Kaupungin avustustyöryhmä järjestää yhdistysillan keskiviikkona 19.10. klo 17-19. Tilaisuus pidetään Porin kaupungintalolla (Hallituskatu 12), mutta siihen voi osallistua myös etänä.
Harrastamisen Porin mallin harrastusryhmiin ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 4. syyskuuta. Tänä syksynä eri-ikäisille koululaisille on tarjolla muun muassa eläinklubia, parkouria ja selviytyjät-ryhmä.
Porissa tehdään monipuolista ja toimialarajat ylittävää hyvinvointityötä. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Porin kaupungin sosiaalisessa mediassa toteutettavat hyvinvoinnin teemakuukaudet pureutuvat tarkemmin hyvinvointiin eri kohderyhmien näkökulmasta. Tammikuun teemana olivat lapset ja lapsiperheet.
Kesäkuussa alkaneet teemakuukaudet kertovat tammikuun ajan lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnista. Pori on virallisesti lapsiystävällinen kunta, sillä Suomen UNICEF on palkinnut Porin kaupungin pitkäjänteisestä ja suunnitelmallisesta työstä lasten ja nuorten palvelujen ja hyvinvoinnin edistämiseksi myöntämällä Porin kaupungille jo kaksi kertaa lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.
Lapsen oikeuksien sopimuksen 31. artikla toteaa, että jokaisella lapsella on oikeus vapaa-aikaan sekä ikänsä mukaiseen virkistystoimintaan – käytännössä harrastamiseen. Lapseksi sopimus luokittelee jokaisen alle 18-vuotiaan, eli oikeus koskee myös nuoria. Omia oikeuksiaan pääsee toteuttamaan lapsen oikeuksien päivänä lauantaina 20. marraskuuta Nuori Pori Harrastaa -tapahtuman avoimien ovien päivässä Karhuhallilla. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Harrastaminen on jokaisen oikeus.
Porin suomalaisen yhteislyseon koulun (PSYL) liikuntasalissa huudot raikuvat, pallot pomppivat ja askel tömisee. Kasiluokkalaisten valinnaisen liikunnan ryhmä on saanut käyttöönsä uudet Reilun kaupan futsal-pallot, jotka heille lahjoitti Porin kaupungin Reilun kaupan kannatustyöryhmä YK:n Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi.
Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi keräsimme vinkkejä paikoista, joissa lapsen oikeuksien sopimuksen henkeä kunnioitetaan ympäri vuoden taiteen ja tieteen saralla. YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen on kirjattu lapsen oikeus ja vapaus osallistua kulttuurielämään ja taiteisiin. Lapsella on myös oikeus mielipiteen ilmaisuun sekä vapaus hakea, vastaanottaa ja levittää tietoa ja ajatuksia haluamassaan muodossa.
Suomen UNICEF on myöntänyt Porin kaupungille toisen kerran Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Tunnustus ei ole vain päälle liimattu tarra, vaan se velvoittaa kaupunkia toimimaan Lapsiystävällinen kunta -mallin työvaiheiden, sisältöjen ja ohjeistusten mukaisesti.
Lasten oikeuksien päivää vietetään Uudenkoiviston koululla perjantaina 20. marraskuuta koko koulun voimin muun muassa toivetuntien ja aarteenetsinnän parissa.
Noormarkun Piilitien päiväkodissa lapsen oikeuksien viikkoa juhlitaan muun muassa leipomusten ja pukujuhlan myötä. Ohjelman ovat luonnollisesti saaneet päättää lapset itse, kuten yleensäkin päiväkodin arjessa on tapana.

Sivut