Uutisarkisto

Muutosten tuulet ovat edessä. Tämä on Selvin päin Satakunnassa -hankkeen viimeinen uutiskirje, mikä ei kuitenkaan tarkoita etteikö ehkäisevän päihdetyön kehittäminen Satakunnassa jatkuisi. Tulevaisuuden Sotekeskus -kehittämishanketta on jo käynnistelty ja Selvin päin Satakunnassa -hankkeen projektisuunnittelija Tellu Rosenqvist siirtyy Oma hyvinvointi -osahankkeen koordinaattoriksi. Satakulttuuria -hanke puolestaan on saanut mahtavan startin: hankkeen aloituswebinaariin “Kulttuurihyvinvointi totta jo tänään!” osallistui lähes 70 ihmistä.
Porin kaupungin puhelinliikenteessä aiemmin päivällä 21. lokakuuta ilmenneet häiriöt on saatu korjattua. Kaikki palvelunumerot toimivat jälleen normaalisti.
Uudet näyttelyt avautuvat yleisölle perjantaina 23.10.2020, jolloin taidemuseo on avoinna kello 14-20. Tällä kertaa emme järjestä avajaisohjelmaa, mutta olet lämpimästi tervetullut tutustumaan uusiin näyttelyihin. Suosittelemme maskien käyttöä vierailulla. Rajoitamme tarvittaessa yleisömäärää näyttelytiloissa.
Porin perusturva hakee kahvilayrittäjiä sekä läntisen sote-keskuksen aulakahvilaan, että Jokihelmen tehostetun palveluasumisen yksikössä sijaitsevaan kahvila-ravintolatilaan.
Influenssakausi on Suomessa alkamassa ja influenssarokote on paras suoja tautia vastaan. Influenssarokotukset aloitetaan Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla marraskuun alusta alkaen. Rokotukset järjestetään perusturvan terveysasemilla ainoastaan ajanvarauksella sekä muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.
Porissa on lauantaina 10.10. tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle yksityistilaisuudessa. Altistuneita on alustavan arvion mukaan noin 60 ihmistä.
Porin perusturvan vanhuspalveluissa on kehitetty uudenlaisia toimintamuotoja palveluiden monipuolistamiseksi. Satakunnassa väestö ikääntyy, joten toimintaa suunniteltaessa on huomioitava ikärakenteen muutos ja palveluiden tarkoituksenmukaisuus pitkällä aikavälillä.
Porin perusturvan korona-näytteenotto muuttaa Maantiekadulle (os. Maantiekatu 31). Maanantaista 12.10. alkaen korona-näytteenotto palvelee Maantiekadulla ajanvarauksella arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 9-16.
Sataedun Ulvilan rakennusalan opiskelijalla on tiistaina 6.10. todettu lieväoireinen koronatartunta.
Porin perusturvassa otetaan käyttöön omaishoidontuen vapaapäivien palveluseteli. Perusturva kutsuu lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen palveluntuottajat 14.10. järjestettävään infotilaisuuteen palvelusetelin käyttöönotosta.

Sivut