Rajoitukset Porissa

Sivu päivitetty 5.6.2020.

Liikuntapaikat ja nuorisotilat

Porin kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat avataan kaupunkilaisten ja seurojen käyttöön vaiheittain 14. toukokuuta alkaen:

 • Tekonurmet avataan 14.5. (Toejoen kentän tekonurmi valmistuu 18.5. mennessä) 
 • Monitoimikentät avataan 14.5.
 • Hiekkakentät avataan 14.5.
 • Nurmikentät avataan 15.5., mikäli olosuhteet mahdollistavat käytön.
 • Stadion ja Noormarkun urheilukenttä avataan 14.5.   
 • Keskustan ja Noormarkun urheilutalot aukeavat 1. kesäkuuta ja ovat auki normaalin kesäaikataulun mukaan. Sisäliikuntatilojen pukuhuoneet ja suihkutilat eivät ole kesäkaudella käytössä. Sisäliikuntatiloihin tulee käyttäjiä varten puhdistusvälineitä ja -aineita, jotta jokainen voi puhdistaa käyttämänsä välineet ennen ja jälkeen käyttöä.  
 • Urheilutalojen kuntosalien lisäksi aukeavat kuntosalit Meri-Porin uimahallissa, Laviassa, stadionilla, Levolla ja Reposaaressa. Kuntosalit ovat auki normaalin kesäaikataulun mukaan. Kuntosalien käyttäjiltä edellytetään kuntosalien laitteiden, tankojen ja muiden välineiden puhdistamista sekä ennen että jälkeen käytön kuntosalissa olevilla puhdistusaineilla ja -liinoilla. 
 • Kuntoradat ja -polut, retkeilyreitit, kuntoportaat ja ulkokuntosalit sekä muut ulkoliikuntapaikat ovat käytössä, mutta niillä liikkuessa tulee noudattaa edelleen voimassa olevia rajoituksia etäisyyden ja henkilömäärien suhteen. 
 • Koulusalien kesäkäyttö jatkuu 1.6. alkaen.
 • Liikuttamo ja välinevuokraamo avataan, kun lainattavien välineiden hygienia-asiat saadaan ratkaistua.
 • Meri-Porin uimahalli on avoinna 1.–18. kesäkuuta arkisin kello 12–20. Aiemmin jaetut seuravuorot ovat voimassa juhannukseen asti. Seuroille tarjotaan mahdollisuus ottaa harjoitusvuoroja myös juhannuksesta heinäkuun loppuun asti.
 • Maauimala avaa ovensa meneillään olevan remontin takia vasta 15. kesäkuuta ja on auki 16. elokuuta asti. Maauimala on avoinna normaaliaikataulun mukaan, eli arkisin kello 6–21, lauantaisin kello 6–18 ja sunnuntaisin kello 10–18.  
 • Keskustan uimahalli avataan alkuperäisen aikataulun mukaan 17. elokuuta, mikäli tilanne ei vaadi muutoksia.

Liikuntapaikkojen ja -tilojen käytössä noudatetaan valtioneuvoston ja aluehallintoviraston linjauksia kokoontumisrajoituksista ja turvaetäisyyksistä.  1. kesäkuuta alkaen myös ulkoliikuntapaikoilla noudatetaan 50 hengen kokoontumisrajoituksia. Puku- ja pesutilat liikuntapaikoilla ovat toistaiseksi kiinni. Seurat ja lajiliitot voivat aloittaa rajoitusten mukaisen sarjatoiminnan harkintansa mukaan myös 1. kesäkuuta alkaen.  

Porin kaupungin ylläpitämistä uimarannoista kesäkuun alussa aukeavat Yyteri, Kirjurinluoto, Ahlainen, Lavia, Noormarkku ja Tammen tila. Lyttylä, Reposaari, Ruosniemi ja Uniluoto pidetään toistaiseksi suljettuna ja niiden avaamisesta tiedotetaan erikseen. 

Nuorisotilat avataan 1. kesäkuuta alkaen, pois lukien nuorisotalo ja Puuvillan nuorisotila. Avattavissa tiloissa voidaan toimia 50 henkilön rajoituksen puitteissa.  Nuorisotilojen käytössä noudatetaan valtioneuvoston ja aluehallintoviraston linjauksia kokoontumisrajoituksista ja turvaetäisyyksistä.

Liikennepuisto Vinkkari avataan asiakkaille 2. kesäkuuta alkaen. Liikennepuistossa on varauduttu tarvittaessa vähentämään polkuautojen määrää turvavälien takaamiseksi. 

Leiritoiminnan sijaan järjestetään eri palvelualueille kesätoimintaa lapsille ja nuorille. Lisäksi nuokkapaku liikkuu kesällä ja neljällä alueella on mahdollisuus maksuttomaan kesäruokailuun. Lisätietoja www.pori.fi/kesatoiminta.  

Kulttuurilaitokset

Porin kaupunginkirjasto käynnisti varaa ja nouda -periaatteella toimivan kirjojen noutopalvelun maanantaina 11. toukokuuta alkaen. Aineiston voi varata verkkokirjastosta ja tilata toivomaansa noutopisteeseen. Kirjakassi noudetaan kirjaston ovelta ennalta sovittuna ajankohtana.

Porin kaupunginkirjaston toimipisteet mukaan lukien Nakkilan kirjasto avataan maanantaina 1. kesäkuuta kesäaukioloaikojen mukaisesti. Kirjaston palveluita saa käyttää normaalisti, mutta turvavälejä, hygieniaa ja vastuullisuutta noudattaen.  
 
Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo avautuvat yleisölle tiistaina 2. kesäkuuta. Kaikki museoiden kesäkuun tapahtumat on peruutettu ja myös näyttelyohjelmassa on muutoksia. Museokohteet noudattavat pääosin aiemmin ilmoitettuja aukioloaikoja, paitsi Korsmanin talon kesän aukioloon on tulossa muutoksia.  
 
Porin taidemuseo avautuu 2. kesäkuuta ja Poriginal-galleria 6. kesäkuuta. 
 
Tarkemmat tiedot kirjastojen ja museoiden aukioloista sekä palveluista poikkeusolojen aikana löytyvät eri yksiköiden verkkosivuilta. 

Pori Sinfoniettan kevään konserttikausi on peruttu. Tämänhetkisten linjausten mukaan syyskausi päästäisiin käynnistämään normaaliin tapaan, mutta elokuun konsertit ovat vielä epävarmoja.

Lastenkulttuurikeskuksessa kevätkausi ja kesän asiakastoiminnot on peruttu. Syyskausi käynnistyy normaalisti.

Perusturvan toimipisteet

Hallituksen linjausten mukaisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa koronatilanteen vuoksi tehtyjä rajoituksia lievennetään asteittain 1.6. alkaen. Kaikessa toiminnassa tullaan huomioimaan turvavälit ja sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus. Tästä johtuen palveluita avataan porrastaen ja kävijämääriä saatetaan rajoittaa. Toiminta saattaa olla myös osin suppeampaa kuin ennen koronatilanteesta aiheutuneita sulkuja.

Seuraavat toiminnot aukeavat 1.6. alkaen:

 • Kuntouttavan työtoiminnan palvelu on mahdollista.
 • Tinki ja Jopi avataan lopuille asiakkaille.
 • Kohtaamispaikka Positiimin toiminta jatkuu osapäiväisesti.
 • Pormestarinluodon ja Pihlavan asukastuvat aukeavat.
 • Vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminnat avautuvat portaittain. Tilapäishoitopaikka Poiju palvelee kesäkuun alusta alkaen jälleen normaalisti.
 • Kiireetöntä hoitoa tullaan lisäämään sekä avosairaanhoidossa, avoterveydenhuollossa, kuntoutuspalveluissa että suun terveydenhuollossa.
 • Palvelusetelien käyttö mahdollistetaan.

Myös yli 70-vuotiaat voivat tulla kiireettömälle vastaanotolle tai palvelusetelillä ostettavaan kuntoutukseen. Asiakkaan turvallisuudesta huolehditaan tartuntatautiohjeiden mukaisesti.

Kaikissa palveluissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Palveluihin ei saa tulla, jos tuntee olonsa hiemankin hengitystieoireiseksi.

Lue aiheesta tarkemmin täältä.

Seuraavat toimipisteet ovat edelleen suljettuja:

 • Kohtaamispaikka Santra
 • Viikkarin Valkaman kerhotoiminta
 • Ikäihmisten päivätoiminnat ja muut virikekerhot suljettu toistaiseksi

Muut rajoitukset perusturvan toimipisteissä:

Varhaiskasvatus, esiopetus, peruskoulu ja lukio

 • Varhaiskasvatus ja esiopetus jatkuvat lähiopetuksena 14.5. alkaen.

Muut rajoitukset:

 • Koulujen ja päiväkotien matkat, leirikoulut ja kevätretket kotimaahan ja ulkomaille perutaan toukokuun loppuun saakka. Myös Poriin suuntautuvat vastaavat vierailut perutaan.
 • Koulujen TET-jaksot perutaan.
 • Uusien ekaluokkalaisten kouluun tutustumista ei järjestetä. 
 • Tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältetään.
 • Välitunnit ja kouluruokailu pidetään ainoastaan oman luokan tai ryhmän kesken.
 • Kevätjuhlia tai muita suuria kokoontumisia ei järjestetä.
 • Riskiryhmien ja työntekijöiden osallistumista lähiopetukseen arvioidaan erikseen. Suomen hallituksen linjauksen mukaan riskiryhmien osallistumisen lähiopetukseen arvioi lääkäri.

Perusopetuksessa palataan takaisin lähiopetukseen 1.–.9-luokkien osalta 14. toukokuuta alkaen normaaliolojen lainsäädännön mukaisesti. Lähiopetusjärjestelyissä huomioidaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita.

Pori haluaa varmistaa kaikin tavoin, että koulunkäynti on turvallista sekä oppilaille että henkilökunnalle. Keskeisintä on edelleen hyvästä hygieniasta huolehtiminen, mutta myös oppilaiden välisiä kontakteja pyritään vähentämään muun muassa erilaisin porrastuksin. Ylimääräisiä ihmisiä ei kouluille oteta vastaan. Iltapäivätoimintaa järjestetään tarpeen mukaan. Koulujen kevätjuhlia ei järjestetä, mutta lähiopetuksessa oleville oppilaille jaetaan lukuvuositodistukset 30. toukokuuta. Oppilaiden huoltajia ohjeistetaan tarkemmin Wilman kautta.

Koulukuljetukset palautetaan poikkeusoloja edeltäneelle tasolle. Jotta linja-autoihin saadaan tarpeeksi väljyyttä toivotaan, että etenkin isommat oppilaat kulkisivat kouluun esimerkiksi kävellen tai polkupyörällä.

Lukioissa opetusta jatketaan etäopetuksena kevätlukukauden loppuun. Lukioiden lisäksi Porin kaupungin aikuislukion tarjoaman kesälukion toiminta tullaan toteuttamaan etäopetuksena 1. kesäkuuta alkaen.

Varhaiskasvatuksen huoltajille tarjottiin mahdollisuus maksuttomaan varhaiskasvatukseen lapsen ollessa pois varhaiskasvatuksesta 18.3. alkaen, mikäli lapsi on ollut poissa yhtäjaksoisesti vähintään kaksi viikkoa ja lapsen poissaolosta on etukäteen ilmoitettu. Hyvitysmahdollisuutta jatketaan toukokuun loppuun asti ja kesän osalta on olemassa omat pysyvät maksuttomuuskäytännöt, joista vanhemmille on jo tiedotettu.

Kesäleikki- eli mukilatoimintaa ei tänä kesänä järjestetä hygieniasyistä.

Kansalaisopisto, taidekoulu ja Palmgren-konservatorio jatkavat toimintaansa soveltuvin osin sekä yleisiä linjauksia noudattaen. Lisätietoa löytyy kyseisten tahojen verkkosivuilta.

Asiakaspalvelupisteet

 • Palvelupiste Porina palvelee asiakkaita, mutta asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Maksuvälineenä käy ainoastaan korttimaksu.
 • Porin Vesi on sulkenut asiakaspalvelupisteensä ja palvelee vain puhelimitse ja verkossa.
 • Porin kierrätyskeskuksen myymälä on suljettu 19.3. lähtien. Tavaroiden vastaanotto jatkuu normaalisti.
 • Satakunnan Vihertietokeskus on suljettu 13.5.2020 asti. Kaikki Vihertietokeskuksen tapahtumat ja opastukset on peruutettu 30.5.2020 asti. Neuvonta tapahtuu puhelimitse ja sähköpostitse (puh. 044 701 4308 ma-to 10-11 ja 12-15.30, vihertieto@pori.fi).
 • Lue lisää asiakaspalvelupisteiden muutoksista

Yleisötilaisuudet ja kaupungin tilojen käyttö

 • Kaupungin omistamissa tiloissa ei järjestetä yleisötilaisuuksia, eikä niitä saa käyttää majoitustiloina.
 • Kaikki sovitut yleisötilaisuudet perutaan henkilömäärästä riippumatta.

Lisäksi on voimassa lukuisia valtakunnallisia rajoituksia, joista löydät tietoa valtioneuvoston sivuilta.