Uutisarkisto

Valtakunnallisessa Lapsiperheiden edistynyt analytiikka (LEA) -hankkeessa on luotu ainutlaatuista tilannekuvaa Porin lapsiperheiden hyvinvoinnista. Samaan hankkeeseen osallistuivat myös Tampere, Ylöjärvi, Vantaa, Vaasa ja Laihia. Aineisto on koottu kymmenestä valtakunnallisesta rekisterilähteestä, ja se kattaa yhteensä lähes 80 000 lapsiperhettä kuuden kunnan alueelta.
Ylioppilastutkintolautakunta on luovuttanut syksyn 2021 tutkinnon tulokset lukioille. Uusien ylioppilaiden lakkiaisjuhlia vietetään perjantaina 3. joulukuuta koronaturvallisuutta noudattaen.
Porin kaupunki on allekirjoittanut urakkasopimukset Pohjois-Porin monitoimitalon rakentamisesta. Hankkeen rakennusurakoitsijaksi on valittu Skanska Talonrakennus Oy. Rakennuksen kustannusarvio on noin 23,2 miljoonaa euroa ja hinta on sidottu rakennuskustannusindeksiin.
Porin kaupungin käyttöön ottaman kyselyn tarkoituksena on ehkäistä ruokahävikkiä saamalla tieto lukioiden keittiöille siitä, kuinka moni lukion oppilaista ja henkilökunnasta on tulossa syömään. Hienon alun jälkeen lukiolaisia kaivataan vastaamaan kyselyyn aktiivisemmin.
Urheilukeskuksen alueen asemakaavan muutos on nähtävänä 26. marraskuuta asti ja Riihikedon asemakaavan muutos 10. marraskuuta asti.
Reilun kaupan kaupunkina Pori on mukana valtakunnallisella Reilun kaupan viikolla 25.–31.10.2021. Porissa päiväkotilapset nauttivat välipalaksi Reilun kaupan banaaneja ja kaikki porilaiset työyhteisöt haastetaan viettämään Reilua kahvitaukoa.
Uudenkoiviston koulun tontille rakennettava Itä-Porin päiväkoti rakennettaan tuomaan helpotusta alueelle, jossa jo olemassa olevat päiväkotirakennukset ovat tulleet tiensä päähän.
Porin koulut osallistuivat syyskuussa valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon punnitsemalla oppilaiden lautasilta roskiin heittämän ruuan määrää. Tavoitteena oli, että roskiin heitettäisiin päivässä alle 10 grammaa ruokaa per oppilas. Vielä kunnianhimoisempana tavoitteena oli päästä alle viime vuoden tuloksen, joka oli 7,36 grammaa.
Porin pääkirjastossa on auennut Reilu tulevaisuus -näyttely, joka nostaa esille Reilun kaupan teemoja. Näyttelyn työt ovat lukion maalausryhmän ja 8.-luokkien valinnaiskuvataiteen oppilaiden toteuttamia. Opiskelijoiden inspiraatioiden tuloksena syntyi joukko kantaa ottavia maalauksia.
Porin museoissa on niin porilaisille, satakuntalaisille kuin muualta Suomesta tuleville syyslomalaisillekin mukavaa omatoimista tekemistä syyslomien aikaan 19.-31.10.

Sivut