Ruoka-aputoiminta Porissa

Ruoka-avun muotoja voivat olla: koulujen ylijäämäruuan jako, kauppojen ja muiden elintarvikealan toimijoiden ylijäämä- ja hävikkiruuan tai muun lahjoitusruuan jako. Jaettavana voi myös olla erilaisia ruokalahjakortteja. Yhteisölliset ruokailut ovat osa ruoka-aputoimintaa ja mahdollistavat aterian lisäksi kohtaamista ja yhdessäoloa.

Euroopan sosiaalirahasto plussasta (ESR+) ohjelmakauden aikana luovutettavat aineellisen avun maksukortit jaetaan vähävaraisille eri organisaatioiden, kuten järjestöjen, seurakuntien, kuntien tai hyvinvointialueiden toteuttamissa hankkeissa vuosina 2023- 2027. Suomessa vähävaraisille jaettava aineellinen apu ja ohessa tarjottavat liitännäistoimet ovat osa EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaa ”Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027”. Lisätietoa hanketoteuttajista.

Porin kaupunki tekee yhteistyötä paikallisten ruoka-aputoimijoiden kanssa toiminnan ja toimintaedellytysten kehittämiseksi. Ruoka-aputoiminnan haasteena on viime vuosina ollut hävikkiruuan määrän väheneminen ja asiakasmäärän kasvaminen. Ruoka-avun pariin voi hakeutua, kun kokee, että oma taloudellinen tilanne ei riitä välttämättömiin elintarvikkeisiin.

Porilaiset ruoka-aputoimijat ilmoittavat toiminnastaan valtakunnallisessa verkkopalvelussa, josta löytyy ajantasaiset tiedot ruokajakeluista ja yhteisöllisistä ruokailuista.

Porissa 7-18-vuotiaiden lasten ja nuorten hyvinvointia on tuettu maksuttomalla kesäruokailulla vuodesta 2019 alkaen. Lisätietoa kesäruokailusta.

Yhteisöllinen ruokailu koulujen ylijäämäruualla Porissa, Kaarisillan yhtenäiskoululla. Tervetuloa syömään yhdessä!

Materiaalit

Täältä löydät ruoka-avun tilaisuuksien materiaalit