Vertaistoiminta

Tossut ja tassut liikkeelle, Ikäinstituutti

Ikäihmisille koulutetaan vapaaehtoisia ulkoiluystäviä – hae mukaan!

Koulutukset järjestetään kerran syys- ja kevätkaudella. Tietoa tulevista koulutuksista löydät tältä sivulta. 
 
Porilaisten ikäihmisten hyvinvointia halutaan lisätä ja yksinäisyyttä vähentää ulkoiluystävien avulla

Moni ikäihminen ei uskalla tai pääse ulos ilman toisen apua. Ikäihmiset tarvitsevat turvallista ulkoiluseuraa ja ohjattua ulkoilutoimintaa esteettömillä reiteillä. Ulkoiluystävän kanssa toimintakyvyltään heikentynytkin ikäihminen uskaltaa lähteä ulos hoitamaan asioita tai nauttimaan raittiista ilmasta muiden kanssa. Säännöllinen ulkoiluystävä kannustaa liikkeelle. 
Porin kaupunki edistää ikääntyneiden liikuntaa liikuntapalveluiden ja vapaaehtoistoiminnan keskuksen Liisan poikkisektorisella yhteistyöllä. Vapaaehtoiset ulkoiluystävät saavat koulutuksen liikuntapalveluiden toimesta ja ystävä löytää ikäihmisen vapaaehtoiskeskuksen kautta.

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutuksissa saa käytännönläheistä tietoa ulkoilun merkityksestä, turvallisuudesta ja vapaaehtoistyöstä. Ulkoiluystävänä toimiminen ei vaadi erityisiä taitoja. Vapaaehtoinen ulkoiluystävä voi toimia ulkoiluapuna tukea tarvitsevalle iäkkäälle tai avustajana porukkalenkillä tai ulkoliikuntatapahtumissa. Ulkoilutoiminnassa noudatetaan vapaaehtoistyön periaatteita.

Haluaisitko olla avuksi ja iloksi koirasi kanssa?
Tule mukaan ulkoiluystäväksi!

Vapaaehtoiset ulkoiluystävät tarjoavat ulkoiluseuraa sitä kaipaaville iäkkäille. Toimintaan sopii koira, joka suhtautuu ystävällisesti vieraisiin ihmisiin ja jonka kanssa ulkoilu on helppoa. Ulkoiluystäväksi voi ryhtyä myös ilman koiraa.

Koulutus on osa Ikäinstituutin koordinoimaa Tossut ja tassut liikkeelle -hanketta.

Ulkoiluystäväkoulutus seuraavaksi syksyllä 2024