Torstaina 1. joulukuuta musiikkioppilaitokset ympäri Suomen virittävät soittimet samalle taajuudelle, kun nuoret soittajat esittävät Finlandian samalla kellonlyömällä kello 18. Kyseessä on valtakunnallinen Nuori soittaa! -tapahtuma, joka kokoaa yhteen 37 oppilaitosta, 145 kokoonpanoa ja 1429 soittavaa nuorta.
Ammattikoululaisille suunnatun lukutaitohankkeen alussa kirjasto tuodaan sanamukaisesti asiakkaidensa luokse, kun pop up -kirjasto jalkautuu WinNovan Porin kampukselle 22.–24. marraskuuta.
Lapsen oikeuksien viikolla Porin kaupungin Reilun kaupan kannatustyöryhmä tukee kaupungin perhepäivähoitajien työtä lahjoittamalla lapsille Reilun kaupan jalkapalloja. Aikaisempina vuosina kannatustyöryhmä on lahjoittanut reiluja urheilupalloja päiväkodeille, alakoulujen 4. luokille, yläkouluille ja Vihreän lipun koululle.
Ensi viikolla alkavan lapsen oikeuksien viikon pääteemana on tänä vuonna lapsen oikeus turvallisuuteen. Lapsen oikeus elää ja kasvaa turvallisessa ympäristössä on määritelty niin YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa kuin kansallisessa lainsäädännössäkin. Kokosimme yhteen ympäri Poria löytyviä paikkoja ja mahdollisuuksia toteuttaa lapsen oikeutta turvalliseen leikkiin ja oppimiseen.
Ylioppilastutkintolautakunta on luovuttanut syksyn 2022 tutkinnon tulokset lukioille. Uusien ylioppilaiden lakkiaisjuhlaa vietetään maanantaina 5. joulukuuta.
Kirjurinluodon liikennepuisto Vinkkariin on pystytetty kommunikaatiopiste, jonka avulla lapset pystyvät ilmaisemaan liikennepuistossa kokemiaan asioita ja tapahtumia. Kommunikaatiopisteen on lahjoittanut Porin kaupungille Mannerheimin Lastensuojeluliiton Porin yhdistys.
Porin lukiossa on käynnissä useita kehittämishankkeita, jotka suuntautuvat niin opinto-ohjauksen laadun ja saavutettavuuden edistämiseen kuin innovatiivisten oppimisympäristöjen tuomiseen osaksi lukion arkea.
Koulutusaste korkeammaksi – myös Satakunnassa -hanke toteutti opiskelijakyselyn Porin lukion opiskelijoille lokakuussa 2022. Kyselyllä haluttiin selvittää satakuntalaisten lukio-opiskelijoiden mielipiteitä korkeakoulutukseen ja työelämään liittyen. Kyselyn tulosten perusteella muun muassa korkeakoulu- ja työelämävierailuja kohdennetaan vastaamaan opiskelijoiden toiveita.
Porin koulut osallistuivat syyskuussa valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon punnitsemalla lautashävikkiä eli oppilaiden roskiin heittämän ruuan määrää. Tavoitteena oli, että biojätteeseen päätyisi päivässä enintään 10 grammaa lautasjätettä per oppilas. Hävikkiviikkoon osallistuminen palkitaan tällä viikolla onnistumisen mukaan jäätelöin – tavoitteeseen päässeet koulut saavat jäätelötuutit ja muut saavat jäätelöpuikot.
Reilun kaupan viikolla Porin päiväkodeissa herkutellaan Reiluilla banaaneilla ja lisäksi päiväkoti Pörriäisen 3–5-vuotiaiden Kirsikat -ryhmä tutustui jo edellisellä viikolla Pablo The Super-Banana eli Pablo Banaani -videoon. Video kertoo lapsille, mitä Reilu kauppa tarkoittaa.

Sivut