Älä aikaile, laita hakemus tulemaan

Jos olet laittamassa hakemusta, huomasit varmaan, että Porin kaupungin työpaikkoja haetaan Kuntarekryn kautta. Jos et juuri löytänyt itsellesi sopivaa työpaikkaa, voit jättää avoimen hakemuksen ja täydennellä sitä tiedoillasi ja esimerkiksi kertoa, milloin olet käytettävissä. Saat myös ajankohtaista tietoa tarjolla olevista tehtävistä ja tietysti myös kunnista työnantajana. 

Näin haet työpaikkaa Kuntarekryn kautta:

  • Valitse haluamasi paikka ja lue työpaikkailmoitus huolella. 
  • Hae paikkaa kohdasta ”Hae työpaikkaa”.
  • Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
  • Täytä hakemus huolellisesti ja etene järjestelmän ohjeiden mukaisesti.
  • Voit muokata hakemustasi hakuajan päättymiseen asti.
  • Muista lopuksi lähettää hakemuksesi.

Skannaa tutkintotodistuksesi sähköisen hakemuksen liitteeksi tai esitä alkuperäiset opinto- ja työtodistuksesi mahdolliseen haastatteluun kutsuttaessa. Jos mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen ei ole, voit lähettää paperisen hakemuksen osoitteella: Porin kaupunki, HR-yksikkö, PL 47 (Valtakatu 15), 28100 Pori. 

Sähköiseen hakuun ohjeita: p. 044 701 9989 tai p. 0447010885 tai rekry@pori.fi.

Tee hyvä hakemus

Ensinnäkin, kannattaa lukea työpaikkailmoitus kunnolla ja nostaa hakemuksessa esiin niitä osaamisia ja ominaisuuksia, joita me haemme. Kerro työhistoriastasi, kuvaile aiempia työtehtäviä sekä kerro meille, millainen tyyppi olet. Hakemuksissa ytimekkyys on kaunista. Jäsentele hakemus niin, että se on helppo lukea ja taidot on kerrottu napakasti. Ei kannata heittää hanskoja tiskiin, vaikka et kaikkia vaatimuksia täyttäisikään. Voit kertoa, miten ottaisit ne haltuun tulevaisuudessa! Sinulla voi olla kuitenkin jo erilaisia taitoja, joilla pystyt tehtävää hoitamaan.

Vinkkejä haastatteluun

Työhaastattelut ovat luonnollisesti jännittäviä hetkiä, mutta sen ei kannata antaa haitata. Jos valmistaudut etukäteen, haastattelu menee varmasti hyvin! Tärkeintä on, että tulet haastatteluun omana itsenäsi. Sinulta tullaan kysymään koulutuksestasi ja osaamisestasi, vahvuuksista, kehittämisen kohtaista, onnistumisista, epäonnistumisista sekä esimerkiksi harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista. Voit valmistautua käymällä läpi asioita mielessäsi tai kirjoittamalla niitä ylös paperille. 

Näitä asioita kannattaa kerrata ennen haastattelua:

  • Lue työpaikkailmoitus vielä huolella läpi. Käy läpi, mitä tehtävään kuuluu ja mitä sinulta odotetaan. Miten osaamisesi vastaa odotuksiin?
  • Tutustu Porin kaupungin verkkosivuihin ja somekanaviin. Muodosta käsitys tulevasta työpaikastasi; millainen organisaatio on ja mitä muuta täällä tehdään kuin juuri hakemassasi työpaikassa.
  • Osoita aktivisuutesi miettimällä haastattelijalle tai haastattelijoille jokin mieltäsi askarruttava kysymys, johon haluat saada haastattelussa vastauksen. Kannattaa kysyä rohkeasti niin saat tietää, sovitko työtehtävään ja kohtaavatko arvomme.

Nyt olet henkisesti valmis haastatteluun.