Uutisarkisto

Viime vuoden syyskuussa kävelijöitä ja pyöräilijöitä Yrjönkadulla ilahduttanut Asfalttikukkia -katumaalaus ennallistetaan. Tilapäisteoksena toteutettu katumaalaus on saanut kaupunkilaisilta runsaasti positiivista palautetta ja sille on päätetty antaa jatkoaikaa.
Kesän purjehduskautta on käynnistelty Jokisatamassa ja Meri-Porissa aurinkoisissa keleissä. Venelaiturit ovat paikoillaan ympäri kaupunkia, ja piipahtaa voi myös Kirjurinluodon pistäytymislaiturilla sekä Etelärannan vierasvenelaiturilla. Veneiden kiinnitykset on kuitenkin hyvä tarkistaa lähipäivien kovien tuulten varalta.
Pohjois-Poriin suunnitellaan parhaillaan uutta palveluverkkosuunnitelman mukaista koulurakennusta. Koulusta rakennetaan monitoimitalo, jonka rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan tulevana syksynä. Kiinteistö on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä 2023. Myös Pohjoisväylän itäisen osuuden rakentaminen on parhaillaan käynnissä.
Biojäte talteen -kampanja alkoi syyskuussa 2020 ja loppui maaliskuun alkuun 2021. Mukaan haastettiin melkein 700 kotitaloutta Porin taajama-alueella. Mukana oli sekä omakotitaloja että kerros- ja rivitaloja Karja-rannasta, Herralahdesta, Kuninkaanhaasta, Pietniemestä, Viidennestä osasta ja Toejoelta.
Vuodesta 2016 Porin kaupunki on tavoitellut 80 prosentin päästövähennyksiä liityttyään HINKU–kuntien joukkoon. Näiden kuntien tavoitetta verrataan vuoden 2007 tasoon. Nyt Porin kaupunki on siirtynyt omien kiinteistöjensä osalta Porin Energian tarjoamaan Täysvihreätakuuseen kaukolämmössä, jolloin lämmityksestä tulee täysin hiilidioksidivapaata.
Porin matkakeskuksen ja korkeakoulukampuksen läheisyydessä kansallisessa kaupunkipuistossa sijaitsevan porttaalitunnelin toimivuutta, esteettisyyttä ja turvallisuutta parannetaan valo- ja äänitaideteoksen avulla.
Porin taidemuseon uusi julkaisu on ennennäkemättömän laaja katsaus Maire Gullichsenin visionäärisen hankkeen, design-klassikoita tuottaneen Noormarkun Käsitöiden toimintaan.
Kaupunki vetoaa asukkaisiin, jotta kaikkien viihtyvyydeksi tarkoitetut uimarannat ja muut alueet pysyisivät käyttökunnossa. Ylimääräiset korjaustyöt aiheuttavat myös takaiskuja alueiden ylläpitoon.
Porin taidemuseossa avautui kesäkuun alussa kahvila uuden yrittäjän, Risna Ahon, luotsaamana. Samalla kahvila vaihtoi nimensä Café Taidemuseoksi, mikä ohjaa kahvilavieraan suoraan oikeaan paikkaan, Etelärantaan.
Porin Keskusaukion kehittämiseksi on laadittu parannussuunnitelma, jonka tavoitteena on parantaa alueen kuljettavuutta ja oleskelumukavuutta. Porin kaupungin tekninen lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 15. kesäkuuta.

Sivut