Nuorten Pori -sosiaalisen median tilit kokoavat Porin kaupungin nuorten palvelut yhteen

Karhukuntien nuorten Nuokkakarhu-nimellä toimineet sosiaalisen median palvelut lopettivat elokuussa 2023. Uudet porilaisia nuoria paremmin palvelevat sosiaalisen median tilit ovat nyt avattu nimellä Nuorten Pori. Muut nuorille suunnatut sosiaalisen median kanavat säilyvät ennallaan.​

Kaksi henkilöä istuu säkkituoleilla

Nuokka x DesYIgn -hankkeessa selvitettiin vuoden 2022–2023 aikana Karhukuntien nuorille luontevimpia tapoja etsiä apua ja tietoa heille suunnatuista palveluista. Nuoria osallistettiin Karhukunnissa osaamiskeskus Koordinaatin DesYIgn-palvelumuotoilutyökalupaketin avulla. Karhukuntien nuorille annettiin mahdollisuus vaikuttaa kehittämisryhmissä sekä vastata avun- ja tiedonhakuun liittyvään kyselyyn. Hankkeen tulokset kertoivat, että Karhukuntien nuorille suunnatut Nuokka.fi-nettisivut sekä Nuokkakarhu-nimellä toimineet sosiaalisen median kanavat eivät enää vastanneet nuorten nykyisiä tarpeita ja toiveita.  

– Palveluista luopuminen tuo tilaa ja resursseja sellaisille nuorten digitaalisille palveluille, jotka ovat paikallisten nuorten toiveiden ja tarpeiden mukaisia, sanoo hanketyöntekijä Kati Jussila.

Nuorten Pori -sosiaalisen median tilit ovat startanneet

Hankkeeseen osallistuneet nuoret toivoivat enemmän paikallisia sosiaalisen median kanavia Instagramiin ja Tiktokiin. ​Nuorten Pori -nimellä toimivat sosiaalisen median tilit kokoavat yhteen porilaisille nuorille ja nuorille aikuisille suunnatut palvelut ja helpottaa tiedon ja avun löytämistä.​

– Vaikka uusi nuorisoyksikkö aloittaakin virallisesti vasta vuoden vaihteessa, Nuokkakarhun tilien päättyessä, uuden nuorisoyksikön aloitellessa ja uusien seiskaluokkalaisten saapuessa palveluiden piiriin on nyt täydellinen aika uudistaa nuorille suunnattua viestintää, verkkonuorisotyöntekijä Anniina Korpi selventää.

Nuorten Pori -brändi on yhteneväinen Porin kaupungin virallisen brändin kanssa. Kesällä 2023 pidetyssä kyselyssä nuoret saivat vaikuttaa brändin luomiseen ja äänestivät brändin pääväriksi mustan. Nuorten Pori -nimi on yhteneväinen muiden kaupunkien nuorten palveluiden kanssa kuten esimerkiksi Nuorten Helsinki, Nuorten Oulu ja Nuorten Rauma.​

– Sisällössä nuoria tullaan osallistamaan jatkossakin ja viestintä pidetään ajan hermolla nuorten kuulemisryhmien ja kyselyiden avulla, Korpi kertoo.

Nuorten Pori -tilit ja -brändi esitellään porilaisille Näin Pori Harrastaa -tapahtumassa 1.–2. syyskuuta. Näin Pori Harrastaa -tapahtuma on kaikille porilaisille avoin ja maksuton harrastustapahtuma. Lisätietoa ​tapahtumasta löytyy osoitteesta pori.fi/nph.

Päätösseminaarista vinkkejä nuorille viestimiseen

Hankkeen tuloksista voi tulla kuulemaan lisää Nuokka x DesYIgn-hankkeen päätösseminaariin. Päätösseminaari järjestetään kaikille nuorten parissa työskenteleville ja nuorille viestimisestä kiinnostuneille ammattilaisille Porin keskustan nuorisotalolla 19. syyskuuta 2023 kello 9–15. Luvassa on tuoretta tietoa siitä, miten nuoret haluavat, että heille viestitään, miten heidät tavoittaa parhaiten ja mistä nuoret hakevat mieluiten apua ja tietoa. Puhumassa ovat Nuokka x DesYIgn-hanketyöntekijä Kati Jussilan lisäksi Porin kaupungin nuorisopalveluiden verkkonuorisotyöntekijä Anniina Korpi, Ohjaamo Porista ohjaamotyöntekijä Kristiina Jussila sekä Koordinaatilta tietopalveluohjaaja Marko Pesonen.   

Hankkeen päätösseminaariin pääset ilmoittautumaan 4.syyskuuta 2023 mennessä alla olevalla lomakkeella sekä osoitteessa: https://forms.office.com/e/GxeNDMGU5Y  

Lisätietoa hankkeesta ja muutoksesta voit kysyä:

Anniina Korpi
Porin kaupungin verkkonuorisotyöntekijä
anniina.korpi@pori.fi
0447011417 

Kati Jussila
Nuokka x DesYIgn-hanketyöntekijä
kati.jussila@pori.fi
0447014241

sekä Porin kaupungin nuorisopalveluilta sähköpostiosoitteesta: nuoriso@pori.fi