa pureudutaan tällä kertaa Porin kaupungin käynnissä oleviin keskustan kehittämisen ajankohtaisiin aiheisiin. Esittelyssä ovat muun muassa liikenneverkkoluonnos sekä pääkirjaston peruskorjaushanke. Kaupunkifoorumi on avoin ja maksuton tilaisuus kaikille kaupunkikeskustasta kiinnostuneille.
Elokuussa alkanut päällysrakenneurakka Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisellä rataosuudella Porissa valmistuu joulukuun alussa. Urakan valmistuessa rataosuus Porista Tahkoluotoon on perusparannettu kokonaisuudessaan ja tavarajunaliikenne voi kulkea jälleen normaalisti koko rataosuudella. Rataa on perusparannettu aiemmin vuonna 2021 noin 15 kilometrin matkalta Pori-Mäntyluoto-rataosalla. Urakka on osa Väyläviraston Pori−Mäntyluoto−Tahkoluoto-radan perusparannushanketta.
Kunta-Helmi Yyterin sannat -hanke päättyy ja siihen liittyvä Yyterin santojen luonnonhoitotoimenpiteiden seurantaraportti 2022 on valmistunut. Yyterissä on kolmen vuoden ajan jatkettu 2013 aloitettuja dyyniluonnon hoitotoimia ja samalla hiekkarannan hoito on ulotettu rannan eteläosassa Munakarinsäikän ympäristöön. Edellisvuosista poiketen Yyterissä hoidettiin nyt koko hiekkarantaa.
Kiinteistö Oy Lavian Virastotalo purattaa omistamansa virastotalon ja postitalon osoitteessa Viittatie 4. Purku-urakka käynnistyy työmaan perustamisella viikolla 49. Urakka on valmis viimeistään maaliskuun 2023 lopulla. Purku-alueen lopullinen viimeistely tehdään lumen ja roudan jälkeen toukokuussa 2023.

Sivut