Uutisarkisto

Porin kaupungin kalastusluvat ja pyydysmerkit vuodelle 2020 ovat saatavilla tuttuun tapaan palvelupiste Porinasta sekä uutena palveluna myös Porin kaupungin verkkokaupasta.
Porin kaupungin alueella olevat yksityistiet voivat hakea viime vuoden kunnossapitoavustuksia Porin kaupungin tekniseltä lautakunnalta. Hakuaika päättyy 31. maaliskuuta.
Pori on mukana Matkamessuilla Helsingin messukeskuksessa 16.-19. tammikuuta. Esillä messuilla ovat kaupungin kärkikohde Yyteri ja vastuullinen matkailu sekä kesän kovin jazzfestivaali Pori Jazz. Tulevan kesän tapahtumatarjonta on huikea eivätkä Yyterin dyynitkään jätä ketään kylmäksi.
Kokemäenjoen virtaaman on ennustettu nousevan entisestään. Lisäksi meriveden pinta on nousussa ja sää muuttumassa jälleen sateiseksi. Olosuhteiden yhteisvaikutuksesta johtuen jokiveden pinnan ennustetaan nousevan tämän talven ennätystasolle, joten Porin patoturvallisuusorganisaation valmius nostetaan tasolle yksi.
Porin kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 13. tammikuuta teknisten toimintojen auditoinnin jatkotoimenpiteitä.
Porin kauppatorin pysäköintiin tulee alkuvuoden aikana muutoksia, kun kaikki Eteläkauppatorin pysäköintipaikat sekä Pohjoiskauppatorin torin puoleisen sivun pysäköintipaikat muuttuvat maksuttomiksi ja aikarajoitteisiksi.
Kokemäenjoen virtaama on noussut viime päivien aikana ja on nyt noin 550 kuutiometriä sekunnissa. Vallitsevien olosuhteiden ja ennusteiden vuoksi Porin patoturvallisuusorganisaation valmiutta nostetaan Kahaluodon alueella korjauspäivystyksen tasolle.
Vuoden 2020 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa haettiin yli sataan hankkeeseen, joista 26:lle ehdotetaan rahan myöntämistä. Luvassa on esimerkiksi musiikki- ja kulttuuritapahtumia, uudenlaisten harrastusten kokeilua, koko perheen tapahtumia ja tanssia.
Porin rautatieaseman alitse kulkevan Porttaali-tunnelin yhteyteen saatiin loppuvuonna uutta väriä, kun alueelle valmistui Poritiisi-niminen julkinen taideteos. Poritiisin orgaaniset ja koristeelliset kuviot ilostuttavat ohikulkijoita Tiilimäen puoleisen pään liikenteenjakajassa ja valopylväissä.
Painetun raportin voi ostaa Satakunnan Museosta ja Palvelupiste Porinasta, hinta on 10 euroa.

Sivut