Rajoitukset Porissa

Sivu päivitetty 4.4.2022.

Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on antanut uudet Satakunnan aluetta koskevat päätökset ja tiedottanut asiasta maanantaina 15. helmikuuta

Porin kaupunki noudattaa AVIn asettamia määräyksiä sisä- ja ulkotilojensa osalta. Porin kaupungin harrastetilat ovat auki ja harrastaminen on mahdollista myös aikuisten sekä muiden ryhmien osalta. 

AVIn määräyksen mukaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi jatkossa järjestää myös sisätiloissa ilman osallistujamäärärajoitusta. Yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa sisä- ja ulkotiloissa pitää toiminta jatkossakin järjestää niin, että lähikontaktin aiheuttama tartuntariski on mahdollisimman pieni. Tämän velvoitteen voi toteuttaa esimerkiksi rajaamalla osallistujamäärää tai osallistujien liikkumista tilassa, sijoittelemalla osallistujien paikat aiempaa väljemmin, edellyttämällä kasvomaskin käyttöä tai tehostamalla ilmanvaihtoa.

Kun rajoituksia puretaan, korostuvat tartuntojen välttämisessä yhä enemmän toimijoiden vastuu järjestää tapahtumat terveysturvallisesti eri tiloissa sekä osallistujien oma vastuu välttää lähikontakteja, huolehtia hygieniatoimista ja eristäytyä sairaana ollessaan.

Porin kaupunki noudattaa Satakunnan alueellisen tartuntatautien työryhmä ATTR:n alueellisia suosituksia. Poikkeustapauksista tullaan kertomaan tällä sivulla erikseen.