Porin keskustan eteläisellä laidalla sijaitsevan Keskusaukion perusparannus on valmistumassa, ja alue aukeaa käyttöön perjantaina 21. lokakuuta. Keskusaukion kunnostuksessa on noudatettu aukion kehittämiseksi laadittua parannussuunnitelmaa, jonka tavoitteena on parantaa alueen kuljettavuutta ja oleskelumukavuutta.
Vuosittaiset keskustojen elinvoimalaskennan tulokset on julkaistu tänään. Porin elinvoiman lasku on hidastunut viime vuoteen verrattuna. Keskustan liiketiloista tyhjinä on noin 15 %.
Kansainvälisen URBACT iPlace -hankkeen tiimoilta Porissa on tähän mennessä toteutettu useita kaupunkikulttuuria elävöittäviä ja kaupunkilaisia virkistäviä tapahtumia ja pienprojekteja. Hankkeen myötävaikutuksella syntyi esimerkiksi kauppakeskus IsoKarhun vallannut ja suuren suosion saavuttanut elämyksellinen taidenäyttely Ars Pori Megastore. Ensi viikon alussa Pori saa vieraakseen kansainvälisiä kaupunkikehittämisen asiantuntijoita muista hankekaupungeista.
Kaupunkikeskustan kehittämistyötä on tehty jo useamman vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Porin kaupungin, Porin kaupunkikeskusta ry:n ja alueen toimijoiden kanssa. Viimeisimpänä kehittämistyön ja elävöittämisen esimerkkinä on juuri päättynyt taidenäyttelyiden ja tapahtumien kokonaisuus, Ars Pori Megastore, Isokarhussa. Lisäksi kaupunkikeskustan vetovoiman kehittämiseksi ja elinvoiman parantamiseksi laaditaan parhaillaan kaupunkikeskustan kehittämisohjelmaa.
Porin kauppatori on historiallisesti merkittävä ja keskeinen kaupunkitila, joka perinteisten toritoimintojen lisäksi toimii tapahtumapaikkana, joukkoliikenteen asemana ja osana kävelykatua. Kauppatorin ja koko keskustan elinvoimaisuuden kehittämiseksi laaditaan parhaillaan keskustan kehittämisohjelmaa kattavasti eri teemojen puitteissa ja laajojen osallistamistoimien avulla.
Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ja Suomen Erillisverkot-konserni ovat allekirjoittaneet sopimuksen KOy Porin Leijonan kiinteistön vuokrauksesta osoitteessa Yrjönkatu 6. Senaatti-kiinteistöt on sopinut samalla noin 6 700 m² tilojen vuokraamisesta edelleen valtion ja Porin kaupungin käyttöön. Valtion ja Porin kaupungin asiakaspalvelutilat keskitetään helposti porilaisten saavutettaviksi, ja vuokrattaviin tiloihin toteutetaan eri käyttäjäryhmille yhteisiä monitilamallisia työskentelyalueita.
Porin kauppatorilla sijaitsevan vanhan torirakennuksen purkutyöt käynnistyvät maanantaina 2. elokuuta. Työt tuovat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin ja alueella liikkuu myös paljon raskasta liikennettä. Kaikkia alueella liikkuvia kehotetaan noudattamaan työmaa-alueen läheisyydessä erityistä varovaisuutta.
Porin Keskusaukion kehittämiseksi on laadittu parannussuunnitelma, jonka tavoitteena on parantaa alueen kuljettavuutta ja oleskelumukavuutta. Porin kaupungin tekninen lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 15. kesäkuuta.
Kauppatorin uudistaminen aloitetaan uuden arkkitehtonisesti näyttävän torirakennuksen toteuttamisella. Torirakennuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa lokakuussa 2021 ja valmistua kesäkuussa 2022. Nykyisen torirakennuksen purkaminen tapahtuu kesäkauden jälkeen elo-syyskuussa.
Tekninen lautakunta käsittelee tiistaina 23. maaliskuuta pidettävässä kokouksessaan Porin kauppatorin kioskirakennuksen purkua. Samassa yhteydessä purettavaksi esitetään myös torilla sijaitsevaa Angry Birds -leikkipaikkaa.

Sivut