Uutisarkisto

Lasten ja nuorten harrastustoiminta kaupungin toimipisteissä mahdollistettiin aikaisemmin alle 16-vuotiaiden osalta. 25. tammikuuta alkaen vastaava toiminta mahdollistetaan myös alle 20-vuotiaiden osalta.
Porin kaupunki on ottanut käyttöön Tuuks syämää -kyselyn kartoittaakseen ruokailijoiden määrää lukioissa. Kyselyn tarkoituksena on saada tieto lukioiden keittiöille siitä, kuinka moni lukion oppilaista ja henkilökunnasta on tulossa syömään.
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen Porin kaupungin peruskoulujen 1. luokille tapahtuu sähköisesti Wilma-järjestelmässä 11.1.–26.1. välisenä aikana. Ilmoittautuminen koskee kaikkia kuluvana vuonna seitsemän vuotta täyttäviä lapsia, jotka eivät saa vastaavaa opetusta muissa kouluissa tai kotona. 
Porin kaupungin alakoulujen painotettuun opetukseen voivat hakea toisella sekä kolmannella luokalla opiskelevat oppilaat. Lisäksi tänä vuonna peruskoulun aloittavilla on mahdollisuus hakea englanninkieliselle erikoisluokalle. Opetus alkaa elokuussa 2021.
Kansalaisopiston Sinä Osaat! -koulutusopas ilmestyy 21. joulukuuta. Opasta ei jaeta koteihin, vaan sen voi noutaa kirjastoista Porissa ja Ulvilassa. Koulutusopas on luettavissa myös opiston nettisivuilla.
SAMKin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija Sanna Lindgren on voittanut Insinööriliiton vuoden 2020 parhaan insinöörityön opinnäytetyökilpailun AMK-insinööritöille suunnatussa sarjassa.
Suomen UNICEF on myöntänyt Porin kaupungille toisen kerran Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Tunnustus ei ole vain päälle liimattu tarra, vaan se velvoittaa kaupunkia toimimaan Lapsiystävällinen kunta -mallin työvaiheiden, sisältöjen ja ohjeistusten mukaisesti.
Porin kaupungin johtoryhmään kuuluvalla sivistystoimialan toimialajohtajalla Esa Kohtamäellä on todettu koronavirustartunta perjantaina 11. joulukuuta. Mahdollisesti altistuneille on asiasta ilmoitettu.
Porin lukioiden ylioppilasjuhlista lähetetään livestriimaukset perjantaina 4. joulukuuta. Lähetys Porin Lyseon lukion ylioppilasjuhlasta alkaa kello 11. Porin suomalaisen yhteislyseon lukion sekä Porin aikuislukion ylioppilasjuhla striimataan kello 13 alkaen.
Torstaina 26. marraskuuta Satakunnan alueellinen tartuntatautityöryhmä on suositellut, että syksyn ylioppilasjuhlat järjestettäisiin Satakunnan lukioissa ilman koulun ulkopuolisia vieraita. Porin suomalaisen yhteislyseon lukio tulee noudattamaan tätä suositusta.

Sivut