Maaseutupalvelut

POIKKEUSOLOJEN AIKANA ASIOINTI TAPAHTUU PÄÄOSIN PUHELIMITSE, SÄHKÖPOSTITSE TAI KIRJEITSE. KIRJEITSE TAPAHTUVASSA YHTEYDENPIDOSSA ON VIIVETTÄ. KIRJEET VOI JÄTTÄÄ MYÖS YRJÖNKATU 6 B (PORINAN EDESSÄ) OLEVAAN POSTILAATIKKOON. HENKILÖKOHTAISET TAPAAMISET TAPAHTUVAT AJANVARAUKSELLA.

 

Maaseutuelinkeinoviranomaiset ovat jatkossa tavattavissa alueen kunnissa pääosin kerran viikossa. Päivät on mainittu alapuolella olevassa henkilökunta ja palvelupaikat osiossa. Karviassa ei ole tiettyjä viikon vastaanottopäiviä. Karviassa käyvät Milla Ruuhikorpi ja Jessica Jokinen, heiltä pitää varmistaa paikallaolo tai varata aika.

 

Pori, Ulvila, Merikarvia, Siikainen ja Karvia muodostavat maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen, jonka palveluista vastaa Porin kaupunki. Maaseutupalvelujen keskeisenä tehtävänä on huolehtia maatalousyrittäjien EU- ja kansallisten tukien maksatuksesta. Tukiasioiden lisäksi maaseutupalvelujen tehtäviä on petovahinko-, hukkakauran torjunta- ja eläintenpidon rekisteröintiin liittyvät asiat.

Maatalous Porin yhteistoiminta-alueella

Vuonna 2019 maataloustukea hakeneita tiloja oli 814, joiden hallinnassa oleva peltoala oli 39 200 hehtaaria. Yleisin viljelykasvi oli monivuotinen nurmi, jota viljeltiin neljänneksellä yhteistoiminta-alueen peltoalasta. Viljoista yleisin kasvi oli kaura, jota viljeltiin miltei 9 000 hehtaarilla. Yhteistoiminta-alueen maatilat ovat valtaosin kasvinviljelytiloja. Kotieläintiloja on noin neljännes alueen maatiloista, joista liki puolet on maidontuotantotiloja. Maatiloille maksettu tukimäärä on vuosittain noin 27 miljoonaa euroa.

Henkilökunta ja palvelupaikat

Henkilökunta on tavattavissa klo 9-15.15 ja sovitusti kaikissa palvelupaikoissa.

Pori: Yrjönkatu 6 B, maanantaisin
Merikarvia: Kauppatie 40, perjantaisin
Siikainen: Kankaanpääntie 1, tiistaisin
Ulvila: Loukkurantie 1, keskiviikkoisin
Karvia: Kylä-Karviantie 17, kaksi kertaa viikossa

Maaseutupäällikkö Mika Ruissalo, puh. 040 061 1707

Maaseutuasiamies Hannu Kankaanpää, puh. 040 013 4729

Maaseutusihteeri Milla Ruuhikorpi, puh. 044 772 7509

Maaseutusihteeri Jessica Jokinen, puh. 044 701 1819

Maaseutusihteeri Fiia Jussila, puh. 044 701 1818 

Maaseutusihteeri Essi Pämppi, puh. 044 701 0472

Maaseutupalvelujen yhteinen sähköpostiosoite: maaseutupalvelut@pori.fi