Uutisarkisto

Suomen Hyötytuuli Oy on jättänyt Porin kaupungille aloitteen Tahkoluodon merituulipuiston laajennusta koskevan osayleiskaavan laadinnasta. Porin kaupunginhallitus päätti 18.1.2021 pidetyssä kokouksessaan käynnistää osayleiskaavan laadinnan.
Kovien pakkasten aiheuttaman sähkön tarpeen vuoksi Kokemäenjoen virtaamaa on pidetty viime viikon alkupuolella jäädytysajon aikana päivisin hieman keskimääräistä virtaamaa korkeammalla tasolla. Öisin virtaamaa on laskettu. Jääkantta on muodostunut jokeen jokisuistosta Kalaholmaan yltävälle alueelle, ja siitä ylävirralle joki on lähes auki Harjavallan voimalaitokselle saakka.
Porin kaupunki käynnisti viime kesänä ideahenkisen maisemasuunnittelukilpailun yhteistyössä suomalaisen leikki- ja liikuntapaikkavälineitä sekä teemapuistoja ja kadunkalusteita valmistavan Lappset Group Oy:n kanssa. Suunnittelukohteeksi valikoitui Länsi-Porissa Tuorsniemen kaupunginosassa sijaitseva 9,8 hehtaarin kokoinen Perkonpuiston viheralue.
Useiden päivien jatkuvan lumipyryn jälkeen lunta on kasautunut kinoksiksi teiden reunoille ja porttien pieliin. Autoilijoiden toivotaankin nyt huomioivan erityisen tarkasti liikennemerkit ja sallitut pysäköintipaikat.
Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama Porilainen Maineteko -tunnustus on myönnetty Yyterin alueen kehittämiselle. Yyterin merkittävä kehittyminen, toimijoiden yhteistyö sekä onnistunut markkinointi ovat tunnustuksen perusteita.
Leuto alkutalvi on muuttumassa talvisemmaksi, ja Poriin ennustetaan parin vuorokauden aikana satavan jopa kymmeniä senttejä lunta. Kaupungin aurauskalusto on huollettuna ja valmiudessa reagoimaan muuttuviin sääolosuhteisiin.
Asukkaat saivat ehdottaa leikkipaikalle uutta nimeä nimikilpailussa. Kirjurinluodossa leikkimään musiikin tahdissa toivottaa tästä edes musiikkileikkipaikka Virtuoosi.
Rakennatko, remontoitko tai oletko ostamassa talon? Käy nyt nappaamassa Energiaopas ja Raksajuliste mukaasi pääkirjastosta.
Pakkaskaudella kiinteistöjen ja etenkin pientalojen omistajien kannattaa huolehtia vesimittareiden ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden sekä tonttijohtojen riittävästä suojaamisesta.
Juhlapyhät pyrähtivät ohitse ja nyt on taas aika palata arkeen. Viime vuoden aikana monet meistä kokivatkin muutoksia työelämässään koronatilanteen vuoksi ja vaikka tilanne toi mukanaan monia haasteita, voi siinä nähdä myös positiivisia puolia – ainakin ilmaston kannalta.

Sivut