Perhesosiaalityö

Perhesosiaalityössä tehdään palvelutarpeen arviointityö. Palvelutarpeen arviointi tehdään hakemusten ja ilmoitusten perusteella. Arvioinnin jälkeen voidaan aloittaa sosiaalihuollon mukainen asiakkuus tai selvitys voidaan päättää. Palvelutarpeen arvioinnissa arvioidaan myös lastensuojelun mahdollinen tarve ja aloitetaan tarvittaessa lastensuojelun asiakkuus. Perhesosiaalipalveluista on mahdollista myöntää esim. lapsiperheiden tilapäistä kotipalveluseteliä, tukihenkilöitä, tukiperheitä, perhetyötä, sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä. Palvelutarpeen arviointi sisältää myös neuvontaa ja tukea. Lapsiperheiden harkinnanvarainen taloudellinen tuki kuuluu myös perhesosiaalipalveluihin. Kouluilla toimivat perhetyöntekijät ovat myös osa perhesosiaalityön palveluita.

Perhesosiaalityön työntekijät tavoittaa puhelinaikana maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 9.00-10.00 Porin kaupungin puhelinvaihteen (puh. 02 621 1100) kautta.

Huoli-ilmoitukset

Kaikki huoli-ilmoitukset kulkevat perusturvan yhteistoiminta-alueella sosiaalipäivystyksen kautta, joka arvioi ilmoituksista kiireellisen osuuden ja tarvittaessa siirtää vireillepanot lisäselvittelyyn ja palvelutarpeen arviointiin lapsiperheiden sosiaalipalveluihin.

Sosiaalipäivystyksen yhteystiedot:

Porin yhteistoiminta-alueen (Pori, Merikarvia ja Ulvila) sosiaalipäivystys arkisin
ma-pe 8.00–16.00, puh. 02 623 4380

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystää Satakunnan kuntien yhteinen sosiaalipäivystys Satasairaalan yhteispäivystyksessä ja Porin poliisilaitoksella. Yhteyden saa hätäkeskuksen numeron 112 kautta. Viranomaiset ottavat yhteyttä heille toimitettuun viranomaisnumeroon tai Viranomaisradioverkon välityksellä.