Ympäristö on osa arkea. Peruskoululaisille ja lukiolaisille suunnattuja oppimistuokioita eri ympäristöaiheista järjestetään tutuissa porilaisissa kohteissa. Viikko tarjoaa monipuolisia näkökulmia ympäristöteemaan yli 80 koululaisryhmälle.
Kansalaisopiston Sinä Osaat! -koulutusoppaan voi noutaa kirjastoista Porissa ja Ulvilassa sekä Satakunnan Museosta, Porin taidemuseosta ja Porin nuorisotalolta toimipisteiden aukioloaikoina. Koulutusopas on luettavissa myös opiston nettisivuilla.
Uudet opiskelijat voivat ilmoittautua Porin aikuislukioon elokuussa 2022 aikavälillä 15.–18. elokuuta kello 16–18. Aikuislukion avoimet ovet -tilaisuus järjestetään tiistaina 16. elokuuta.
Vähärauman monitoimitalo valmistui suunnitellusti heinäkuun lopussa. Talon ensimmäiset käyttäjät saapuvat 11. elokuuta, kun koulu aloittaa toimintansa vahvasti osallistamalla toteutetuissa tiloissa. Kirjaston sekä suun terveydenhuollon palvelut aukeavat puolestaan monitoimitalossa syyskuussa.
Nuori Pori Harrastaa on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen harrastustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna toista kertaa kaksipäiväisenä 2.–3. syyskuuta. Mukana ovat myös Duudsoneista ja Possesta tutut HP ja Jarppi.
Porin lukioon on kevään 2022 yhteishaun perusteella valittu uudet opiskelijat.
Porin kaupungin omissa päiväkodeissa hoidetaan noin 2600 lasta. Hoitokustannuksista johtuen on erittäin tärkeää, että lapsen mahdollisesta poissaolosta ilmoitetaan päiväkotiin. Puuttuvat tai myöhässä tulevat poissaoloilmoitukset vaikeuttavat sopivan henkilöstömitoituksen suunnittelua ja aiheuttavat valtavan määrän ruokahävikkiä. Heinäkuun peruuttamatta jääneestä päiväkotipaikasta peritään maksu.
Porin museoissa on kivaa tekemistä kesällä. Museot järjestävät työpajoja ja opastettuja kierroksia näyttelyihin ja muihin kohteisiin. Tiesitkö, että näyttelyissä voi myös leikkiä ja pelata?
Porin kaupunki tukee lasten ja nuorten kesäruokailua myös kesällä 2022. Kesäruokailun toteutusta koordinoi Satakunnan yhteisökeskus.
Kymmenen vuotta sitten tehtiin historiaa, kun Suomen ensimmäinen Reilun kaupan korkeakoulun arvonimi myönnettiin Porissakin toimivalle Diakonia-ammattikorkeakoulu Diakille. Porista puolestaan tuli Reilun kaupan kaupunki toisena Suomessa vuonna 2008. Reilun kaupan periaatteet näkyvät niin Diakin Porin-kampuksen arjessa kuin organisaatiostrategiassa syvemminkin – ja liittyvätpä ne vahvasti tulevan lauantain perinteiseen Porilaiseen peräkonttikirppikseenkin, jonka käytännön valmisteluista vastaa joukko Diakin opiskelijoita.

Sivut