Vieraslajitorjunnan välineiden lainaus

Vieraslajit ovat lajeja, jotka ihminen on levittänyt uudelle alueelle joko tahattomasti tai tarkoituksella. Maailmanlaajuisesti vieraslajeja pidetään toiseksi suurimpana uhkana luonnon monimuotoisuudelle elinympäristöjen tuhoutumisen jälkeen. Vieraskasveja voi torjua järjestämällä vieraslajitalkoot. Pidä talkoot esimerkiksi naapuruston, tyky-, harrastus- tai kaveriporukan kanssa ja lainaa tarvikkeet.

Vieraslajitorjunnan välineitä voi lainata Välinevuokraamolta maksuttomasti 3.5.2021 alkaen. Lainattavina välineinä on lapioita, talikkoja, haravoita ja oksasaksia.

Lainattavat vieraslajitorjunnan välineet: 

  • talikko 10 kpl 
  • pistolapio, iso 8 kpl 
  • pistolapio, pieni 3 kpl  
  • rautaharava 5 kpl  
  • oksasakset (teleskooppi) 6 kpl 
  • ruoho- ja pensassakset 2 kpl 

 

Muut maksutta lainattavat:

  • roskapihdit, 7 kpl

Lainausohjeet ja ehdot 

Vieraslajitalkoovälineet varataan ensisijaisesti sähköpostitse Luontopajalta (valinevuokraus@pori.fi). Ilmoita varatessasi tarvittavat välineet ja niiden määrät, haku- ja palautuspäivä sekä vuokraajan nimi ja puhelinnumero. Voit myös kertoa mitä vieraslajia torjut ja missä. 

Lainausaika on maksimissaan 5 päivää. Välineet haetaan Luontopajan välinevuokraamosta ja palautetaan samaan paikkaan aukioloaikoina (ma-pe 8-15). Viikonloppu pe klo 14.00 - ma klo 12.00 lasketaan yhdeksi vuokravuorokaudeksi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi noudon yhteydessä.

Vieraslajitalkoovälineiden lainaus on maksutonta. HUOM! Mikäli välineitä ei palauteta määräpäivään mennessä, jokaisesta myöhästymispäivästä veloitetaan 10 €/ per päivä/ per väline. Myöhästymismaksut maksetaan käteisellä tai kortilla välineitä palauttaessa. Yritykset ja yhdistykset (Y-tunnus) voivat hoitaa mahdollisia myöhästymismaksuja myös laskulla. 

Lainaaja vastaa kuljetuksesta sekä välineille kuljetuksen tai käytön aikana tapahtuneista vahingoista. Lainattavat tuotteet eivät ole vakuutettuja. 

 

Tutustu vieraslajeihin ja niiden torjuntaohjeisiin osoitteessa: www.pori.fi/vieraslajit 

 

Lainaa roskapihdit, 7 kpl. Samat lainausohjeet ja ehdot!

Kysy lisää

Välinevuokraamo
puh. 044 701 1237
valinevuokraus@pori.fi

 

Käyntiosoite: Luontopaja, Veturitallinkatu 7, 28120 Pori.  Aukioloajat: ma-pe klo 8.00-15.00

 

Vieraslajitalkoot
Vieraslajitalkoot. Kuvaaja: Aura Tuominen