Rajoitukset Porissa

Sivu päivitetty 22.4.2021.

KULTTUURI- JA NUORISOTILOJA AVATAAN VOIMASSA OLEVAT RAJOITUKSET HUOMIOIDEN

- Museoiden osalta Satakunnan Museo, luontotalo Arkki, rakennuskulttuuritalo Toivo sekä Rosenlew-museo avaavat ovensa tiistaina 27. huhtikuuta. Porin Taidemuseo avaa ovensa uusien näyttelyiden myötä perjantaina 30. huhtikuuta. Poriginal galleria aukeaa vasta toukokuun puolivälissä. Vierailu museoissa on sallittua turvavälit sekä yleiset hygieniaohjeet huomioiden. Pienemmissä yksiköissä kuten luontotalo Arkissa, rakennuskulttuuritalo Toivo sekä Rosenlew-museo tullaan tarvittaessa asettamaan kävijärajoitukset. Suurempien ryhmien tulee ottaa museoihin yhteyttä etukäteen.

- Nuorisotilat keskustan nuorisotaloa lukuun ottamatta sekä kulttuuritalo Annis avataan maanantaina 26. huhtikuuta. Tilojen koosta riippuen kävijämääriä rajoitetaan. Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien kävijöiden tulee käyttää kasvomaskia ja kaikkia kävijöitä ohjeistetaan käyttämään tiloja koronaturvallisesti.

Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien lasten ja nuorten harrastustoiminta mahdollistetaan, tilojen käyttörajoitukset pysyvät 

- Porin yläkoulut palaavat lähiopetukseen maanantaina 29. maaliskuuta alkaen Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositusten mukaisesti. Porin lukiot siirtyvät takaisin lähiopetukseen 12. huhtikuuta alkaen Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR:n suositusten mukaisesti.

- Alakouluikäisten ja tätä nuorempien harjoittelua on edelleen mahdollisuus toteuttaa etäisyydet huomioiden ja kontakteja välttäen. Ulkotiloja on mahdollisuus käyttää omatoimiseen harjoitteluun.

- 13-20-vuotiaat voivat harjoitella ulkotiloissa ilman henkilörajoituksia oman joukkueen tai harjoitusryhmän kesken ja lähikontakteja välttäen. Sisätiloissa suositellaan, että toimintaa järjestetään korkeintaan 10 hengen ryhmissä omalla joukkueella tai ryhmällä noudattaen turvallisen harrastamisen kriteereitä etäisyydet huomioiden ja kontakteja välttäen.

- Molemmissa ikäryhmissä ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta on kielletty 9. toukokuutta saakka.

Jo aiemmin ilmoitetut, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset: 

- ATTR:n suositusten mukaisesti aikuisten harrastustoimintaa ei toistaiseksi järjestetä koskien myös Porin seudun kansalaisopiston toimintaa. Myös yksityisten toimijoiden toivotaan noudattavan suosituksia.  

- Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa alueensa kokoontumisrajoituksia Satakunnassa ajalla 27.4.-14.5.2021. Korkeintaan kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa.

- Tarpeetonta matkustamista ei suositella maakunnan sisällä, tai sen ulkopuolisille alueille. 

-  Karanteenissa oleville ylioppilaskokelaille ei järjestetä erillismahdollisuutta osallistua kirjoituksiin. Kirjoitusten järjestämisessä toimitaan ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaisesti. 

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee vakavasti suu-nenäsuojuksen laajaa käyttöä koko Satakunnassa THL:n kiihtymisvaiheen suosituksen mukaisesti. Maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kouluissa, julkisissa tiloissa sekä julkisessa liikenteessä. Maskisuositus koskee myös niitä alle 12-vuotitaita, jotka ovat sekaluokissa vanhempien oppilaiden kanssa, sekä kaikkia koulukuljetuksessa matkustavia oppilaita. 

- Liikuntatilojen osalta maauimala, uimahallit sekä kaupungin sisäliikuntatilat Karhuhalli mukaan lukien on suljettu toistaiseksi tietyin poikkeuksin. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

- Satakunnan maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

- Ulkoliikuntapaikat voidaan pitää avoinna omaehtoista liikkumista varten.

- Perusturvan osalta lääketieteellisesti välttämätön tai jatkuvaluonteinen, normaali sosiaalipalveluiden toiminta jatkuu edelleen.

- Porin alueen yrittäjät ovat toimineet koronapandemian keskellä vastuullisesti. Porin kaupunki vetoaa kuitenkin yrittäjiin, jotta nämä jatkaisivat haastavissa oloissa vastuullista toimintaa, ja ottaisivat edelleen huomioon suojainten käytöt, turvavälit ja muut hygienia-asiat liiketiloissaan.

Muut rajoitukset

Asiakaspalvelupisteet

  • Porinaan ja muihin avoinna oleviin asiakaspalvelupisteisiin kehotetaan ottamaan ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse ja tulemaan paikan päälle vain välttämättömissä tilanteissa käsihygieniasta huolehtien ja kasvomaskia käyttäen. Maksuvälineenä käy ainoastaan korttimaksu. 
  • Porin Vesi on sulkenut asiakaspalvelupisteensä ja palvelee vain puhelimitse ja verkossa.
  • Porin kierrätyskeskuksen myymälä on suljettu 3.12. lähtien. Tavaroiden vastaanotto jatkuu normaalisti.
  • Lue lisää asiakaspalvelupisteiden muutoksista

Sivistystoimialan tilavaraukset 

Koronatilanteesta johtuen sivistystoimialan tilavarauksen asiakaspalvelu tapahtuu toistaiseksi ainoastaan sähköpostilla tilavaraus@pori.fi  tai puhelimitse 044 701 1427.

Perusturvan toimipisteet

Koronan kiihtymisvaihe ja sen myötä tulleet suositukset vaikuttavat myös Perusturvan neuvolan ryhmätoimintaan.

1.12.2020 alkaen perutaan kaikki Perusturvan neuvolan ryhmät:

  • Ryhmäneuvolat
  • Synnytysvalmennukset
  • Perhevalmennukset

Perumiset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Kaikissa palveluissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Palveluihin ei saa tulla, jos tuntee olonsa hiemankin hengitystieoireiseksi.