Porin perusturva käynnistää vuoden 2022 influenssarokotukset maanantaina 31.10.2022.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Terveillä työikäisillä suoja vakavaa koronavirustautia vastaan on edelleen hyvä.
Merikarvialla järjestetään massarokotusilta ilman ajanvarausta torstaina 18.8. kello 16-20 ja 25.8. kello 16-20. Paikkana toimii Merikarvian terveysasema, Antintie 52. Noormarkussa massarokotusilta ilman ajanvarausta on keskiviikkona 24.8. kello 16-20. Rokotuspaikkana on Noormarkun terveysasema, Eva Ahlströmin tie 8.
Kesä tuo mukanaan joitain toimintamuutoksia sosiaali- ja terveyspalveluihin, mutta palvelut ovat kattavasti saatavilla yhteistoiminta-alueella myös kesän ajan. Jos tarvitset opastusta oikean palvelun löytämiseksi, palveluneuvonnasta saat yleistietoa yhteistoiminta-alueella annettavista sosiaali- ja terveyspalveluista sekä opastusta oikean palvelun tai viranomaisen löytämiseksi. Perusturvan palveluneuvojat tavoitat puhelimitse numerosta 02 623 4300, ma-to kello 8.00-16.00, pe kello 8.00-15.00.
Kesä tuo mukanaan joitain toimintamuutoksia sosiaali- ja terveyspalveluihin, mutta palvelut ovat kattavasti saatavilla yhteistoiminta-alueella myös kesän ajan.
Porin perusturvan yhteistoiminta-alueella toteutettiin alkoholin ostokokeet maaliskuussa 2022 alkoholin myynnin ikärajavalvonnan testaamiseksi. Ostokokeissa myyjä kysyi henkilöllisyystodistuksen ja kieltäytyi myymästä 73 prosentissa tapauksista. Ehkäisevän päihdetyön Pakka-toiminta jatkaa yhteistyötä kauppojen kanssa vastuullisen myynnin vahvistamiseksi.
Tiesitkö, että Noormarkussa sijaitsee edistyksellinen, ikääntyneiden kuntoutukseen keskittynyt yksikkö, jonka tavoitteena on saada yli 65-vuotiaat asiakkaat kuntoutumaan takaisin kotiin, omaan arkeensa? 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kunnat tarjoavat neljännen koronarokoteannoksen 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
Porin perusturvan tuottavuusohjelman vaikuttavuusarviointi on valmistunut. Vaikuttavuusarvioinnin mukaan perusturva on toteuttanut tuottavuusohjelmaa sille asetettujen tavoitteiden mukaisesti ja saavuttanut tuottavuusohjelman mukaista kulukehitystä vuoden 2021 aikana.

Sivut