Uutisarkisto

Porin kaupunki on viime vuosina myynyt pois omistamiaan tarpeettomia ja omasta käytöstä poistuneita kohteita, kuten erilaisia toimitiloja ja kerrostalohuoneistoja. Nyt huutokaupattavana on kiinteistöjä muun muassa Laviasta ja Uudestaniitystä.
Valtatie 8:lla sijaitsevien Hanhiluodon ja Luotsinmäen siltojen korjaustyöt käynnistyvät tällä viikolla liikennejärjestelyjen rakentamisella. Kokonaisuudessaan korjausurakka valmistuu lokakuun lopulla.
Jätettä syntyy arjessamme valtavat määrät ja siksipä sen vähentäminen ja kierrättäminen ovat tärkeitä ympäristötekoja. Oikeaoppisella ja aktiivisella lajittelulla kasvihuonepäästöjä voi pienentää huomattavasti ja jätemateriaalit saadaan hyötykäyttöön, jolloin valmistuksessa ei tarvitse käyttää uusia raaka-aineita.
Pakkaskelien väistyttyä katualueet ovat olleet kuluvalla viikolla paikoin erittäin liukkaita. Kaupungin hiekoituskalustoa on liikkeellä ympäri Poria.
Pori kuuluu HINKU-kuntien verkostoon ja on sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä. Kaupunki on ostanut alkuperätakuut pohjoismaisesta bioenergiasta tuotetusta sähköstä. Ostettu sähkö täyttää päästöttömyyden vaatimukset, ja hankinnalla tavoitellaan osaltaan päästövähennystavoitteen toteutumista.
Vähärauman koulun suunnitteluvaihe on saatu päätökseen ja tarjouskilpailu rakennusurakan toteuttajasta on parhaillaan käynnissä. Koulun rakennustöiden arvioidaan alkavan huhti-toukokuun vaihteessa.
Aspu- hankkeen avulla on tarkoitus juurruttaa toimivia asunnottomuustyön käytäntöjä osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten toimintaa.
Porin kaupungin ja Lappset Group Oy:n yhdessä järjestämä Perkonpuiston maisemasuunnittelukilpailu on ratkennut. Vuonna 2020 45:ttä kertaa järjestettyyn kilpailuun jätettiin yhteensä 14 ehdotusta, joista sekä tuomaristo, kaupunkilaiset että varjoraati valitsivat omat suosikkinsa.
Vuoden 2021 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa myönnettiin kaikkiaan 28:lle hakemuksen lähettäneelle. Tänä vuonna luvassa on esimerkiksi uudenlaisia lajikokeiluja, retki- ja ulkoilupaikkojen kunnostamista, lasten liikuntakerhoja, kulttuuria sekä tapahtumia.
Viikonloppuna Yyterissä oli valtava määrä ulkoilijoita. Viimevuotiseen verrattuna lauantain ja sunnuntain aikana Yyterissä kävi miltei 2000 ulkoilijaa enemmän.  

Sivut