Rajoitukset Porissa

Sivu päivitetty 14.6.2021.

Tarkennuksia kasvomaskin käyttöön liittyviin suosituksiin:

ATTR:n suositusten mukaisesti maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville yli 12 -vuotiaille henkilöille

 • Joukkoliikenteessä
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
 • Kotimaanmatkailussa tulisi noudattaa kohdepaikkakunnan ohjeistusta maskin käytöstä
 • Sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä
 • Kasvomaskia on hyvä käyttää lisäksi aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi yleisötapahtumissa, tai sisätiloissa silloin kun paikalla on runsaasti ihmisiä

Jo aiemmin ilmoitetut, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset:

- Porin maauimala avataan maanantaina 7. kesäkuuta. Avaaminen tapahtuu voimassa olevia rajoituksia sekä suosituksia noudattaen. Maauimalan asiakkailta peräänkuulutetaan vastuullisuutta, jotta uiminen on mahdollista läpi kesän. Lisätietoa löytyy maauimalan avaamiseen liittyvästä uutisesta.

- Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositusten mukaisesti aikuisten ulkotiloissa toteutettava normaali ryhmäharrastaminen sekä ottelutoiminta voidaan aloittaa 31. toukokuuta alkaen.

- 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta sekä ulkona että sisätiloissa on sallittua 31. toukokuuta alkaen. Otteluita ja kilpailuja voidaan järjestää vastustajan tai osallistujien kotipaikkakunnan koronatilanteesta riippumatta. Mikäli paikalla on yleisöä, tulee huomioida AVI:n voimassa oleva määräys koskien yleisötilaisuuksia. Seurojen tulee huomioida myös oman lajiliittonsa ohjeistukset harjoittelua, kilpailutoimintaa sekä lasten ja nuorten kilpailutapahtumia koskien sekä ohjeistaa omia ryhmiään toimimaan yhtenäisten linjausten mukaisesti.

- Museoiden sekä muiden kulttuuritilojen osalta toiminta tulee järjestää rajatulle asiakasmäärälle siten, että voidaan säilyttää turvavälit ja noudattaa tartuntatautilain mukaisia ohjeita. Mikäli tiloissa järjestetään toimintaan liittyviä yleisötilaisuuksia, tulee niiden osalta noudattaa AVI:n voimassa olevaa 50 henkilön kokoontumisrajoitusta.

- Yksityistilaisuuksiin ei enää suositella erillistä henkilömäärärajaa, mutta tilaisuuden järjestäjän vastuulla on, että osallistujilla on tilaisuudessa mahdollisuudet käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien pitämiseen. Tilaisuuksissa tulee noudattaa THL:n suosituksia etäisyyksistä ja hygieniasta. Sisätiloissa suositellaan suu-nenäsuojuksen käyttöä THL:n ohjeistuksen mukaisesti, etenkin jos turvavälejä ei kyetä noudattamaan. Yksityistilaisuuksien järjestelyissä tulisi huomioida tilan koko ja suosia ulkona pidettäviä tilaisuuksia.

- Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut aiemman päätöksensä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisessa Satakunnan kuntien alueella 26.5.–8.6.2021. Satakunnan alueella voi 1.6. alkaen järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti.

- Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää kuitenkin, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain 58 c §:ssä säädettyjä turvallisuusvelvoitteita sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta turvallisista etäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä. STM suosittaa, että myös perustason alueilla jatketaan edelleen epidemian aikaan omaksuttuja käytäntöjä koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, kasvomaskin käyttöä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista.

- Tiistaista 25. toukokuuta alkaen Porin kirjastojen lukusalit avataan hygienia- ja aikarajoitteita (2h/hlö) käyttäen. Omatoimiaukiolot otetaan jälleen käyttöön ja 15 minuutin asiointirajoitus poistuu käytöstä. Lisäksi työskentelyhuoneet, kuten mikrofilmi, tutkija- sekä musiikkihuoneet avataan asiakaskäyttöön. Tarkemmat ajankohdat sekä toimenpideohjeet löytyvät kirjaston verkkosivuilta.

- Kesäleireillä suositellaan edelleen toimimaan rajatuissa enintään 10 henkilön ryhmissä, jotka majoittuvat, ruokailevat ja toimivat yhdessä siten, ettei synny kosketusta muihin mahdollisesti samaan aikaan samassa keskuksessa toimivien ryhmien kanssa. Mikäli leiritoiminta käynnistyy, leirille tulisi sallia osallistuminen vain oireettomana. Leirien ja tapahtumien järjestelyistä tulee sopia paikkakunnan tartuntatautiviranomaisten kanssa.

- Aikuisten on jo aiemmin ollut mahdollista harrastaa ulkotiloissa yleiset hygieniaohjeet huomioiden ja ilman kontakteja. Maanantaista 17.5. alkaen aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa mahdollistetaan enintään 20 hengen ryhmissä samat hygieniaohjeet huomioiden ja ilman kontakteja. Seuravuorot aikuisten harrastustoiminnan puitteissa saadaan käyntiin samana päivänä. Mahdollisuus koskee myös kansalaisopistoja, Porin taidekoulua ja Palmgren konservatoriota

- 17.5. alkaen kaupungin sisäliikuntatilat ovat käytettävissä myös aikuisten harrastustoimintaan. Tämän myötä myös kuntosalit avataan yleisökäytölle: keskustan ja Meri-Porin uimahallien kuntosalit, urheilutalo, stadion, Lavia, Levo ja Reposaari. Noormarkun urheilutalon kuntosali aukeaa perjantaina 21.5.

- Perusturvan osalta lääketieteellisesti välttämätön tai jatkuvaluonteinen, normaali sosiaalipalveluiden toiminta jatkuu edelleen.

Muut rajoitukset

Asiakaspalvelupisteet

 • Porinan Yrjönkadulla sijaitsevissa asiakaspalvelutiloissa asiakkaita otetaan vastaan normaalisti. Monet Porinan palveluista ovat hoidettavissa myös puhelimitse tai sähköpostilla.
 • Porinan asiakaspalvelu palvelee maanantaisin kello 10–17, tiistaista torstaihin kello 8–15.30 ja perjantaisin kello 8–15 numerossa 02 623 4100 sekä sähköpostilla porina@pori.fi. Porinan asiakaspalvelutilat sijaitsevat osoitteessa Yrjönkatu 13.
 • Porin Veden Ulasoorintie 7:n toimipiste on jälleen auki asiakkaille. Asiakaspalvelupiste on auki maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin sekä aattopäivinä kello 8–15.15.
 • Satakunnan Vihertietokeskuksen toimintaa on supistettu, ja neuvonta tapahtuu toistaiseksi vain puhelimella ja sähköpostilla. Neuvonta on auki maanantaisin kello 10–11 ja 12–15.30 numerossa 044 701 4308 sekä sähköpostilla vihertieto@pori.fi. Kesämaanantaisin neuvonta on kiinni 12.7., 19.7., 23.8. ja 30.8.
 • Kirjaamon asiakasvastaanotto sekä puhelinasiakaspalvelu on Otavankadulla läpi kesän avoinna arkisin kello 9–11 ja 13–15.00. Puhelinvaihde on avoinna arkisin maanantaista torstaihin kello 8–11.00 ja 12–16.00 ja perjantaisin kello 8–11.00 ja 12–15.00. Juhannusaatonaattona torstaina 24. kesäkuuta kirjaamo sulkee ovensa kello 14.00 ja juhannusperjantaina palvelut ovat suljettuna.
 • Visit Porin toimipiste palvelee normaalisti osoitteessa Yrjönkatu 13 maanantaisin kello 10–17, tiistaista torstaihin kello 10–16 sekä perjantaisin kello 10–15. Liikkeeseen saapuvia asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan yleisiä hygieniaohjeita.
 • Porin kierrätyskeskuksen myymälä on suljettu 3.12. lähtien. Tavaroiden vastaanotto jatkuu normaalisti.
 • Lue lisää asiakaspalvelupisteiden muutoksista

Sivistystoimialan tilavaraukset 

Koronatilanteesta johtuen sivistystoimialan tilavarauksen asiakaspalvelu tapahtuu toistaiseksi ainoastaan sähköpostilla tilavaraus@pori.fi  tai puhelimitse 044 701 1427.

Perusturvan toimipisteet

Koronan kiihtymisvaihe ja sen myötä tulleet suositukset vaikuttavat myös Perusturvan neuvolan ryhmätoimintaan.

1.12.2020 alkaen perutaan kaikki Perusturvan neuvolan ryhmät:

 • Ryhmäneuvolat
 • Synnytysvalmennukset
 • Perhevalmennukset

Perumiset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Kaikissa palveluissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Palveluihin ei saa tulla, jos tuntee olonsa hiemankin hengitystieoireiseksi.