Rajoitukset Porissa

Sivu päivitetty 21.1.2021.

Osana koronaviruksen leviämisen ehkäisyä Porin kaupunki rajoittaa tilojensa käyttöä 23.1.2021 saakka. 

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee kaikkia porilaisia käyttämään joko kertakäyttöistä tai pestävää suu-nenäsuojainta julkisissa sisätiloissa liikkuessaan. Lue lisää 20.11. uutisesta.

Koko Satakunta on siirtynyt koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen. Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä antoi 26.11.2020 uusia alueellisia suosituksia, joihin voi tutustua kokonaisuudessaan Satasairaalan verkkosivuilla

YKSITYIS- SEKÄ YLEISÖTILAISUUDET

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti 16.12.2020 jatkaa aiemmin annettuja kokoontumisrajoituksia Satakunnassa.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Jos yleisötapahtumia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sallituissa rajoissa, niissä tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Siinä ohjeistetaan muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Aluehallintovirasto linjasi päätöksessään 20.1. kokoontumisrajoitusten pysyvän voimassa ainakin 23.2.2021 saakka. 

Liikuntapaikat ja nuorisotilat, Kulttuurilaitokset

Kaupungin museot ja nuorisotilat suljetaan. Kirjastot tarjoavat rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten. Kansalaisopiston etänä toimivat kurssit jatkuvat, mutta muilta osin syyslukukausi päätetään. Palmgren konservatorion ryhmäopetus ja muskaritoiminta siirtyvät etäopetukseen, mutta yksilöopetusta jatketaan. Taidekoulun lasten ja nuorten ryhmät jatkuvat syyslukukauden loppuun. Taidekoulun aikuisryhmät siirtyvät etäopetukseen. Kulttuuritalo Anniksen ja lastenkulttuurikeskus Kruunupään toiminta suljetaan. 

Mikäli maskien käytöstä, turvaväleistä ja hygieniaohjeista voidaan tosiasiallisesti huolehtia, voidaan Palmgren konservatorion lasten ja nuorten ryhmäopetus, sekä kansalaisopiston kurssit alle 11 hengen ryhmissä mahdollistaa 25. tammikuuta alkaen.

Liikuntatilojen osalta maauimala, uimahallit sekä kaupungin sisäliikuntatilat Karhuhalli mukaan lukien suljetaan tietyin poikkeuksin. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta kaupungin toimipisteissä mahdollistettiin aikaisemmin alle 16-vuotiaiden osalta. 25. tammikuuta alkaen vastaava toiminta mahdollistetaan myös alle 20-vuotiaiden osalta.

Alle 20-vuotiaat voivat harjoitella tietyin rajoituksin. Sisäliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden kilpailut, ottelut tai sarjatoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia tarkasti noudattaen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta hygieniasuosituksista ja turvaväleistä. Tämä tarkoittaa kaikessa harjoittelussa pidättäytymistä lähikontakteista. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.

Vanhempien tulee käyttää maskia lapsia noutaessaan ja kontakteja välttäen.

Satakunnan maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus harrastustoiminnasta ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Ulkoliikuntapaikat voidaan pitää avoinna omaehtoista liikkumista varten.

Kaupungin tilojen käyttörajoitukset ovat voimassa 23.1.2021 saakka poislukien uimahallit, jotka pidetään suljettuna ainakin 31.1.2021 saakka.

Tutustu täsmennyksiin liikuntapaikkojen käyttöä koskien tästä linkistä.

Yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi 31.12. saakka. 

Sivistystoimialan tilavaraukset 

Koronatilanteesta johtuen sivistystoimialan tilavarauksen asiakaspalvelu tapahtuu toistaiseksi ainoastaan sähköpostilla tilavaraus@pori.fi  tai puhelimitse 044 701 1427.

Perusturvan toimipisteet

Koronan kiihtymisvaihe ja sen myötä tulleet suositukset vaikuttavat myös Perusturvan neuvolan ryhmätoimintaan.

1.12.2020 alkaen perutaan kaikki Perusturvan neuvolan ryhmät:

  • Ryhmäneuvolat
  • Synnytysvalmennukset
  • Perhevalmennukset

Perumiset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Kaikissa palveluissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Palveluihin ei saa tulla, jos tuntee olonsa hiemankin hengitystieoireiseksi.

Asiakaspalvelupisteet

  • Porinaan ja muihin avoinna oleviin asiakaspalvelupisteisiin kehotetaan ottamaan ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse ja tulemaan paikan päälle vain välttämättömissä tilanteissa käsihygieniasta huolehtien ja kasvomaskia käyttäen. Maksuvälineenä käy ainoastaan korttimaksu. 
  • Porin Vesi on sulkenut asiakaspalvelupisteensä ja palvelee vain puhelimitse ja verkossa.
  • Porin kierrätyskeskuksen myymälä on suljettu 3.12. lähtien. Tavaroiden vastaanotto jatkuu normaalisti.
  • Lue lisää asiakaspalvelupisteiden muutoksista

Matkustaminen

Matkustamista ei suositella leviämisvaiheessa oleville alueille.