Uutisarkisto

Torin Muurigallerian uusin teos on Porin suomalaisen yhteislyseon koulun 7B-kuvataideluokan maalaus ”Meri”.
Ensi vuonna valmistuvat rytmimusiikin opetustilat parantavat olennaisesti musiikin taiteen perusopetuksen sekä musiikkialan ammatillisen koulutuksen toteuttamista. Tavoitteena on myös saada konservatoriolle nykyaikaiset sekä akustisesti ja ääniteknisesti korkeatasoiset tilat.
Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään viikolla 37 eli 13.-19.9.2021. Jokavuotisen viikon tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.
Porin kaupungin varhaiskasvatus tarjoaa uutena työmuotona asiakasperheilleen perheohjausta. Varhaiskasvatus perheiden arjen tukena -hankkeen tavoitteena on tukea vanhemmuutta, perheen hyvinvointia ja toimivaa arkea.  
Porin seudun kansalaisopiston Sinä Osaat! -koulutusopas ilmestyy perjantaina 13. elokuuta. Oppaan voi noutaa kirjastoista Porissa ja Ulvilassa sekä Satakunnan Museosta, Porin taidemuseosta ja Porin keskustan uimahallista toimipaikkojen aukioloaikoina. Koulutusopas on luettavissa myös opiston verkkosivuilla.
Syyslukukausi 2021 Porin kaupungin peruskouluissa ja lukiossa alkaa keskiviikkona 11. elokuuta. Opetus järjestään lähiopetuksena koronaohjeistukset ja -suositukset huomioiden.
Uudet opiskelijat voivat ilmoittautua Porin aikuislukioon elokuussa 2021 seuraavina päivinä 11.8., 12.8. tai 18.8. kello 15–18.
Taiteen ääni -podcast, taiteilijaesittelyt ja taideteosten kuvailutulkkaukset johdattavat kuulijat Porin taidemuseon ajankohtaisten näyttelyiden äärelle. Kuunneltavat sisällöt on koottu yhteen taidemuseon verkkosivuille, josta niitä voi kuunnella näyttelyvierailulla tai vaikkapa kotisohvalta käsin.
Porin kaupunki tukee lasten ja nuorten kesäruokailua myös kesällä 2021. Tulevana kesänä 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten maksuton ruokailu toteutetaan keskustassa, Ahlaisissa, Noormarkussa, länsi- ja pohjois-Porissa, Sampolassa sekä Reposaaressa. Ruokailemassa voi käydä millä tahansa alueella asuinpaikasta riippumatta.
Porin lukioiden ylioppilasjuhlat striimataan suorana nettiin. Aikuislukion uudet ylioppilaat lakitetaan perjantaina 4. kesäkuuta kello 15 ja päivälukioiden seitsemässä eri ryhmässä lauantaina 5. kesäkuuta kello 9.30 alkaen.

Sivut