Uutisarkisto

Porin kauppatorilla sijaitsevan vanhan torirakennuksen purkutyöt käynnistyvät maanantaina 2. elokuuta. Työt tuovat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin ja alueella liikkuu myös paljon raskasta liikennettä. Kaikkia alueella liikkuvia kehotetaan noudattamaan työmaa-alueen läheisyydessä erityistä varovaisuutta.
Kesäkukkien kuljetus- ja istutustyöt ovat parhaillaan käynnissä ja upeita kukkaistutuksia päästään kesän kuluessa ihastelemaan niin keskustan puistoissa kuin Kirjurinluodossakin. Istutusten suunnittelussa huomioidaan perinteet, mutta myös leikkisyydelle annetaan tilaa. Kukkaistutusten ilmettä vaihdellaan vuosittain erilaisten lajikkeiden ja värien avulla.
Porin keskusta saa tänäkin kesänä uuden kävelykadun, kun osa Antinkadun ja Gallen-Kallelankadun autoliikenteelle tarkoitetuista katuosuuksista suljetaan kevyen liikenteen kulkijoiden käyttöön. Gallen-Kallelankadun osuus kävelykadusta on noin puoli korttelia Kauppatorilta hotelli Vaakunalle. Antinkadulla kesäkadun muodostaa Pohjoiskauppatorin ja Valtakadun välinen osuus.
Viime vuoden syyskuussa kävelijöitä ja pyöräilijöitä Yrjönkadulla ilahduttanut Asfalttikukkia -katumaalaus ennallistetaan. Tilapäisteoksena toteutettu katumaalaus on saanut kaupunkilaisilta runsaasti positiivista palautetta ja sille on päätetty antaa jatkoaikaa.
Kesän purjehduskautta on käynnistelty Jokisatamassa ja Meri-Porissa aurinkoisissa keleissä. Venelaiturit ovat paikoillaan ympäri kaupunkia, ja piipahtaa voi myös Kirjurinluodon pistäytymislaiturilla sekä Etelärannan vierasvenelaiturilla. Veneiden kiinnitykset on kuitenkin hyvä tarkistaa lähipäivien kovien tuulten varalta.
Porin Keskusaukion kehittämiseksi on laadittu parannussuunnitelma, jonka tavoitteena on parantaa alueen kuljettavuutta ja oleskelumukavuutta. Porin kaupungin tekninen lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 15. kesäkuuta.
Toivotut kaupunkipyörät saapuivat Poriin huhtikuussa. Pyörän selkään hyppäämällä voi helposti tehdä kesäisen kaupunkikierrokselle tai vaikka suunnata piknik-eväiden kera pidemmällekin retkelle.
Ahlaisten asukkaiden keskuudessa suositun torin toimivuutta haluttiin parantaa muun muassa vaihtuvalta säältä suojaavalla katoksella. Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan ansiosta hankkeet etenevät hyvää vauhtia.
Porin kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa yli 65-vuotiaille suunnattuja, maksuttomia vesijumppia keskustan uimahallissa kesäkuun ajan. Uimahalli on maauimalan aukeamisen myötä suljettuna yleisökäytöltä, mutta seniorikortti-ikäisten on mahdollista osallistua ohjattuihin vesiliikuntaryhmiin heinäkuun ensimmäiselle viikolle saakka.
Porin kaupunki tukee lasten ja nuorten kesäruokailua myös kesällä 2021. Tulevana kesänä 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten maksuton ruokailu toteutetaan keskustassa, Ahlaisissa, Noormarkussa, länsi- ja pohjois-Porissa, Sampolassa sekä Reposaaressa. Ruokailemassa voi käydä millä tahansa alueella asuinpaikasta riippumatta.

Sivut