Uutisarkisto

Väyläviraston Pori–Mäntyluoto-radan perusparannushankkeen yhteydessä rataosalle rakennettiin muutaman kilometrin mittainen osuus, joka koostuu erilaisista betoniratapölkkyihin kiinnitettävistä pohjainratkaisuista. Ainutlaatuisella testiosuudella tutkitaan ratapölkkyjen vaikutusta junien aiheuttamaan tärinään radan ympäristössä. Hiilijunien koeajoja suoritetaan tulevina viikkoina muun raideliikenteen ohella.
Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 23. marraskuuta 2020 käynnistää toimenpiteet, joiden tarkoituksena on perustaa jätehuollon palvelutehtävien hoitamiseksi kuntaomisteinen jätehuoltoyhtiö, johon tarjotaan osakkuutta jätehuollon yhteistyössä oleville yhteistyökunnille asukasluvun mukaisella osuudella.
Kahden viime talven aikana havaittujen turvallisuusseikkojen ja tehdyn asukaskyselyn pohjalta Liisantorin tekojää avataan ensi vaiheessa käyttöön ainoastaan luisteluun tarkoitettuna paikkana. Tekojään jakamista mailattomaan ja mailalliseen alueeseen aletaan selvittää, tarkoituksena löytää toimiva ratkaisu sekä luistelijoiden että jäänhoidon kannalta.
Kvistinluodon ja Hevosluodon välissä virtaavan Lanajuovan rantaa myötäillen on tehty uusi 1,4 kilometrin pituinen polku, jossa osa reitistä kuljetaan pitkospuilla. Ulkoilijoiden iloksi ulkoilureitille on myös tehty penkkejä, joilla voi pitää taukoa ja ihastella maisemia. Reitti valmistuu kokonaisuudessaan ensi keväänä, mutta on jo nyt kuljettavassa kunnossa.
Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään 20.–28. marraskuuta 2021. Viikon aikana halutaan kannustaa ihmisiä miettimään kestävämpiä ratkaisuja arjessaan. Porin seudun jäteneuvonta järjestää kyselyn, jossa kaupunkilaiset voivat jakaa parhaimpia ideoitaan jätteen vähentämiseksi. Teemaviikon lauantaina 27. marraskuuta vietetään myös Älä osta mitään -päivää.
Maanantaina 22.11.2021 alkava Pori Energia Sähköverkot Oy:n sähkönjakeluverkon saneeraus vaikuttaa Porin keskustan Valtakadun ja Yrjönkadun risteysalueen liikennejärjestelyihin noin kahden viikon ajan.
Porin perinteisiä kausivaloja on alettu kytkeä päälle ja keskusta saa taas kaunista valoloistoa yllensä. Joulutunnelmaa tuovat mukanaan myös torin Satakielilavan näyttävä asetelma ja joulukuun puolessa välissä saapuva Raatihuoneen edustan joulukuusi.
Uusi kaupunginvaltuusto on aloittanut työnsä elokuussa ja yksi sen tärkeistä tehtävistä on strategian päivittäminen. Valtuuston on tarkoitus hyväksyä uusi strategia kevään 2022 aikana.
Kaupunkikeskustan kehittämistyötä on tehty jo useamman vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Porin kaupungin, Porin kaupunkikeskusta ry:n ja alueen toimijoiden kanssa. Viimeisimpänä kehittämistyön ja elävöittämisen esimerkkinä on juuri päättynyt taidenäyttelyiden ja tapahtumien kokonaisuus, Ars Pori Megastore, Isokarhussa. Lisäksi kaupunkikeskustan vetovoiman kehittämiseksi ja elinvoiman parantamiseksi laaditaan parhaillaan kaupunkikeskustan kehittämisohjelmaa.
Porinan palvelutiskit poikkeuksellisesti suljettuna perjantaina 19. marraskuuta klo 12-13.30, henkilökunnan koulutustilaisuuden vuoksi.

Sivut