Rokotukset

Rokotusten eteneminen Porin perusturvassa

diagrammi rokotusten edistymisestä

POP UP ROKOTUKSET

Isomäen jäähallissa annetaan pop up -tyylisiä koronarokotuksia Ässien kotipelien aikana perjantaina 22.10. kello 16-22. Rokotuspaikka sijaitsee A2 käytävällä. HUOM! Tilaisuuteen myydään lippuja ja pop up -tilaisuus on jäähallin sisätiloissa. Tilaisuudessa ilman ajanvarausta voi hakea 1. ja 2. rokoteannoksia. Ensimmäiselle annokselle tulijat saavat tehosteajan sote-keskus Cottoniin kuuden viikon päähän.

Ulvilassa ti 26.10. 16-20 Kaskelotissa (Pappilantie 2, 28450 Vanha-Ulvila) Sisäänkäynti tenniskenttien puolelta oikealta sivuovesta (opasteet ulkona). Tehosteajat 6vk kuluttua Ulvilan terveysasemalla (virka-aikana 7.12.21, tarvittaessa ilta-ajat Itä-Porissa 7.12). Annetaan sekä 1. että 2. annoksia.

Merikarvialla, Onnentie 1, Merikarvian vapaa-aikakeskus Rysä. Perjantaina 29.10. kello 15.30-20. Annetaan sekä 1. että 2. annoksia.

Noormarkussa 1.11 kello 16-19:30 Noormarkun urheilutalon palloilusalissa. Annetaan sekä 1. että 2. annoksia.

Rokotusvuorossa olevat

Terveysasemilla, joissa rokotetaan Modernaa, on automaattisesti vaihdettu alle 30-vuotiaita miehille Pfizerin rokote. Valmisteen vaihto ei aiheuta asiakkaalle toimenpiteitä ja sen vuoksi ei tarvitse olla yhteydessä Porin perusturvaan. Tehosterokotteelle tulee saapua sovittuna ajankohtana.

Lue lisää: THL Modernaa ei alle 30-vuotiaille

Kolmansia rokotusaikoja annetaan tällä hetkellä voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Rokotussarjan toisesta annoksesta tulee olla kulunut vähintään 2 kuukautta. Lisätietoa: Kolmas koronarokoteannos

12-15-vuotiaat
Yläkouluikäiset rokotetaan kouluissa koulu- ja opiskeluterveydenhoitajien toimesta alkaen maanantaina 16.8. HUOM! Jos nuori on saanut jo 1. annoksen, on tehoste sovitusti siinä paikassa mihin aika on annettu.

Kuudesluokkalaisista ne, jotka ovat täyttäneet 12 vuotta, rokotetaan ajanvarauksella terveysasemilla. Merikarvian ja Ulvilan 12-vuotiaille kuudesluokkaisille voidaan varata aika oman kunnan tai kaupungin terveysasemalle. Samoin lavialaiset voivat varata rokotuksen Lavian terveysasemalle. Ajanvaraus puhelimitse: 02 623 4360 arkisin klo 8-16.

12-15-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat (Riskiryhmien tarkemmat määritelmät - THL)
Ajanvaraus puhelimitse: 02 623 4360 arkisin klo 8-16.

16–19-vuotiaat
Ajanvarausluvat lähetetty tekstiviestillä viikolla 25

20–24-vuotiaat
Ajanvarausluvat lähetetty tekstiviestillä viikolla 24

25–29-vuotiaat
Ajanvarausluvat lähetetty tekstiviestillä viikolla 24

30–36-vuotiaat
Ajanvarausluvat lähetetty tekstiviestillä viikolla 23

37–38-vuotiaat
Ajanvarausluvat lähetetty tekstiviestillä viikolla 22

39–42-vuotiaat
Ajanvarausluvat lähetetty tekstiviestillä viikolla 22

43-44-vuotiaat
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikolla 21
(Järjestelmävirheestä johtuen suurin osa viesteistä saatiin lähetettyä vasta pe 28.5. Pahoittelemme tapahtunutta.)

45-vuotiaat
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikolla 20

Kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikoilla 19

46–54-vuotiaat
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikoilla 17–20

55–59-vuotiaat
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikon 16 aikana

60–64-vuotiaat
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikoilla 15–16

16–69-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat (Riskiryhmien tarkemmat määritelmät - THL)
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikolla 15

16–69-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat (Riskiryhmien tarkemmat määritelmät - THL)
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikolla 15

Vuonna 1956 syntyneet ja sitä vanhemmat
Ajanvarausluvat on lähetetty tekstiviestillä viikolla 15

Rokotusaikataulu

Porin perusturva noudattaa rokotusaikataulussaan valtakunnallisia THL:n laatimia rokotusjärjestysohjeita. Tämän vuoksi rokotusten aikataulu riippuu rokotettavan omasta rokotusjärjestysluokasta, joka perustuu lääketieteelliseen riskiarvioon.
 

Rokotuksista tiedottaminen

Tiedotamme rokotusten etenemisistä tällä sivustolla ja mediatiedoitteilla alueen lehtiin.

Rokotusneuvonta

Rokotusneuvontapuhelin palvelee numerosta 02 623 4333. Tämä puhelinnumero on vain rokotteista ja rokotuksista liittyviä tiedusteluja varten. Tästä puhelinnumerosta ei tehdä ajanvarauksia.

Ajanvaraus

Ajanvaraus koronarokotuksiin toimii periaatteella, jossa Porin perusturva lähestyy rokotettavia tekstiviestitse. Ensimmäisessä viestissä ilmoitetaan asiakkaan rokotusvuoron tulevan lähiaikoina. Seuraavassa tekstiviestissä tulee ajanvarausohjeet ja linkki ajanvaraukseen. Jälkimmäinen viesti on samalla ilmoitus sähköisen ajanvarausluvan luomisesta asiakkaalle. Viestien lähettäjän nimi on Pori ja linkki, johon jälkimmäisessä viestissä ohjataan, on porinperusturva.mbooking.fi/ajanvaraus. Pääset linkkiin myös tästä.

Linkin kautta on mahdollista tehdä ajanvaraus, mikäli sähköinen ajanvarauslupa on luotu. Lupa on aina henkilökohtainen, eikä sitä ole mahdollista käyttää muiden rokotuksiin. Linkki toimii sekä mobiililaitteella että tietokoneella. Varattua aikaa on mahdollista muuttaa, mikäli asiakkaalle tulee äkillisiä esteitä.

Porin perusturva etsii rokotettavat iän ja terveystietojen perusteella. Terveystiedot ovat sellaisia, jotka on jo tallennettu Porin perusturvan potilastietojärjestelmään. Tekstiviesti lähetetään myös puhelinnumeroon, joka on tallennettu potilastietojärjestelmään. Mikäli uskot, että tiedoissamme kohdallasi on väärä puhelinnumero, voit varmistaa asian soittamalla numeroon 02 621 5000 ja tarvittaessa päivittää puhelinnumerotietosi.

Mikäli koet olevasi rokotusjärjestyksen mukaan rokotusvuorossa, muttet ole saanut tekstiviestiä, voit varata ajan koronarokotusten ajanvarauspuhelinnumerosta 02 623 4360 arkisin.

Ohjeita koronarokotusten ajanvaraukseen liittyen:

 • HUOMIOI ENSIMMÄISTÄ ROKOTEAIKAA VARATESSASI, ETTÄ TEHOSTEROKOTE ANNETAAN THL:N OHJEISTUKSEN MUKAISESTI 6 VIIKON KULUTTUA ENSIMMÄISESTÄ ROKOTTEESTA.
 • Ajanvarauspuhelimen ruuhkautumisen välttämiseksi toivomme ajanvarausta ensisijaisesti sähköisesti
 • Kaikki ajat ovat saatavilla myös sähköisesti, joten mikäli niitä ei sähköisessä ajanvarauksessa näy, ei niitä voida antaa puhelimitsekaan
 • Yhdellä varatulla ajalla voidaan antaa vain yksi rokoteannos, ja se annetaan vain asiakkaalle, jonka henkilötunnuksella aika on varattu. Ethän siis varaa aikaa muun, kuin rokotettavan omalla henkilötunnuksella.
 • Mikäli puheluusi ei vastata, jätäthän vain yhden takaisinsoittopyynnön.

Rokotuspaikat

Rokottaminen tapahtuu Porissa kahdella terveysasemalla: nämä ovat sote-keskus Cotton ja Itä-Porin lähipalvelukeskus. Rokottaminen tapahtuu terveysasemilla arki-iltaisin sekä lauantaisin. Merikarvialla, Laviassa ja Ulvilassa rokotetaan myös terveysasemilla valikoituina päivinä virka-aikaan.

Sote-keskus Cotton
Siltapuistokatu 2, 28100 Pori
Sisäänkäynti: Kauppakeskus Puuvillan parkkipaikan puolelta, terveysaseman pääovesta
Rokotukset: terveysaseman normaaleissa vastaanottotiloissa
Poistuminen: Siltapuistokadun/Kutomonaukion puoleisesta ovesta

Itä-Porin lähipalvelukeskus
Herralahdenraitti 2, 28360 Pori
Sisäänkäynti: parkkipaikan puolelta, pääovesta
Rokotukset: terveysaseman normaaleissa vastaanottotiloissa
Poistuminen: parkkipaikan puolelta, neuvolan ovesta

Ohjeita koronarokotukseen saapuvalle:

 • Huomioi rokotuksiin tullessasi nopeasti ja helposti riisuttava vaatetus
 • Saavu rokotuksiin täsmällisesti, mutta älä siirry odotustiloihin yli 10 min ennen varattua aikaa
 • Käytä maskia, huolehdi käsihygieniasta ja pidä riittävä turvaetäisyys muihin
 • Riisu päällysvaatteet odotusaulassa
 • Rokotustilanteessa keskity vain rokotteen saamiseen
 • Seuraa vointiasi rauhallisesti n. 15 min rokotuksen jälkeen terveysaseman tiloissa
 • Kysy apua avustavalta henkilökunnalta, jos sinulla on epäselvyyksiä rokotukseen liittyen
 • Varaudu saamaan toisen rokotteen aika rokotuksen yhteydessä 6 viikon päähän

Tietoa rokotteista

Pfizer-BioNTechin Comirnaty-koronavirusrokote

Comirnaty-koronavirusrokote on modernia mRNA-tekniikkaa käyttävä rokote, jota annetaan rokotettavalle kaksi annosta: tehosteannos annetaan 6 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Tämä, kuten kaikki muutkin kehitteillä olevat koronavirusrokotteet, on käynyt läpi kaikki rokotusturvallisuuteen liittyvät tutkimusvaiheet. Tutkimuksia on tehty kymmenillä tuhansilla potilailla ja rokotteen on todettu olevan turvallinen. Rokote on tarkoitettu yli 12-vuotiaille henkilöille. THL suosittelee koronarokotusta kaikille raskaana oleville ja se on turvallista ottaa myös imetyksen aikana. Rokotteesta voi tulla tavanomaisia rokotuksiin liittyviä sivuvaikutuksia, kuten pistopaikan punoitusta ja kipua. Pienelle osalle voi tulla myös n. päivän kestävä kuume. Rokotukseen liittyvät sivuvaikutukset ovat merkki rokotteen tehosta. Comirnaty-rokotetta on annettu Porin perusturvassa 11.1.2021 alkaen.

Lisätietoa Comirnaty-rokotteesta: Comirnaty-koronavirusrokote - THL

MODERNAN SPIKEWAX MRNA-KORONAVIRUSROKOTE

Modernan SPIKEWAX-koronavirusrokote on niin ikään modernia mRNA-tekniikkaa käyttävä rokote, jota annetaan rokotettavalle kaksi annosta: tehosteannos annetaan 6 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Tämä, kuten kaikki muutkin kehitteillä olevat koronavirusrokotteet, on käynyt läpi kaikki rokotusturvallisuuteen liittyvät tutkimusvaiheet. Tutkimuksia on tehty kymmenillä tuhansilla potilailla ja rokotteen on todettu olevan turvallinen. Rokote on tarkoitettu 12 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle. THL suosittelee koronarokotusta kaikille raskaana oleville ja se on turvallista ottaa myös imetyksen aikana.  Rokotteesta voi tulla tavanomaisia rokotuksiin liittyviä sivuvaikutuksia, kuten pistopaikan punoitusta ja kipua. Pienelle osalle voi tulla myös n. päivän kestävä kuume. Rokotukseen liittyvät sivuvaikutukset ovat merkki rokotteen tehosta. Modernan mRNA-rokotetta on annettu Porin perusturvassa 22.2.2021 alkaen.

THL ohjeistaa tarjoamaan alle 30-vuotiaille miehille vain Comirnaty-koronarokotetta.
Modernan Spikevaxia voidaan THL:n ohjeistuksen mukaan tarjota kaikille 30 vuotta täyttäneille sekä alle 30-vuotiaille naisille. Comirnatya voidaan tarjota entiseen tapaan kaikille rokotettaville ikäryhmille.

Lisätietoa Modernan mRNA-rokotteesta: Modernan koronavirusrokote - THL

ASTRAZENECAN VAXZEVRIA-KORONAVIRUSROKOTE

AstraZenecan Vaxzevria-koronavirusrokote on perinteistä adenovirusvektoritekniikkaa käyttävä rokote, jota annetaan rokotettavalle kaksi annosta: tehosteannos annetaan 6 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Tämä, kuten kaikki muutkin kehitteillä olevat koronavirusrokotteet, on käynyt läpi kaikki rokotusturvallisuuteen liittyvät tutkimusvaiheet. Tutkimuksia on tehty kymmenillä tuhansilla potilailla ja rokotteen on todettu olevan turvallinen.  Rokote sopii 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotteesta voi tulla tavanomaisia rokotuksiin liittyviä sivuvaikutuksia, kuten pistopaikan punoitusta ja kipua. Pienelle osalle voi tulla myös n. päivän kestävä kuume. Rokotukseen liittyvät sivuvaikutukset ovat merkki rokotteen tehosta. AstraZenecan Vaxzevria-rokotetta on annettu Porin perusturvassa 16.2.2021 alkaen.

Huom! Mikäli olet alle 65-vuotias ja olet saanut ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotetta, sinulle annetaan tehosterokotuskerralla mRNA-rokote (joko Pfizer-BioNTech tai Moderna).

Lisätietoa Vaxzevria-rokotteesta: Vaxzevria-koronavirusrokote - THL

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Mistä tiedän, olenko koronarokotuksen ajanvarausvuorossa?

Koronarokotusten rokotusjärjestys noudattaa Porin perusturvassa valtakunnallista THL:n rokotusjärjestysohjetta. Kaikki tässä vaiheessa Suomessa rokotettavaksi suunnitellut ikäryhmät voivat nyt varata ajan Porin perusturvan alueella.

Miksi rokotusvuorossa ollutta asiakasryhmää ei voitu rokottaa nopeammin?

Vaikka jokin asiakasryhmä oli rokotusvuorossa, niin koko asiakasryhmälle ei välttämättä saatu rokotteita ensimmäisellä rokotusviikolla. Rokotusaikoja avattiin varattavaksi valtakunnallisia THL:n laatimia rokotusjärjestysohjeita noudattaen sitä tahtia kuin rokotteita saatiin.

Miksi koronarokotuksen ajanvarauspuheluuni ei vastata?

Koronarokotusten puhelinajanvaraus oli alkuvaiheessa hyvin ruuhkautunut, sillä koronarokotteiden kysyntä oli erittäin suurta. Lisäsimme henkilöstöä vastaamaan rokotuspuheluihin, eikä ruuhkia enää ole samalla tavalla ollut, mutta ruuhkia saattaa edelleen ajoittain esiintyä. Olethan kärsivällinen ja jätät vain yhden takaisinsoittopyynnön. Kaikki saavat rokotusaikansa ja rokotteensa.

Miksi en voi valita rokotuspistettäni vapaasti?

Koronarokotteet vaativat erittäin haastavaa logistista järjestelyä. Lisäksi rokotteiden ominaisuudet sekä sopivuus eri potilaille vaihtelevat rokotekohtaisesti. Tämän vuoksi Porin perusturvassa yhdellä rokotuspisteellä rokotetaan vain yhtä rokotevalmistetta. Koska rokotuspiste määräytyy rokotevalmisteen mukaan ja rokotevalmiste puolestaan yksilöllisesti asiakkaan iän ja sairauksien mukaan, voi yhdelle potilaalle soveltua vain yksi rokotevalmiste ja rokotuspiste. Tämän vuoksi et voi välttämättä valita rokotuspistettäsi, mutta voit olla varma, että sinulle varattu aika tiettyyn rokotuspisteeseen takaa sinulle yksilöllisesti juuri oikean rokotevalmisteen.

Voinko valita koronarokotevalmisteen, jonka voin saada?

Porin perusturva noudattaa THL:n ohjeistusta ja THL:n ohjeen mukaisesti koronarokotevalmistetta ei voi kansalainen itse valita. Pidämme kuitenkin huolen, että jokainen asiakas saa varmasti itselleen sopivan, parhaan tutkimusnäytön valossa turvallisen ja tehokkaan rokotteensa.

Voidaanko koronarokote tulla pistämään kotiin?

Pääsääntöisesti rokotus pyritään toteuttamaan rokotuspisteiltä käsin. Mikäli rokotettava on esimerkiksi kotihoidon asiakas ja hänen on hyvin vaikea päästä rokotteelle itsenäisesti, voimme hyödyntää suunnitelmallisesti kotihoidon palveluita ja rokotus voidaan tehdä asiakkaan kotona. Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta päästä rokotuspisteelle ja hän haluaisi rokotteen, voi hän olla yhteydessä kotihoitoon rokotuksen järjestämiseksi.

Sain Porin perusturvalta tekstiviestin koronarokotuksesta. Onko kyseessä huijaus?

Porin perusturvan koronarokotusajanvaraus toimii tekstiviestiperiaatteella. Porin perusturva lähettää kaikille kuntalaisille tekstiviestin tiedoksi rokotusvuoroon tulemisesta hieman ennen, kun sen aika koittaa. Tämän jälkeen saapuu toinen viesti kun aika on varattavissa. Kyseessä ei ole huijaus ja voit turvallisesti tehdä ajanvarauksen.

Sain ensimmäisellä rokotuskerralla AstraZenecan rokotevalmisteen ja olen alle 65-vuotias. Minkä tehosterokotevalmisteen saan?

THL:n suosituksen mukaan alle 65-vuotiaat, jotka saivat ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotevalmistetta, saavat tehosterokotteen toisella rokotevalmisteella (Moderna tai Pfizer-BioNTech). Tehosterokotevalmiste riippuu saatavista rokotemääristä eikä sitä voi itse valita. THL:n suositus on edelleen, että 65 vuotta täyttäneet jatkavat rokotussarjaansa aiemmin saamallaan koronarokotteella, jos valmisteen käytölle ei ole ilmennyt lääketieteellistä estettä. Jos AstraZenecan rokotetta saanut 65 vuotta täyttänyt henkilö kuitenkin kieltäytyy ottamasta toista AstraZenecan rokoteannosta, hän voi halutessaan saada mRNA-rokotteen.