Uutisarkisto

Porin seudun jäteneuvonta toteuttaa syyskuusta 2020 helmikuuhun 2021 Biojäte talteen -kampanjan Porin taajama-alueella. Jätelain tulevan uudistuksen myötä kaikkien jätteiden kierrätysastetta pyritään nostamaan ja jätteiden sisältämät raaka-aineet halutaan kierrättää tehokkaammin.
Porin alueella on käynnissä ja suunnitteilla merkittäviä investointeja uudistuvan energian saralla. Tämä miljardiluokan investointikokonaisuus sisältää monipuolisesti erilaista uusiutuvaa energiaa ja on suuri mahdollisuus myös alueen teollisuudelle. Porin kaupunki haluaa edesauttaa myös kotitalouksien ja yritysten hiilineutraaliutta kehittämällä palveluitaan.
Porin kaupungin sivistystoimialalla tänä vuonna käynnistyneen hankkeen tavoitteena on edistyneen analytiikan avulla muun muassa parantaa lapsiperheille tarjottavia palveluita erilaisia tietovarantoja ja -lähteitä hyödyntäen. Kyseessä on yhteishanke Tampereen, Ylöjärven, Vaasan, Laihian sekä Vantaan kaupunkien kanssa.
Yrjönkadulla sijaitseva palvelupiste Porina suljetaan perjantaina 25. syyskuuta poikkeuksellisesti jo kello 15.15.
Yrjönkadun eteläpääty välillä Mikonkatu – Itsenäisyydenkatu suljetaan liikenteeltä perjantaina 25. syyskuuta 2020 kello 8.00 ja avataan takaisin liikenteelle lauantai-iltana 26. syyskuuta Porin päivän viikon tapahtumien vuoksi
Porin Päivänä taidemuseon näyttelyihin on vapaa pääsy perjantaista sunnuntaihin 25.-27.9. kello 11-18. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 12 kuulet tietoiskun esillä olevista näyttelyistä. Koko viikonlopun ajan voit myös tehdä löytöjä museokaupan varaston poistomyynnistä. Voit löytää taidekirjoja ja -lehtiä, kortteja, tekstiilejä sekä pientavaraa edullisin tasahinnoin. Suosittelemme turvallisuussyistä vilkkaan tapahtumaviikonlopun vierailupäiväksi lauantain ohella myös perjantaita ja sunnuntaita.
Itä-Porissa sijaitsevan Koivulan päiväkodin peruskorjaushanke on sijoittunut toiseksi Satakunnan alueen talonrakennustyömaiden välisessä työturvallisuuskilpailussa. Rakennusteollisuuden järjestämässä kilpailussa etsittiin vuoden 2019 turvallisinta työmaata.
Porin päivän viikolla 23.–26. syyskuuta kannattaa suunnata keskustaan. Matkakeskuksen, kaupunkikeskustan ja Kirjurinluodon välillä kulkevat elämykselliset reitit aukeavat toiminnallisen ohjelman myötä ja keskusaukiolla keskustelu kaupunkitiloista ja Pasaasin yleissuunnitelmaluonnoksesta käy kuumana kahvipannun lisäksi. Yrjönkadulla oman kädenjäljen katukuvaan voi jättää yhteisöllisessä taideteoksessa.
Porin kaupunki uusii ensi viikolla liikennevalojen ohjauskojeita Isolinnankadun ja Tullipuominkadun, Vähälinnankadun ja Tullipuominkadun sekä Vähälinnankadun ja Säveltäjänkadun risteyksissä. Risteysten liikennevalot otetaan töiden ajaksi pois käytöstä. 
Porin kaupunki kartoitti asukkaidensa lempipaikkoja jokaiselta kahdeksalta palvelualueelta. Ahlaisista listalle pääsi seitsemän upeaa kohdetta.

Sivut