Ryhmät ja kurssit

  • Hykke-ryhmä: Psykososiaalisten palveluiden järjestämää toimintaa. Toimii Kohtaamispaikka Positiimin tiloissa torstaisin klo. 13-16. Tila on varattu kokonaan Hykke–ryhmäläisille sinä aikana. Omalle ajanvarausajalle tullaan soittamalla ovikelloa. Tarkoitettu pääsääntöisesti erikoissairaanhoidostaja muista psykososiaalisista palveluista pois siirtyville mielenterveyskuntoutujille. Katso esite lisätiedoita.
  • Päihde- ja kuntoutuskurssit. Kuntoutumiskurssilla sinulla on mahdollisuus pysähtyä pohtimaan elämäntilannettasi ja tulevaisuudentoiveitasi. Keskustelut, erilaiset tehtävät ja vertaistuki auttavat saamaan uutta suuntaa ja voimaa elämänmuutokseen. Kursseilla ohjelmassa on mm. ryhmäkeskusteluja, luentoja, tehtäviä, toiminnallisia tuokioita ja rentoutumisharjoituksia. Lue lisää lisätietojen esitteestä.
  • Uniryhmä, lääkkeetöntä unen hoitoa. Pyritään antamaan oikeata tietoa unesta ja uneen vaikuttavista tekijöistä. Harjoitellaan rentoutumista ja mielen rauhoittamisen taitoja. Pyritään tiedostamaan ja karsimaan arjesta unen kannalta haitallisia tottumuksia tai käytäntöjä. Ryhmä koostuu yhteensä kuudesta käynnistä. Yksi tapaamiskerta kestää 1,5 h. Ryhmien muodostamisessa huomioidaan vertaistuellisuuden toteutuminen. Ryhmään otetaan kerrallaan 5-10 henkilöä. Uniryhmään pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon. Ilmoittautuminen tapahtuu ryhmänohjaajiin yhteyttä ottamalla. Ei tarvita lähetettä eikä unihäiriödiagnoosia. Unta edistävän lääkityksen käyttö ei ole este ryhmään osallistumiselle. Ryhmän ohjaajat: Merita Reunanen ja Riitta Meriala
  • Avoin keskusteluryhmä naisille ja miehille kokoontuu psykososiaalisten laitospalveluiden ryhmätilassa maanantaisin klo 18-19.30. Ryhmän ohjaajina toimivat Jaana Kainulainen ja Pirkko Fagerdahl.