Luontoretket

Luontoretkiä ja -tapahtumia Porin seudulla 2021

Porin seudulla järjestetään vuonna 2021 perinteisiä luontoretkiä ja -tapahtumia. Järjestämisestä vastaavat melontaseura Melamajavat ry, Porin Latu ry, Porin Lintutieteellinen Yhdistys ry ja Porin Seudun Sieniseura ry yhteistyössä Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan sekä Satakunnan Vihertietokeskuksen kanssa.

Retkikuljetuksiin pääsee retkestä riippuen mukaan Noormarkusta, Porista ja Ulvilasta. Kerro ilmoittautuessasi, mistä olet nousemassa autoon. Jokaisen osallistujan kohdalta on täytettävä erillinen ilmoittautumislomake, lisähenkilöitä ei voi ilmoittaa esimerkiksi lisätietokentän kautta.


To 26.8. Itämeripäivän talkoot Yyterissä klo 18–19.30

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Yyterissä päivää vietetään haravoiden pois hiekkarantaa rehevöittävää levää tai roskia keräten. Talkoot soveltuvat myös lapsille, joille järjestetään ohjelmaa. 

Leväkeruutalkoot järjestetään santojen pohjoispäässä, missä Yyteri ja Herrainpäivät kohtaavat. Mikäli levää ei ole rannalle 
ajautunut, kerätään Herrainpäivien rannoilta meren tuomaa roskaa. Talkoiden lomassa nautimme Reilun kaupan mehua, banaaneja ja suklaata. Mukaan tarvitset vain talkoohenkeä, vesipullon ja sään mukaiset varusteet, ympäristötoimiala järjestää paikalle tarvittavat välineet.

Kaupungista lähteville järjestetään kuljetus paikan päälle. Lähtö klo 17.30 Luontotalo Arkin edestä (os. Pohjoispuisto 7) ja paluu n. klo 20. Suoraan paikalle/ omalla autolla tulevat kokoontuvat rannan läheisellä P-alueella. Talkoisiin tulee ilmoittautua, vaikka saapuisi suoraan talkoopaikalle. 

Retken yhteyshenkilö: Outi Aalto, p. 044 701 2504

Ilmoittautuminen ma 23.8. klo 9.30 - to 25.8. klo 15.00: Itämeripäivän talkoot Yyterissä

 

La 28.8. Suomen luonnon päivän retki Yyterin Lietteille (klo 9-14)

Elokuun viimeisenä lauantaina vietetään Suomen luonnon päivää retkeilemällä Yyterin lietteillä ja sannoilla. Retkellä katsellaan lintuja ja tutustutaan alueen dyyniluontoon. Kävelymatkaa kertyy 6-7 kilometriä. Mukaan otetaan omat eväät ja puetaan päälle sään mukaiset vaatteet ja jalkineet. Eväät syödään Munakarinsäikän nuotiopaikalla. Makkaranpaisto on mahdollista, mikäli sääolot sen sallivat.

Retkelle otetaan max. 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Bussikuljetus lähtee Luontotalo Arkin edestä (os. Pohjoispuisto 7) kello 9. Kuljetus myös tarvittaessa (klo 8.45) Noormarkun urheilukentän P-alueelta, os. Ruosniementie 3. Ennakkoilmoittautuminen! Ks. ilmoittautumisohjeet.

Retken yhteyshenkilö: Kimmo Nuotio, kimmo.nuotio@pori.fi, puh. 044 701 1211

Ilmoittautuminen ma 23.8. klo 9.30 - pe 27.8. klo 15.00. Suomen luonnon päivän retki Yyterin lietteille


La 18.9. Sieniretki Kullaan maisemiin klo 8.00 ~14.30

Retki on tarkoitettu aloitteleville sienestäjille. Ennen metsään menoa käydään läpi ohjeet sienestäjälle ja sienten tunnistuksen alkeet. Maastossa kerätään itsenäisesti omaan koriin sieniä syötäväksi ja tunnistettavaksi. Metsäosuuden jälkeen jokaisen sienestäjän saalis käydään läpi ja lajitellaan syötäviin ja kelvottomiin sieniin. Retkellä annetaan ohjeita sienten käsittelystä, käytöstä ja säilönnästä. Mukaan otetaan kori ja sieniveitsi sekä kumisaappaat ja eväät. Huom! muovipussi ei sovellu keruuvälineeksi. 

Ennakkoilmoittautuminen! Linja-autokuljetukseen otetaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuljetus lähtee Luontotalo Arkin edestä (os. Pohjoispuisto 7) klo 8.00. Auto pysähtyy tarvittaessa Ulvilan kirjaston pihassa klo 8.10.  

Retken yhteyshenkilö: Tapani Hänninen, p. 050 521 8362

Ilmoittautuminen ma 13.9. klo 9.30 - pe 17.9. klo 15.00: Sieniretki Kullaan maisemiin


Pe 1.10. "Pimeä metsä" - Susisuolla klo 18.30 ~ 21.30

Lasten ja muiden luonnonystävien Pimeä metsä -tapahtuma järjestetään Porin Ladun Susisuon toimintakeskuksessa. Paikan päällä on lapsille tarkoitettu tehtäväpolku pimeässä metsässä! Tarjolla on myös makkaran- ja letunpaistoa sekä juotavaa. Päivään varustaudutaan säänmukaisesti. Taskulamput mukaan!

Ennakkoilmoittautuminen!Tapahtumaan otetaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Linja-autokuljetus lähtee Luontotalo Arkin edestä (os. Pohjoispuisto 7) klo 18.30. Myös omilla autoilla saapuvien on ilmoittauduttava. 

Tapahtuman yhteyshenkilö: Timo Korhonen, p. 0400 531 034

Ilmoittautuminen ma 27.9. klo 9.30 - to 30.9. klo 15.00: Pimeä metsä Susisuolla