Perjantaina 23. syyskuuta vietetään kymmenettä TiedeAreena-tapahtumaa. Vuosittainen, kaikille avoin ja maksuton TiedeAreena tuo Porin yliopistokeskuksessa tehtävää monipuolista ja innovatiivista tutkimusta tutummaksi kaikille kaupunkilaisille. Tänä vuonna ajankohtaisten aiheiden kattaus koostuu muun muassa kyberturvallisuudesta ja uhkaavista talousnäkymistä.
Nuokka, nuta, nuokkari… Rakkaalla nuorisotilalla on monta nimeä. Riippumatta siitä, miksi tilaa kutsuu, ovat Porin kaupungin nuorisotilat vuosien aikana palvelleet aina uusia sukupolvia tarjoamalla nuorille turvallisia tiloja yhdessäoloon. Kauppakeskus Puuvillasta löytyy Porin uusin nuorisotila, jonne myös huoltajat ovat tervetulleita – tosin vain yhtenä tutustumispäivänä, 23. syyskuuta.
Reposaaren niin kutsutun puukoulukorttelin neljän suojellun rakennuksen peruskorjaustyöt oli alkuperäisen toteutusaikataulun mukaan suunniteltu valmistuvaksi syksyllä 2023. Aikataulu todettiin urakkalaskentavaiheessa saadun palautteen perusteella liian tiukaksi ja myös rakennusmateriaalien saatavuus koettiin alkuperäisen aikataulun kannalta haastavaksi.
Kuuden vuoden mittainen määräaikainen virka oli haettavana 1.–31. elokuuta. Määräaikaan mennessä Porin kaupunginjohtajaksi haki yhteensä 29 henkilöä, joista 13. syyskuuta pidettyihin haastatteluun kutsuttiin seitsemän.
Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään viikolla 37 eli 12.–18. syyskuuta. Hävikkiviikon tarkoituksena on lisätä ruuan arvostusta ja tuoda esille ruokahävikin vähentämisen tärkeyttä. Hävikin vähentäminen on tärkeää monesta syystä. Jos syömäkelpoinen ruoka jää syömättä, kaikki tuotannon aiheuttamat ympäristövaikutukset ovat syntyneet turhaan, on tehty turhaa työtä ja tuhlattu myös rahaa.
Porin kaupunginjohtajan kuuden vuoden mittainen määräaikainen virka on ollut haettavana 1.–31. elokuuta. Määräaikaan mennessä virkaa haki yhteensä 29 henkilöä.
Mitä jokamiehenoikeudet tarkoittavat? Miten rakennetaan hirsitalo? Millä energialla kauppakeskus Puuvilla lämpiää? Miksi kauniit vaaleanpunakukkaiset jättipalsamit pitää kitkeä Polsanluodosta? Mitä eroa on lantulla ja nauriilla? Esimerkiksi näihin kysymyksiin on jo saatu vastauksia maanantaina käynnistyneen koulujen ympäristöviikon retkillä ja vierailukäynneillä.
Miten muovipakkaukset lajitellaan? Miksi luonnossa on roskia? Millainen on muovin matka? Näihin kysymyksiin löytyy vastaus Muovin matka -näyttelystä Luontotalo Arkista. Näyttely avautuu 1. syyskuuta.
Avoimet päiväkodit tarjoavat kevyemmän vaihtoehdon varhaiskasvatukselle. Kotihoidossa olevalla porilaisella lapsella on mahdollisuus avoimessa päiväkodissa osallistua ohjattuun toimintaan lapsiryhmässä. Avointen päiväkotien toiminta on osallistujille maksutonta.
Porin kaupunginjohtajan kuuden vuoden mittaiseen määräaikaiseen virkaan on hakenut 29 henkilöä. Hakuaika päättyi keskiviikkona 31. elokuuta kello 15.

Sivut