Ladut

Eri puolille Porin kaupunkia tehdään talven tullessa useita eri mittaisia ja tasoisia hiihtolatuja. Hiihtolatujen ylläpito aloitetaan ladun lumettamisella (tykkilumi) Porin metsään, ellei luonnonlumi mahdollista latujen tekemistä. Kaikki muut Porin ladut hoidetaan luonnonlumen turvin. Latujen kunnossapidossa noudatetaan seuraavaa tärkeysluokitusta: 1. valaistut/valaisemattomat kuntoradat, 2. koululadut, 3. puistoladut. Kunnostamattomille ja tasaamattomille hiihtourille ei tehdä latuja koneellisesti. 

Kunnostettu hiihtolatu on tarkoitettu ainoastaan hiihtämiseen. Muulla tavoin kuin suksilla liikkuminen on siis laduilla kielletty. 

Valaistuilla laduilla valot palavat vain iltaisin (klo 21.30 saakka), Porin Metsän laduilla valot palavat klo 6.00-23.00.  

Maastohiihtoladut kuuluvat kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) piiriin.

Hiihtolatujen kunnossapitoa tehdään: ma-to klo 6.00-14.15 ja pe klo 6.00-12.30. Kunnossapidon ajankohta (lauantai vai sunnuntai) suunnitellaan sen hetkisten sääennusteiden mukaan.
Huomioithan, että latujen kunnossapitoa ei tehdä lumisateen aikana.

 

Latutilanne:

Latujen ajantasainen tilanne Pori liikkuu -sovelluksessa.

Latujen kunnossapito 8.-9.1.2022:

 • 8.1. ei laduilla suoriteta koneellista ajoa.
 • 9.1. Porin metsän laduista ainakin 3 km tykkilumipohjainen latu ajetaan latukoneella. Kaikkien muiden latujen osalta ajon tarve ratkaistaan ko. päivänä, koska lunta on vielä vähän. Lauantain ja sunnuntain väliselle yölle sääennusteet näyttävät lumisadetta noin 2 cm. Varsinkin jo tehdyille perinteisen hiihdon latu-urille se olisi hyvä lisä,  koneellista ajoa parempi vaihtoehto on hiihtää vähäinen uusi lumi kiinni latupohjaan.
 • Edellisen tiedotteen lisäksi Yyterin alueen ladut on myös saatu avattua, perinteinen hiihtotapa onnistuu.

Latutilanne 5.1.2022:

 • Porin metsän 3 km tykkilumilatu kunnossa (V+P). 5 km latua on pohjattu ja huomenna se ajetaan raskaalla telakoneella, vapaan hiihto ainakin onnistuu sen jälkeen, ehkä perinteinenkin. 1 km valaistu latu kunnossa (V+P).
 • Laviassa 10 km latu (P) järven jäällä ja valaistu latu 2,5 km kunnossa (V+P)
 • Torpankorven latu 20 km kunnossa (V+P)
 • Näsi 2,5 km on pohjattu (vähän lunta)
 • Kirkkokallio 2,5 km valaistu latu kunnossa (V+P)
 • Ahlainen 2 km valaistu latu pohjattu, joissain kohdissa vielä vähän lunta
 • Yyterin latujen pohjaus aloitetaan lähipäivinä
 • Kyläsaaren kuntorata 1 km kunnossa (V+P)
 • Reikon ylikäytävältä lähtevä latu 20 km (P) kunnossa, latu kulkee Uudenniityn-Kyläsaaren kautta Pihlavaan 

Latutilanne 3.1.2022:

Latupohjia on pohjattu tämän päivän aikana useissa kohteissa ja työ jatkuu huomenna. Porin metsän 5 km latu on pohjattu, samoin Ahlaisten, Noormarkun Kirkkokallion ja Lavian valaistut ladut sekä Torpankorpi. Kirkkokalliolla pääsee vapaata hiihtämään jo tänä iltana. Lumi ei ole vielä tiukasti pohjaan sitoutunutta, joten varovainen kannattaa olla. Torpankorvessa tulee haasteena olemaan osalla tiestöä tukkirekkojen ajourien painumat. Oletettavaa on, että reitti tulee olemaan lyhyempi kuin normaalisti.

 

Hiihtolatujen kartta
Porin metsän kartta
Kirjurinluodon talvi 2021
Yyteri-Levo latukartta
Kenttien yhteystiedot

Torpankorven latu