Uutisarkisto

Porissa hakuaika ensi syksynä alkavaan tuettuun varhaiskasvatukseen on 1.3.-16.4.2021. Mikäli lapsi ei vielä ole kunnallisen varhaiskasvatuksen palveluissa, haku tapahtuu sähköisesti, samoin jos lapsi on palvelusetelipäiväkodin asiakkaana.
Satakunnan siirryttyä koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen myös Porin yläkoulut siirtyvät etäopetukseen 4. maaliskuuta alkaen. Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien harrastustoiminta kaupungin tiloissa keskeytetään 1. maaliskuuta alkaen.
Porin Lasten ja Nuorten suojelusäätiö on myöntänyt Porin kaupungin erityiskouluille 4000 euron toiminta-avustuksen. Lahjoituksella hankittiin Myötätuulen koulun oppilaiden käyttöön polkupyöriä ja Tuulikellon koulun oppilaille puolestaan erilaisia liikuntavälineitä ja pelejä.
Lukuinnon ja -taidon edistämiseksi Porin kaupunki lahjoittaa sekä vuonna 2019 syntyneille että ekaluokkalaisille omat kirjat. Lahjoituksen takana on Kirjaimista Kirjoiksi -hanke, jonka puitteissa jaetaan yhteensä 1100 kirjaa.
Porin kaupunki järjestää esiopetusikäisille eli 6-vuotiaille lapsille perusopetuslain mukaista maksutonta esiopetusta toimintakaudella 19.8.2021–31.5.2022.
Laajasta kielitaidosta on aina iloa ja hyötyä. Porin kaupungin peruskoulujen kolmasluokkalaisilla on parhaillaan menossa kielivalinnat, jossa tarjotaan neljää eri kielivaihtoehtoa vapaaehtoisen A2-kielen opiskelun aloittamiseksi. 
Porilaisille lapsille ja nuorille pidetään kyselytunti, jossa heille esitetään porilaisten päättäjien tekemiä kysymyksiä. Vastaamassa on sekä ala- ja yläkoululaisia että lukiolaisia. Lisäksi myös nuorisovaltuusto sekä Winnova ovat edustettuna tilaisuudessa.
Tuorsniemen koululle on myönnetty Vihreä lippu osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä. Tunnustuksen myönsi ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi.
Luontotalo Arkista tutuksi tulleesta Muovin matka -näyttelystä kuvatulla videolla esitellään muovin käytön vähentämistä, muovipakkausten lajittelua ja kierrätystä sekä roskaantumista ja mikromuoveja.
Huonontuneen koronatilanteen takia Porin lukioiden vanhojen tanssit on päätetty siirtää järjestettäväksi toukokuussa. Penkinpainajaisia juhlistetaan lukioiden omissa tiloissa koronaturvallisesti 11. helmikuuta.

Sivut