Yhdistysyhteistyö

Porin kaupunki on vastannut alueella toimivien yhdistysten toiveeseen edistää entisestään vuoropuhelua ja yhteistyötä kaupungin kanssa. Kaupungin organisaatiossa on nimetty yhdistysyhteyshenkilö, ja parhaillaan laaditaan yhteistyölle suunnitelmaa, joka jalostuu myöhemmässä vaiheessa yhdessä yhdistysten kanssa kaupungin ja yhdistysten välisen yhteistyön ohjelmaksi.

Yhdistysyhteistyön kehittämisellä tavoitellaan yhdistysten ja Porin kaupungin välille sujuvaa ja koordinoitua toimintamallia, jolla edistetään kaupungin asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä, vaikuttamismahdollisuuksia sekä hyvinvointia.

Yhdistysyhteyshenkilönä toimii yhteyskoordinaattori Annika From. Annikan tavoittaa puhelimitse puh. 044 701 0015 tai sähköpostitse annika.from@pori.fi.

Ajankohtaista syksyllä 2023

Syksyllä työstetään yhdistysyhteistyöohjelmaa ja järjestetään Yhdistysilta.

 • Yhdistysyhteistyöohjelman tarkoituksena on toimia Porin kaupungin ja yhdistysten välistä yhteistyötä linjaavana asiakirjana. Se sisältää tavoitteita vuoteen 2025 ja toimenpiteitä niiden saavuttamiseksi. Ohjelma-asiakirjan luonnos on laadittu Porin kaupungin sisäisessä työskentelyssä ja yhdistyksille järjestetyn työpajatyöskentelyn tuloksena.

  Tutustuthan kommentoitavaan ohjelma-asiakirjaan ja annat palautteesi lomakkeen kautta 27.9.2023 mennessä.

  Yhdistysyhteistyöohjelman luonnoksen näet täältä.
  Palautelomake löytyy täältä.

  Huomaathan, että kyseinen ohjelma on luonnos, jonka ulkonäkö tulee vielä muuttumaan. Keskitythän siis palautteessasi varsinaiseen sisältöön.

  Yhdistysyhteistyöryhmä käsittelee saadun palautteen ja asiakirja etenee sen jälkeen Kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

 • Porin kaupungin yhdistysilta pidetään torstaina 12.10.2023 kello 17-19, kahvitarjoilu kello 16.30 alkaen. Paikka: Yhteisötalo Otava, kokoustila Taivas, 2.kerros, Otavankatu 5A, 28100 PORI.

  Ohjelmassa on ajankohtaista asiaa Porin kaupungin ja yhdistysten välisestä yhteistyöstä. Yhdistysyhteistyöohjelman tilanne sekä yhdistysyhteistyöryhmän toiminta, ajankohtaiset avustusasiat mm. tietoa kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön, sekä hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistämisen toiminta-avustusten hakemisesta.

  Toivomme laajaa edustusta mahdollisimman monesta eri yhdistyksestä. Paikkoja on rajoitetusti, joten siitä syystä osallistujamäärään suositus 1-2 edustajaa / yhdistys.

  Ilmoittaudu mukaan 4.10.2023 mennessä tästä linkistä. Esteen sattuessa, ilmoitathan myös peruutuksesta, kiitos!

Yhdistysyhteistyöohjelman työpajan 26.4.2023 aineistot

Tästä pääset tutustumaan 26.4.2023 järjestetyn yhdistysyhteistyöohjelman työpajan esitykset ja aineistot.

Porin alueella toimivilla yhdistyksillä on kaupungin toimijoiden kanssa olemassa jo hyvät yhteistyömuodot ja foorumit. Pori on vuonna 2020 myös uudistanut avustusperiaatteitaan, jotka löytyvät tästä linkistä.  Nyt yhteistyötä täydentämässä on nimetty yhdistysyhteyshenkilö. 

Yhdistysyhteyshenkilö on Porin kaupungin työntekijä, joka on nimetty kaupungin organisaatiossa yhdistysyhteyshenkilöksi ja jonka tehtävään kuuluu kaupungin alueella toimivien järjestöjen ja yhdistysten kanssa tehtävä yhteistyö. Yhdistysyhteyshenkilön työn tarkoituksena on tukea ja koordinoida kaupungin ja järjestöjen sekä yhdistysten välistä yhteistyötä eri tavoin.

Yhdistysyhteyshenkilön tehtäviin kuuluvat:

 • yhteydenpito yhdistyksiin;
 • yhdistysten viestien välittäminen kaupungin asianosaisille vastuutoimijoille;
 • yhdistysten neuvominen erilaisissa asioissa;
 • yhdistysten toimijoiden koolle kutsuminen yhdistysiltaan säännöllisesti (1-2 kertaa vuodessa);
 • kaupungin ja yhdistysten välisen yhteistyön kehittäminen yhdessä yhdistysten ja kaupungin muiden vastuuhenkilöiden kanssa;
 • yhteistyö muiden alueiden yhdistysyhteyshenkilöiden kanssa;
 • yhteistyö yhdistysten ja hyvinvointialueen vastuutoimijoiden kanssa; 
 • osallistuminen paikallisiin, alueellisiin ja valtakunnallisiin tilaisuuksiin.

Yhdistysyhteyshenkilönä toimii toukokuun 2023 alusta uusi yhteyskoordinaattori Annika From.