Palvelupiste Porinan teknisen toimialan asiakaspalvelutiskit ovat kiinni torstaina 29. syyskuuta. Myös Porinan sähköposti- ja puhelinpalvelut ovat torstaina pois käytöstä.
KOy Porin Leijonan eli entisen postitalon työmaalla suoritetaan nostotöitä keskiviikkona 28. syyskuuta.
Koti TV:n ikääntyneiden asuntojen korjaamiseen ja korjausavustuksiin liittyvä ohjelmasarja Tervetuloa kotiin lähetetään jälleen ympäristöministeriön rahoittamana kaapeli- ja antennikanavilla syksyllä 2022 ja keväällä 2023. Viisi jaksoa käsittävä Tervetuloa Kotiin -ohjelmasarja on tehty Porin kaupungin, Vanhustyön keskusliiton ja ARAn yhteistyönä.
Jokikeskus-hankkeen rakennustyöt vaikuttavat keskustan alueen veneilypalveluihin tänä ja ensi vuonna. Kaupungin vierasvenelaituri on poistunut tämän vuoden osalta käytöstä ja Etelärannan veneennostopaikka palvelee veneilijöitä vielä syyskuun loppuun asti. Jokisataman pienvenelaitureiden siirto talviteloille alkaa lokakuun puolivälin jälkeen. Etelärannan venesataman tilapäisjärjestelyt jatkuvat ensi kesänä, kun sataman laiturit sijoitetaan jälleen Pohjoisrantaan.
KOy Porin Leijonan eli entisen postitalon työmaalla suoritetaan nostotöitä perjantaina 23. syyskuuta.
Kauppatorin valmistuneeseen yleissuunnitelmaan pääsee Porin päivän viikolla tutustumaan virtuaalilasien kautta palvelupiste Porinassa. Esittelytilaisuudet järjestetään Porin päivän lauantaina 24. syyskuuta ja tiistaina 27. syyskuuta. Yleissuunnitelmasta voi antaa palautetta myös syyskuun loppuun asti avoinna olevan kyselyn kautta.
Ensi viikolla vietetään jälleen Porin Päivää ja Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa on jälleen paljon mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmaa.
Merimetsoille omistettu Chorus sinensis -kuoroteos ensiesitetään Porin Kirjurinluodolla 24. syyskuuta, klo 14. Sävellys on kansainvälisesti tunnetun äänitaiteilijan ja säveltäjän Laura Naukkarisen ensimmäinen teos kuorolle. Konsertti päättää Porin taidemuseossa esillä olevan samannimisen näyttelyn, jonka ovat toteuttaneet työryhmänä Naukkarisen lisäksi valokuvataiteilija Jan Eerala ja kuraattori Ulla Taipale. Poseidon-kuoron puvut on suunnitellut taiteilija Merja Markkula ja näyttelyjulkaisun esseen Merimetso - laulun arvoinen on kirjoittanut kirjallisuudentutkija Karoliina Lummaa.
Pori Energia Sähköverkot Oy alentaa verkkopalvelumaksujaan 1. marraskuuta alkaen. Muutoksen vaikutus laskun verottomaan loppusummaan on keskimäärin 7,3 prosenttia. Lisäksi kaukolämmön kokonaishintaan on odotettavissa maltillinen korotus. Porin kaupunginhallitus on yhtiön omistajan roolissa keskustellut asiasta Pori Energian toimitusjohtajan kanssa.
Kirjurinluoto on yksi Porin kaupunkikehityksen kärkikohteista. Osana Kirjurinluodon alueen kehittämistä uimarannan kahta vanhaa kioskirakennusta esitetään purettavaksi. Taavi-sillan puoleisen rakennuksen tilalle rakentuu ensi vuonna uusi ympärivuotiseen käyttöön soveltuva kioski. Rannan länsipään rakennuksen paikalle vapautuu tilaa Kirjurinluodon kehittämiselle.

Sivut