Uutisarkisto

YLE on tehnyt vertailun, jossa kuntien vihreyttä arvioidaan viidellä kriteerillä. Mukana arvioinnissa oli 310 kuntaa, joista 15 sai kaikilla mittareilla keskiarvoa paremmat tulokset. Pori sijoittui vertailussa 11:nneksi.
Porin kaupunki on sitoutunut vähentämään päästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Yksi konkreettinen teko, joka auttaa tavoitteisiin pääsemisessä, on Porin Veden varavesilaitoksen katolle asennetut 135 aurinkopaneelia.
Syksyllä käynnistetty Isomäen alueen yleissuunnitelman laatiminen on valmistunut. Pitkälle katsovaa suunnitelmaa on laadittu urheilukeskuksen alueen käyttäjien toiveita ja tarpeita kuunnellen. Alueen kehittäminen on lähtenyt liikkeelle kaupunginhallituksen päätöksestä peruskorjata urheilutalo ja sijoittaa urheilutalon joukkuepalloilutoiminnot urheilukeskuksen alueelle toteutettavaan palloiluhalliin.
Porin kaupunki on monella tavalla mukana ilmastotalkoissa. Porin kaupunki on Hinku -kunta, Reilun kaupan kaupunki ja lisäksi merkittävällä panostuksella mukana kansallisessa kiertotaloutta edistävässä hankekokonaisuudessa. Ilmastolakkoa vietetään perjantaina 27. syyskuuta ja kaupunki haastaa myös kaupunkilaisia miettimään omia ilmastoviisaita tekojaan.
Porin päivän teeman hengessä juhlitaan valtakunnallista Vauvan päivää lokoisasti, lapsentahtisesti, mutta myös aikuisia riemastuttaen ja yllättäen.
Porin kaupunkiseudulla parannetaan asukkaiden edellytyksiä ja halua tehdä entistä useampi matka jalan tai pyörällä. Pori, Ulvila, Nakkila ja Harjavalta ovat yhdessä laatineet seudullisen edistämisohjelman.
Suomen 21 suurinta kaupunkia, Pori mukaan lukien, ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tavoitteiden lähtökohtana on näkemys siitä, että tulevaisuuden kaupunkipolitiikka pohjautuu valtion ja suurten kaupunkien väliseen sopimukselliseen kumppanuuteen.
Uusiutuva dieselöljy otetaan käyttöön kaikissa Porin Linjojen linja-autoissa tällä viikolla. Uuden polttoaineen käyttöönotto tarkoittaa jopa 90 prosentin vähentymää hiilidioksidipäästöissä.
Porin kaupungin ensi vuoden talousarvioehdotus turvaa kuntalaisille hyvät palvelut ja sisältää elinvoimapolitiikkaa tukevia panostuksia. Näin siitä huolimatta, että taloudellinen tilanne on haasteellinen.
Pori on vahvistanut vuoden 2019 talousarvion sekä vuosien 2020 ja 2021 taloussuunnitelmien toimialakohtaisen kehyksen.

Sivut