Porin kaupunki ja luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestivät yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021.
29. marraskuuta alkaen ikäihmisille suunnatulla KotiTV-kanavalla alkaa uusi Tervetuloa kotiin -ohjelmasarja, jonka tavoitteena on lisätä tietoutta iäkkäille ja vammaisille tarkoitetusta korjausavustuksesta sekä pidentää ja parantaa heidän mahdollisuuksia kotona asumisessa.
Hengähdä hetki taiteen äärellä. Tule mukaan yksin tai ystävän kanssa tutustumaan taidemuseon näyttelyihin. Nautitaan taiteesta ja lämpimästä glögistä. Oppaana Mirja Ramstedt-Salonen. Vapaa pääsy!
Juttuluurin tarkoituksena on torjua ikäihmisten yksinäisyyttä sekä tarjota keskusteluseuraa. Palvelu on avoinna maanantaisin ja torstaisin kello 12-14.
Porin perusturva aloitti huhtikuussa 2020 yhteistyössä Zoturin kanssa nuorten ja aikuisten verkkoauttamisen.
Ikäihmisten määrän ennustetaan kasvavan vuodesta 2020 vuoteen 2030 noin 34 prosentilla. (Lähde: Tilastokeskus) Tämä tulee näkymään palvelutarpeen kasvuna kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa hoidossa.
Taiteen ääni -podcast, taiteilijaesittelyt ja taideteosten kuvailutulkkaukset johdattavat kuulijat Porin taidemuseon ajankohtaisten näyttelyiden äärelle. Kuunneltavat sisällöt on koottu yhteen taidemuseon verkkosivuille, josta niitä voi kuunnella näyttelyvierailulla tai vaikkapa kotisohvalta käsin.
Porin perusturvassa on alkanut Ikäystävällinen Pori-hanke, jonka kohderyhmänä on ikääntyneet kotona asuvat asukkaat. Kyseessä on sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä terveyden edistämisen määräraha ja hanke on kolmivuotinen.
Ikäihmiselle turvallinen ja esteetön asuminen -hankkeen päätavoitteena on tukea Porin perusturvan yhteistoiminta-alueella meneillään olevan iäkkäiden ihmisten palvelurakennemuutosta ja edistää asumisen uusia esteettömiä ja turvallisia asumisratkaisuja etenkin muistisairaiden osalta. Samalla tuetaan ikääntyneiden kuntalaisten omaa asumista koskevaa ennakointia.
Iäkkäiden palveluiden asiakasohjaus toimii 1.6. alkaen puhelimitse 044 701 0328 ma-pe klo 8.30 -15.30.

Sivut