Länsi-Pori

Länsi-Porin alue ulottuu aivan keskustan tuntumasta merelle asti: Kuukkarin puutalokortteleista monien asuinalueiden kautta merenrantakyliin. Asukkaat kuvailevat Länsi-Poria rauhalliseksi alueeksi, jossa on hyvä asua vauvasta vaariin. Päiväkodit, koulut ja leikkipuistot ovat lähellä perheen nuorimmille, ja opiskelemaan tai töihin pääsee helposti keskustaan tai pidemmänkin matkan päähän, sillä Länsi-Pori sijaitsee suurien valtateiden kainalossa. Luontoon ja harrastuksiin on lyhyt matka, koska Porin Metsän ulkoilumaastot ja urheilukeskus maauimaloineen sijaitsevat alueella. Penkkiurheilijakaan ei tylsisty, kun kesäisin voi kannustaa Pesäkarhut ja talvisin Ässät voittoon, muita urheilulajeja unohtamatta.

Länsi-Poriin kuuluvat mm: Käppärä, Musa, Liinaharja, Tuorsniemi, Vähärauma, Klasipruuki, Tiiliruukki, Pinomäki, Lattomeri, Paratiisinmäki, Leppäkorpi, Viikinäinen, Pietniemi, Makholma, Viasvesi, Preiviiki ja Paarnoori.

lempipaikat porisans länsi-pori
Kuvassa esimerkki asukkaiden lempipaikoista Länsi-Porissa. Katso kaikki Länsi-Porin lempipaikat osoitteessa pori.fi/lempipaikat

 

AJANKOHTAISTA

Haluatko saada Länsi-Porin asiat kätevästi kännykkäsi etusivulle? Lue ohjeet täältä.

Vähärauman koulun rakennushanke

Vähäraumalle rakennetaan 600 oppilaan alakoulu, jossa toimivat luokka-asteet 1-6. Rakennukseen tulee koulun tilojen lisäksi kaikkia alueen asukkaita palvelevat hammashuollon tilat sekä kirjasto. Lisäksi rakennuksessa on tiloja, joita voidaan vuokrata kokous- ja tapahtumakäyttöön. Iltakäyttäjiä palvelee myös liikuntasali, joka voidaan jakaa kahteen erilliseen tilaan. Vähärauman monitoimitalon rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja sen on määrä valmistua elokuussa 2022.

Rakennushankkeen etenemisestä tiedotetaan Vähärauman monitoimitalon -kotisivulla.

ASUKKAIDEN LEMPIPAIKAT LÄNSI-PORISSA

Kysyimme porilaisten suosikkikohteita. Tutustu kahdeksan alueen mukaan jaoteltuihin lempipaikkoihin täällä!

LÄNSI-PORI LUKUINA

Kuinka paljon asukkaita Länsi-Porissa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla Länsi-Poria? Tutustu Länsi-Poriin lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

LÄNSI-PORIN PALVELUALUE

Oheisessa karttakuvassa näkyy Länsi-Porin keskusta ja siellä toimivat kaupungin palvelut.

 

KAHDEKSAN PALVELUALUETTA

Palveluverkkouudistuksen yhteydessä Pori jaettiin kahdeksaan palvelualueeseen. Samaa aluejakoa käytetään esimerkiksi osallisuustyössä. Alla kuva alueista.

Kartta Porin kahdeksasta palvelualueesta