Ladut

Porin kaupungin alueella on latuja noin 200 km. Hiihtolatujen hoito aloitetaan ladun lumettamisella (tykkilumi) Porin metsään. Muut Porin ladut hoidetaan luonnonlumen turvin. Ensin hoidetaan kuntoradat ja sitten puistoladut. Kunnostamattomille ja tasaamattomille hiihtourille ei tehdä latuja koneellisesti. Latujen kunnossapidossa noudatetaan latujen tärkeysluokitusta. Kunnostettu hiihtolatu on tarkoitettu ainoastaan hiihtämiseen. Muulla tavoin kuin suksilla liikkuminen on ladulla kielletty. Kuntoratojen laduilla valaistus klo 21.30 asti, Porin Metsän laduilla valot palavat klo 6.00-23.00.
Maastohiihtoladut kuuluvat kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) piiriin.


Latutilanne 18.2.2019:

Porin metsän 1 km, 3 km, 5 km ja 7 km ladut on ajettu 18.2. Vapaa ja perinteinen hiihtotapa, paitsi 7 km lisälenkillä vain vapaa.
Torpankorven latu ajettu 18.2. Vapaa ja perinteinen hiihtotapa. Latu-ura ajettu myös harjakoneella puhtaaksi. Rataosuutta ei ole ajettu.
Kirkkokallion 2,5 km latu ajettu 18.2. Vapaa ja perinteinen hiihtotapa. Latu-ura ajettu myös harjakoneella puhtaaksi.
Yyterin ladut on ajettu viimeksi 13.2. eikä niitä ole tarkoitus ajaa ennen kuin säät kylmenevät.
Muita latuja ei ole kunnostettu. Roskaa on paikoin paljon ja kelkalla hoidettavat sivuladut ovat lisäksi niin kovia, että kelkalla ei saada latu-uraa.
Haastavat säät lumen säilymisen kannalta palaavat ennusteiden mukaan taas ensi viikonloppuna.

Torpankorven latu, Noormarkku:

Torpankorven päätie tulee olemaan ainakin osan talvea ajoittain alueen maanomistajan käytössä (puun korjuu). Varovaisuutta tarvitaan ja hiihtäjien on annettava esteetön kulku tiellä liikkuville ajoneuvoille. Maastohiihtoladut kuuluvat kuluttajaturvallisuuslain 920/2011 piiriin. Porin kaupunki ko. ladun ylläpitäjänä on vastuussa siitä, että latu on käyttäjille turvallinen.
Perinteisen latu lähtee rautatietä Noormarkun suuntaan, eli oikealle kun tullaan P-alueelta. Latu tulee myöhemmin Torpankorven tielle (aurattu), jossa on reilu 100 m kävelyosuus. Sen jälkeen latu taas jatkuu kulkusuunnassa oikealle. Latu päättyy palattuaan takaisin Torpankorven tielle. Tietä myöten on noin 400 m kävelymatka P-alueelle.
Vapaalla voidaan hiihtää edestakaisin, koska rautatien osuudelle ei saada luistelulatua. Ladun lähtöpaikalle noin 400 m kävelymatka P-alueelta (aurattua tietä suoraan eteenpäin, latu lähtee vasemmalle).  Vastaantulijaa väistetään aina oikealle.

Lasten latu:

Maauimalan ympäristöön avattiin 10.1. oma latu-ura pienille lapsille. Latu kiertää hiihtosuunnassa tykkilumiladun oikean puoleista reunaa, kiertäen latukonekopin (harmaa rakennus aidan ulkopuolella) takaa.


Latutilannetta päivitetään ma-pe. 
 

 

Porin metsän ladut (isompi kartta)

Noormarkun ladut (isompi kartta)

Kirjurinluodon latukartta

Yyteri-Levo latukartta

Kenttien yhteystiedot